IMIONA WAZYCH AMORE:)

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 183
rahma a Twój makaronik to jak ma imię. no masz racje temat postu stoi na wysokim poziomie. Mała Izka sie niezle produkuje. haha)))
Ciekawośc to pierwszy stopień do takiego mało przyjemnego,bardzo gorącego miejsca inf...
inf nie podskakuj:):):)
wszystkie mnie chcecie do piekiełka posłać zwłaszcza Mała Izka haha
Mala izka:)haha
inf. nie podskakuj mowie ci hehehehehheheheheehheheheheh:))):):))
i tak nie wygrasz:))))heheheheheh
Mala izka:) nastepny temat proponuje jak całuja amore. haha)
inf. ale o co ci chodzi?
guarda...jak ja wymysle jakis temat to zawsze jet mnostwo wpisow a ty mi sie tu wtracasz....ehheheheh...inf. i tak cie lubie):):):):)
to podajcie tez nazwiska, moze tez beda sie powtarzac....
Mala izka:) tez Cie lubie i dlatego lubie ci sie psocić haha)
inf..dorwie cie kiedys z jakiego jestes miasta???gadaj mi tu szybko!!!!!!:):):) albo napisz mi chociaz z jakiego wojewodztwa jestes?
zaraz wmymysle nowy temat odnoscie wojwodztw.ehheheheh
Mala izka:) lubie miło zaskakiwac . Pewnej Twojej znajomej zrobiłem na pewno niespodzianke swoim charakterkiem. haha)
Moj maz ma imie SIRO.Jego tatus byl taki orginalny w nadaniu mu imienia, podobno....
Mala izka:) mam niezły ubaw z Polaków że nie dostrzegają tego:
Wzrost gospodarczy w Polsce w roku 2007 wyniesie 6 proc., zaś inflacja - 2 proc. - przewiduje Komisja Europejska (KE), w opublikowanych prognozach gospodarczych. KE ocenia, że "polska gospodarka pozytywnie zaskakuje". Apeluje, aby wykorzystać sprzyjające warunki do przeprowadzenia strukturalnych reform sektora finansów publicznych.
wiec zamaiast pisać o tym ze opuszczacie biedny kraj piszcie ze opuszczacie kraj o zaskakujacej gospodarce a przeprowadzacie sie do kraju który czeka recesja. haha
Carlo
Tak, polska bedzię za niedlugo bardzo bogatym krajem,ale starych ludzi, bo wszyscy wyjada na zachod,a jesli ktos zostanie to bede to pary bezdzietne,bo teraz zeby pracowac i dobrze zarabiac to niestety trzeba zrezygnowac z rodziny. Przez ostatnie 2 miesiace szukalam pracy na stanowisku mgr farmacji, bylam w okolo 12 aptekach na rozmowie, w ponad polowie zapytano mnie czy mam zamiar zakladac rodzine, miec dzieci,bo oni niby nikomu nie bronia,ale wola samotne osoby, bezdzietne, najlepiej facetów....Oczywiście to ich to obchodzi, nie maja prawa itd...ale rzeczywistaść jest inna. Generalnie to sie rozczarowalam, bo studiowalam ciężko 5 lat i teraz bede musiala pracowac u jakiegos pana Zenka ,ktory oprócz apteki ma sklep z wedlina, a leki sprzedajae jak parówki,a ja pensje dostane od obrotu,tzn ile ludziom powpycham leków tyle dostane kasy, czy to jest o.k?
W Włoszech prawo dotyczące aptek, farmacji jest lepiej skonstruowane, tylko farmaceuci moga miec apteki,pensja jest stala we wszystkich aptekach-contratto nazionale, a poza tym tam zwiazki zawodowe sa bardzo silne i bronia praw pracownikow. Na aptekach nie ma napisów ceny hurtowe, pacjeni maja swoja zaufana apteke gdzie zawsze chodza,a u nas pod "tanimi" aptekami stoja kolejki jak za dobrych dawnych czasow a mniejsze upadaja- wiem wolny rynek, konkurencja...ale tu chodzi o ludzkie zdrowie a nie o ziemniaki
amertil akto chodzi na wybory komuniści i stare babcie wiedz sie nie dziw ze nie ma reform:
Aż 6 proc. wzrostu gospodarczego w Polsce, 3,7 proc. w Hiszpanii, 2,7 proc. w całej Unii Europejskiej - już dawno ekonomiczne prognozy Komisji Europejskiej nie były tak optymistyczne.
To nie chodzi o reformy, uwazam,ze prawo w moim przypadku farmaceutyczne sie nie zmieni,gdyż polska jest jednym wiekszych europejskich konsumenotw lekow,duze firmy farmaceutyczne na pewno na to nie pozwola, bede odpowidnio "motytowac" nasz rzad aby wszystko pozostalo po staremu.
amertil chodzi o reformy i zmianę prawa i tym farmaceutycznego. Od tego roku zostanie wyhamowana fala emigracyjna bo sa szykowane specjalne ustawy podobne do tych w Irlandii i Hiszpanii zastosowanych. A z Włoch zostaną zapożyczone spółdzielnie socjalne
Pożyjemy, zobaczymy jak to się mówi. Może cos sie zmieni i powstrzyma emigracje młodych ludzi,choc ja im sie naprawde nie dziwie. Ja przez ostatnie 2 lata zauważylam same negatywne zmiany i na mojej uczelni (obnizenie stypendium naukowe o polowe) jak i w warunkach odbywania stażu ( 6 miesiecy zasuwania gratis),wiec jak widzisz moge tylko marudzic:)
niestety to przykre ze nasze panstwo tak dziala...luzie musza wyjezdzac za granice za chlebem a potem sie okazuje ze jada po smierc jak np. w wypadku foggi...gdyby w naszym kochanym kraju nie bylo takiego bezrobocia to by sie tak nie dzialo!
miejmy nadzieje ze sie to zmieni.jesli nasze pokolenie tego nie dozyje to niech nasze dzieci maja chociaz lepiej...ale halo halo to forum jest poswiecone innemu tematowi:)
Ale czy my zyjemy w wolnym kraju.....!? Ups sorry znowu odbiegam od tematu
amertil no to sledz projekt ustway:
„W czerwcu trafi do Sejmu projekt nowelizacji ustawy o płacy minimalnej.
Jeszcze w tym półroczu pojawi się projekt ustawy, podnoszącej w ciągu kilku lat płacę minimalną do 50-60 proc. średniego wynagrodzenia - bo Polacy powinni więcej zarabiać.
nie można pozwolić na to, aby nadal 65 procent pracowników w Polsce zarabiało poniżej przeciętnego wynagrodzenia. Zwrócić jednak uwagę, że podniesienie z dnia na dzień płac mogłoby zachwiać konkurencyjnością na naszym rynku pracy. Dlatego też zmiany powinny być wprowadzane stopniowo, i być poprzedzone rozmowami z udziałem przedstawicieli związków zawodowych

Obowiązkiem rządu jest w związku z tym wprowadzenie takich ustawowych rozwiązań, aby zatrzymać pracowników w kraju. Jeśli nie podniesie się płac do 70 procent średniej, która jest w innych krajach zachodnich, na przykład w Niemczech, ludzie będą dalej wyjeżdżać”
Ja uważam ze już za 60 % średniej krajowej da się żyć w tym kraju jakim jest Polska normalnie i nie ma już rozłąki z rodziną . Życzę powodzenia w szukaniu pracy
Moj chlopak nazywa sie Cristian...dotychczas to imie sie nie pojawilo...
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,wid,8714336,wiadomosc.html
dobre haha
Mój mąż- Gianfranco :)
A moj Gianpiero i wolamy na niego Piero. Juz raz chyba to imie wystapilo o ile sie nie myle.
A moj ma na imie Vito, a dla mnie po prostu Pierogo :P
To ja was chyba przebije bo moj amore ma dosyc specyficzne imie jak na wlocha tzn.. Yor (ale on uwaza ze to normalne wloskie imie, ja myslalam ze ma jakies szwedzkie korzenie na poczatku :P )
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 183