Pieniądze zarobione we Włoszech

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
Mam pytanie pracuję we Włoszech już 6 lat jestem też zameldowany w Polsce, ale przez te 6 lat ani chwili tam nie pracowałem.W IT wszystko mam legalnie, jednak na bustach zamiast pisać 1200e zarobionego to pisze 500e
Czy odłożone pieniądze muszę gdzieś zgłaszać czy będe musiał płacić jakiś podatek, czy jeśli będe chciał budować dom będzie ktoś pytał skąd mam pieniądze?
Pozdrawiam
Jeśli nie pracowałeś w Polsce, nie masz obowiązku składania tam zeznania podatkowego, a tym bardziej deklarowania posiadanych pieniędzy i tłumaczenia się, skąd je wziąłeś. Nie masz czym się martwic.:)
no nie wiem ..nie wiem..te 500 eu mies to kwota mocno zanizona
Jesli dotad nie pracowales w Pl i nie placiles tam podatkow..to ok..US srednio po 5 letniej przerwie w niepalceniu podatkow prze polskiego podatnika..lubi urzadzac wyrywkowe kontrole.Pracujesz wIt i masz buste paga..ale komus moze sie wydac dziwnym ze ktos na obczyznie pracowal z a tak marne pieniadze ,utrzymywal sie tam z kwoty 500 eu mies i odlozyla na budowe..toz to prawie CUD!
Przesledza ci tez przelewy bankowe
http://10-procent-rocznie.blogspot.it/2011/12/ty-tez-mozesz-pasc-ofiara-kontroli.html
Szkoda, ze zgodzieles na zapisanie takiej niskiej kwoty...bo teraz po 6 latach moglbys starac sie o obywatelstwo (jesli oczywiscie Ci zalezy). Jednak z tak niskim oficjalnym dochodem nie da rady. Pozdrawiam
chytry dwa razy traci
Jeszcze nie odłozyłem ale za jakiś czas mam nadzieję że się uda, jak narazie chcę kupić przed zima działkę a na wiosne zacząć pomału budowę. Różnie mam pisane raz 400 raz 500 , 600 ale nie więcej, a zgodzić się musiałem nie miałem wyjścia, a na obywatelstwie wogóle mi nie zależy.
Dziękuje za odpowiedzi
Temat przeniesiony do archwium.