ŻONY WŁOCHÓW

Temat przeniesiony do archwium.
31-49 z 49
| następna
no tak ja może i tak ,ale on nie bardzo ..... ,ale przynajmniej ZERO problemów mam ;-)
heheh no właśnie:)to prawda...ja dopiero zaczynam sie uczyć jak "zadowolić włocha"i mysle ze dłuuuga droga przede mną:D
Azja ja bylam w takim zwiazku na odleglosc dokladnie 3 i pol roku.Bylo tyle trudnych chwil jak sobie przypomne to plakac mi sie chce,ale bylo warto bo nadal jestesmy razem.A przez to czekanie nasza milosc jest jeszcze bardziej silna i na pewno kazde cierpienie w porownaniu z tym nie jest zadnym,wiec uwiez jesli sie naprawde kocha to wszystko jest mozliwe.No,ale skad to mozesz wiedziec jak na pewno nigdy tego nie doswiadczylas.Pozdrawiam.
a cóz tu tak ciocho?;)
mam takie pytanie.Jesli poslubilbym wloszke ma to jakis wplyw na otrzymanie obywatelstwa wloskiego?jak to wyglada.pozdrawiam goraco
jezeli poslubisz wloszke i oboje bedziecie zameldowani ( bedziecie miec la residenza) we wloszech to wniosek o obywatelstwo mozesz skladac 6 mies od daty slubu. Na otrzymanie obywatelstwa czeka sie okolo dwoch lat.
pozdrawiam

[gg]
dzieki za tak szybka odpowiedz;)
nie ma za co.
pozdrawiam
A ja dwa lata od slubu z sycylijczykiem i rozwod mi sie szykuje, juz nie moge wytrzymac z nierobem. Mamuska jak mamuska wszystko trzyma w garsci, az wyrwac sie trudno, zobaczymy czy mi sie uda.
Sposobu na mamuśkę Włocha Ci nie zdradzę. Ale podpowiem jak uniknąć częściowo podobnej sytuacji: dwa proste sposoby sprawdzenia czy ktoś nie stosuje metody siostry miłosierdzia. Pierwszy na doniczkę. To znaczy daje sie prezencie kwiat takiemu typkowi i sprawdza sie jak zajmuje sie kwiatkiem. Wyłapie się czy ktoś jest opiekuńczy. A teraz sposób na sprawdzenie czy ktoś nie dopuści sie zdrady. Kupuje sie komórkę. Przez jakiś miesiąc wysyła sie namiętne sms. Po miesiącu namawia sie koleżankę aby dzwoniła z kupionego wcześniej numeru oczywiście takiego którego nie zna. A końcu po miesiącu umawia sie z obiektem na spotkanie. Jeżeli w czasie próby ani razu nie wspomni o sms to wiadomo czy to świadczy. A tym bardziej jak nie powie o spotkaniu. To sa dwa najprostsze sposoby sprawdzenia facetów ale skuteczne. A tak życzę Ci powodzenia w życiu. To juz była ostatnia podpowiedź ze strony człowieka zagadki.
We wrzesniu ma byc wprowadzony nowy przepis dotyczacy obywatelstwa wloskiego. M.in. malzenstwo z obywatelem wloskim nie bedzie juz zapewniac szybkiego obywatelstwa - wniosek bedzie mozna zlozyc dopiero po dwoch latach od daty slubu.
mhmmm, alez się zabezpieczacie dizewczyny;-) ale może to i trendy jest dizsiaaj ?!
a ja wam opowiem o żonach - włoszkach -( nie o moich na szczęscie). Spotkałem naprawde "di tutti i tipi" - od chorobliwie zazdrosnych z histeryczna minką na twarzy jakby to miał byc ich ostatni dzien zycia (tylko dlatego, ze facet wrócił 20 min póżniej), a także i te wspaniałe, całkowicie oddane i absolutnie nieczułe na obojęrtną, codzienna minę faceta wracającego do domu... Zawsze tak samo usmiechnete i czułe... Poznałem również przyprawiające rogi i te bardzo rodzinne, marzące o miłości, dzieciach i... namacalnej codzienności....
Najbardziej jednak pozostała w mej pamieci pewna Wloszka - panna - która przez kilka lat, codziennie wieczorem uczyła mnie wspaniałych, tradycyjnych smaków kuchni włoskiej ... gdyby tylko miała te 30 lat mniej;-)...
Musi uplynac 5 lat pobytu we Wloszech by otrzymac obywatelstwo
Nie w przypadku malzenstwa z obywatelem wloskim.
czesc !!!mam pytanko-awiec od 4 lat mieszkam we wloszech i od dwoch lat jestem szczesliwa mezatka wlasnie wybieam sie we wrzesniu do polski po brakujace mi dokumenty zeby zlozyc wniosek o obywatelstwo-czy niewiesz przypadkiem gdzie mam sie kierowac po dokument o niekaralnosci?bardzo bym ci byla wdzieczna za szybka odpowiedz!!pozdrawiam CALABRESA25 moj [gg]
Zapytanie o niekaralność składa się w danym sądzie wojewódzkim - wypełniasz wniosek, opłacasz znaczki skarbowe (chyba 50zł albo trochę więcej) i za około 3 tygodni odbierasz - lub przysyłają Ci pocztą.
A ja czekałam tylko 2 godz.na taki papierek.Poszłam do sadu,zapłaciłam 50 zł,wszystko odbyło się na miejscu.Ci z sądu skontaktowali się z Krajowym Rejestrem przez internet i zanim obskoczyłam 2 sklepy już świadectwo było do odbioru.
Hej, pozdrawiam z Rzymu!
Bywam czesto w watku "polacca e italiano", gdzie sila rzeczy jest troche zon Wlochow...
Wlasnie jestem pierwszy dzien w pracy po urlopie, wiec malo mam czasu na pisanie, moze pozniej...
Pozdrowionka!
Pozdowienia z Udine i od moich kolezanek polek i mojej siostry w zwiazkach z obywatelami wloch jest nas tutaj 3 wypowiadam sie rowniez w ich imieniu bo nie maja dostepu do internetu
Temat przeniesiony do archwium.
31-49 z 49
| następna

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia