polacca e italiano cz.12

Temat przeniesiony do archwium.
121-148 z 148
| następna
Witam dziewczyny w nowym roku, najlepsze zyczenia!
Nie nadrobilam zaleglosci w czytaniu bo mam doslownie tylko chwilke, ale jest to odrobienia, zapewniam szanowne pisaczki:)
Jutro wylatuje do Polski, nie moge sie doczekac i ciesze sie jak dziecko:) Choc w tym roku doszlo mi nowe odczucie - boje sie byc traktowana jak GOSC.... Wiem, ze szukam problemow gdzie ich nie ma, moja rodzina jest fantastyczna i z cala pewnoscia beda mi zostawiac naczynia do zmywania, tak jak to sie dzialo od wiekow, ale mam pytanie: czy i wam sie cos podobnego zdarzylo? Taka dziwna obawa, mam na mysli.
Pozdrawiam goraco!
Czy może ktoś z Was zainstalował sobie we Włoszech cyfrę plus?
Tak ja mam, odbiera bez zarzutu
a ile kosztuje? i jak to sie robi?
wlasnie, jak to sie robi, bo w cyfrze mowia, ze nie instaluja poza krajem, ale ludzie instaluja na wlasna reke - i na wlasna odpowiedzialnosc - jak?!
podajcie maile to wam napisze
[email] - dzieki!
[email]
dzieki i pozdrawiam
moge ja też?
[email]
grazie, baci:)
Witam wszystkich w NOWYM ROKU!!!!!!!!!!!!
wczoraj wrocilam po przepieknym pobycie w Polsce (tyle sniegu:))).przeczytalam wszystkie wasze wpisy, ale dzisiaj jeszcze jeden dzionek wolnego;).
pozdrowionka dla naszej ciezarnej!!!!!!!!!
caluski dla wszystkich fioletek!!!!!!!!
do jutra!
Ciao tutti!!!
Ja sadze ze trzeba kupic cyfre w polssce,dopo przywiezc dekoder z karta do wloch,i po prostu tutaj zainstalowac,a placic normalnie jak by byla w kraju.Ja przed swietami kupilem zestaw satelitarny i parabolke ustawilem tak ze odbieram TVP POLONIA i to mnie w zupelnosci wystarcza(viva polska takze odbiera bez zarzutu) i oczywiascie nie place zadnego abonamentu.
U mnie stara bieda,tzn:
w listopadzie moja kolezanka malzonka zerwala kontrakt z cooperatywa i teraz pracuje bezposrednio pod pracodawca(nadmienia ze wczesniej nie miala plkacone za nic za ferir,za corobowe,ubezpieczenia itp)TERAZ MA KONTRAKT LEGALNY.
W styczniu bedziemy robili dalej to laczenie rodzin bo czeka na mnie etat a jak wszyscy wiedza wloskie urzedy to.......... nie bede dalej pisal.
Rowniez w styczniu czeka Nas przeprowadzka do nowego domu (wieksze mieszkanie).
Dzieci radza sobie bardzo dobrze w szkole (i pytajac sie ich pewnwgo wieczoru czy chca wracac do kraju zgodnie odpowiedzialy ze nie nie).
Moj Remigio tez juz poznaje wloskie slowa i chyba nawet wiecej po wlosku niz po polsku:
esempio:wyraz apri la porta wymawia api
na zdanie :fai ciao ladnie zgina dlon w gescie pozdrowienia:
mandi bacio takze przesyla calusa,zapomnialby oczywiscie o okrzyku znanego z kanalu ITALIA 1:JEGO SIOSTRY KRZYCZA ITALIA .... A REMI ODPOWIADA, UNO.
W nowej chacie jest juz telefon to juz tylko zmienic taryfe i bedzie net.Kompa tez bede mial w niedlugim czasie wiec juz bede czesciej zagladal na forum.
DORKA, WYSLALA TOBIE MOJA ZONA KARTKE NA SWIETA NAPISZ CZY DOSZLA.
bUONA GIORNATA TUTTI.CIAO!!!
witaj ania 1 witaj mariusz. ciesze sie aniu ze milo spedzilas swieta w polsce, mariusz to wspaniale ze dajecie sobie rade w italii i dzieci.widac ze wszystko idzie ku lepszemu.zycze ci powodzenia. usciskaj odemnie zone i dzieci.u nas mrozna zima ponad -10 , ale slonecznie. FRANCI jak twoja coreczka? WEBA jak sie czujesz? zbiliza sie termin, ciekawa jestem co uzgodnilas z lekarzem, czy bedzie cesarka? webo chyba juz czas zalozyc czesc 14 ? jakos malo was tu ostatnio. pozdrawiam.
no hej!
przegapiłam tan program na polonii/nie sądziłam że tak szybko będzie emisja!!!!!no Kasiu nie dane mi było ciebie zobaczyć :(.
no tak juz po świętach, teraz całą parą do pracy!!!!!
zasłuchuję się w Pani Katie Melua szczególnie w piosenke " nine milion bicycles"- dobre wieczorkiem przy lampce winka i świecy! polecam!.
z ksiażek tym razem nic dla siebie, czytam z synkiem "Wakacje z duchami"-pamietacie?
pozdrawiam
od dluzszego czasu sie zastanawiam czy mozna sie do was przylaczyc?
Czesc! Witaj w klubie, tylko ze cos tu pustawo qrcze ostatnio... zajete dziewczyny. Albo wrocily do zajec dnia powszedniego a wiadomo, po swietach, to nic latwego:) Tylko ja moge sie nacieszyc miesiacem wolnego:)
Napisz cos o sobie, zobaczysz, ze sie zjawi i reszta coby powitac nowa fioletowa czlonkinie:)
dziewczyny czyzby jakis strajk?
Ciagle mi wcina to co napisze...wkurza mnie to , a potem juz nie mam cierpliwosci na pisanie od nowa....
Ja borykam sie ciagle z chorobami mojej Niuni, konczy sie jedno,zaczyna sie druga choroba...potem ja lapie od niej, i tak leci..........
Dzis zapisalismy nasza Niunie do przedszkola, taka specjalna grupa dla dzieci ,ktòre jeszcze nie maja 3 lat.....
Ma zaczac od wrzesnia, slicznie polozone...tuz kolo morza, slychac szum fal....
Cena tez wydaje sie byc dostepna...no zobaczymy....jak to bedzie.
Z tego co wiem Weba jeszcze w domu....ale to w kazdej chwili moze sie zmienic.
witaj franci. moja oliwka narazie dzieki bogu nie choruje. codziennie wychodze z nia na spacery nawet jak jest -5 to idziemy, chociaz na 30 minut. fajnie ze zapisalas swoja coreczke do przedszkola, u nas zapisy sa dopiero w kwietniu.tylko slyszalam ze dzieci w przedszkolach czesto choruja, zarazaja sie od siebie. ciekawa jestem czy twoja niunia siada juz na nocnik bo moja jeszcze nie. ale zaczela bardzo duzo mowic. co do weby to rozumie ja, teraz najgorszy okres oczekiwania. az sie martwie jak ona zniesie porod.WEBO zycze ci szczesliwego porodu i duzo zdrowia dla ciebie i twojego dziecka. no i jak mozesz odezwij sie bo ja sie martwie.
ja tylko krotko pozdrawiam wszystkich!!! juz jestem w IT z powrotem od 4 dni i juz 3 zaliczenia zrobilam, a jeszcze 6 egzaminow, ale jakos bedzie, z pierwszego egzaminu polowkowego dostalam maxa, ze sie pochwale! :))) moja druga polowa mnie wola ze sie film (assasinio sull'orient express) zaczyna wiec znikam
weba: powodzenia
mariusz: gratulacje:)
cashia: baw sie dobrze i korzystaj do bolu:))) ja przywiozlam ze soba dwie najnowsze ksiazki Musierowicz oraz polski przeklad niewydanych czesci Mokolajka (Sempe i Goscinnego), jesli sobie nie zakupisz, to zglaszam sie na ochotnika, zeby ci pozyczyc, jak wrocisz, mowie o Musierowicz, bo cos pamietam, ze lubisz:) ok uciekam, scusa jesli was zanudzilam, papapappapa, Ola
ps. I wielkie ciao oraz un bacione dla nowych przybylych na forum:*
Trevii! a mozesz zdradzić tytuły nowej Musierowicz? też ją lubię poczytać, nie mówiąc o przygodach niesfornego Mikołajka.
Pozwolilam sobie zalozyc kolejna czesc naszej sagi...nr 14, poniewaz 13 juz nam ktos wczesniej ukradl:)
Zapraszam wszystkich
http://www.wloski.ang.pl/forumw.php?IDt=7469
co do powyzszego tekstu przewodniego zawiadamiam Was, ze sa to bzdury. Cale zamieszanie wywodzi sie oczywiscie z usa gdzie krazyl taki mejl, a przytaczana tu polska tresc jest jego wiernym tlumaczeniem. Na oficjalnej stronie cancer.org jest caly artykul odnoszacy sie do problemow i zagadnien poruszanych w mejlu jako odpowiedz na cale zamieszanie nim spowodowane. Oto link:
http://www.cancer.org/docroot/MED/content/MED_6_1x_Antiperspirants.asp?sitearea=MED
Ciao a tutte le ragazze! Mi piacerebbe conoscere una bella e simpatica ragazza polacca... per amicizia,poi chissà...! Sono moro e ho 28 anni.
Vi aspetto! :-) email: [email]
Ciao a tutte le ragazze! Mi piacerebbe conoscere una bella e simpatica ragazza polacca... per amicizia,poi chissà...! Sono moro e ho 28 anni.rnVi aspetto! :-) email: [email]
Ciao a tutte le ragazze! Mi piacerebbe conoscere una bella e simpatica ragazza polacca... per amicizia,poi chissà...! Sono moro e ho 28 anni.
Vi aspetto! email: [email]
Temat przeniesiony do archwium.
121-148 z 148
| następna

»

Pomoc językowa - tłumaczenia