zwiazek na odegłość i aplikacja

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 88
usp spry nie czytalam wczesniej tego co pisalyscie i ze sie zorientowalyscie :D czy nie wydaje wam sie, ze ostatnio dziwnie duzo podobnych watkow? inf musi sie smiertelnie nudzic, moze mu zorganizujem my jakos czas, niech cos chlopak zrobi konstruktywnego, mozeby go na jakie wykopki wyslac, albo inne prace spoleczne?!
lala 26 dlugo jestes we Wloszech?Moja sytuacja jest w sumie bardzo podobna:(ale jeszcze nie zamierzam sie poddac i nie myslalam o tym ,zeby wracac do Polski,bo wierze,ze to "ten jedyny".Moj facet stara mi sie to wszystko,w miare mozliwosci, wynagrodzic i pomaga mi jak moze w szukaniu pracy...pzdr
dziękuje wszystkim prócz Gaio bo jest agresywny:P Wstydziłam się napisać, zrobiłam to impulsywnie i nie dbałam o stylistykę. Na pewno nie będę się wymądrzala żeby cos udowodnić bo górnolotnie i pojęciami prawniczymi każą mi operować na zajęciach a nie w życiu puki co. Poza tym mam problem bo w tej sytuacji moja wymarzona specjalizacja cywilistyczna nie ma sensu. Chyba wybiorę europejską i tyle:/ Bo co bym robiła ewentualinie z takimi studiami w Mediolanie?:( ah i jeszcze jedno.... jak najłatwiej i najskuteczniej poznać włoski? Szkoła językowa to głupi pomysł, mam wrażenie jaby grali na czas:/
Jestem we Wrocławiu. Dość blisko by w październiku a potem na wiosnę jeździć autem. Dziękuemy Bogu, że on jest pracodawcą a nie pracobiorcą, dzięki czemu może sobie pozwolić na aż tak długi comiesięczny urlop. Co do nostryfikacji to chyba lepiej by było dla mnie gdybym była manikiużystką, bo z takim zawodem wszędzie znajde pracę. Po prawie boję się że te studia mi się po prostu nie przydadzą :(
>>>Wstydziłam się napisać, zrobiłam to impulsywnie i nie dbałam o stylistykę. Na pewno nie będę się wymądrzala żeby cos udowodnić bo górnolotnie i pojęciami prawniczymi każą mi operować na zajęciach a nie w życiu puki co.
czy możesz sprecyzować pojęcie: "specjalizacja cywilistyczna" ?
Po mojemu, to prawo cywilne chyba, ale lepszy jestem w znajomości disco polo(jakby co).:D
Piszesz tak jakbys byla pewna i przekonana, ze w w przypadku ukonczenia studiow w Polsce i pozostania w Polsce czeka Cie kariera, a jadac do Wloch stracisz wszystko. Jasne, ze prawo to nie kosmetologia i na pewno ciezej znalezc prace, ale nie jest to niemozliwe. Poza tym nie warto dla nikogo rzucac studiow, wtedy to juz na pewno nic Cie we Wloszech nie czeka. Jesli znasz swoja wartosci i wiesz na co Cie stac, poradzisz sobie w Polsce i poradzisz sobie rowniez we Wloszech. Skoro Twoj facet ma firme w Mediolanie to na poczatku niech Ci pomoze, musi miec mnowsto kontaktow. Poza tym z tego co zrozumialam to jestes na poczatku studiow, wiec po co wybiegac az tak daleko w przyszlosc, za 4 - 5 lat moze sie wszystko zmienic. Mysl o sobie a nie o jakims wloskim przedsiebiorcy! Facet moze sie zmienic, a skonczone studia zawsze pozostana.
buhahahah puki puki puki..to sobie zrob w czółko..buahaha
eugeniuszu, przepraszam Cię uprzejmie, pytanie nie było skierowane do Ciebie, a odpowiedzi oczekuję od Cuccioliny.
maniku..co ?..maniku... buahahaha..az sie zadlawilam serkiem po 25 eu za kilogram!/drozszy od szynki./ raczej MANIAKU...ucz sie OTROGRAFI POLSKIEJ bo osmieszasz...rzeczywiscie to trzeba zgosic do usuniecia..tyle byków trol nie walnąl na zadnym poscie.. jak dotad..... he he
Agn25 ..co ty z trolem piszesz?..oczy masz? inteligencje pewnie tez
tak sie mowi potocznie.. cywilista/ to od kodeksu/prawa cywilnego..karnista/od karnego
gaio, z całym szacunkiem: Ty się teraz w główkę puknij i pomyśl przez chwilę. Dokonale wiem co to znaczy, tak na marginesie, może Ci to rozjaśni w głowie.
Elisson..penie admin juz trola zablokowal.. he he..nie odpowie ci../albo szuka w sieci.. he
z trolem sie nie "gada".NIE KARMIC TROLA!!!!!!!...lepiej miedzy soba 'pogadac':D
jest, jest, Właśnie teraz się "żywi" na innym wątku.
Elisson widze ciemnosc,ciemnosc widze!...nic nie widze, gdzieee????
Poczytaj najnowsze wątki. Wiesz, mnie się już nie chce w to grać, nie będę go szukać i wszystkich podejrzewać. Zastanawiam się tylko, czy nie da się go zidentyfikować po IP komputera i po prostu jakoś zablokować raz na zawsze ? Poza tym, przepraszam, nie pojmuję jaką można mieć satysfakcję z zakładania nowych wątków, na których nie można się normalnie, pod własnym nickiem, wypowiadać. To jakaś perwersyjna "rozkosz" musi być, dla mnie kompletnie niezrozumiała.
:( chlip, chlip..Elison, no za co?:(
ee akurat IP mozna skutecznie ukryc i nawet dla admina koles jest niewidzialny :D akurat wiem cos o tym :D ne ne ne ne neeeeeeeeeeeeee :P
slyszalas o polifonicznosci osobowowosci..osoby te w dziecinstwie miewaly problemy z rodzicami../ stad te bajeczki, ze byl adoptowany..z rozkosza umiercil wlasnych rodzicow.../oczywiscie podporzadkowywal sie im,bo musial ale zawsze udawal kogos innego niz byl w rzeczywistosci. Troll zaklada full postow bo wnormalnym zyciu ludzie go odrzucja smieja sie nie go ,nabijaj sie.. tu jest anonimowy..W relu nie jest w stanie zbudowac zadnej relacji interpersonalnej..np poderwac dziewczyne na ulicy czy w kawiarni.A potrzeby ma niezsopkojone..duzo kontaktow plcia przeciwna nr gg i maile..hulaj dusza..sam raj.pragnie sie dowartosciowac,nieuswiadamia sobie swych lekow i zaburzen.On nie radzi sobie ze stresem.Ma cholernie dretew sztywne poczucie wlasnych zasad.ma niezwykle zanizone wlasne poczucie wartosci/tu widze wine rodzicow/..chce byc na szczycie, na topie ,chce byc ogladany i podziwiany...pewnie to wszystko wyniklo z okresu dojrzewania/a raczej na pewno/ nie radzil sobie chlopak z burza hormonow/odczuwal lek z co do tego co dzialo sie w jego organizmie,nie wiedzial ze inni chlopcy to przechodza/ i jego zainteresowania ukierunkowaly sie 'sieciowo'/interenetowo/ niwelowal wowczas swoj lek/nierozumial swego organizmu i zmian hormonalnych w nim zachodzacych/rodzice mu nic nie objasnili ani nie przygotowali/.Wyjasnilam to jak ja to pojmuje ..smutne i przykre..ale do cholery nie wezme go na kolanka i nie nie bede tulic i wychowywac od nowa! ..powinien sam zrozumiec ,ze potrzebuje specjalisty i konkretnej terapi!!!!!!!!
Z calym szacunkiem do zalozycieli wpisu, mysle ze na studentke i to w dodatku prawa powinnas byc bardziej rozsadna osoba z duza doza oleju w glowie. Przeciez jak mozes pytac o "porady sercowe" calkiem obcych Tobie ludzi? Raczej moglabys spytac o warunki zyciowe we Wloszech lub co po swoich studiach moglabys tam robic. Czy jesli ktos z nas doradzilby Ci rzucic studia i poleciec do niego to czy tak bys zrobila??? Troche mi tu wieje infantylizmem. Wiele osob z nas musialo tak trudne wybory dokonac w zyciu samemu. Sama jestem po takiej decyzji. Wiecej dojrzalosci! Bo trzeba tez bedzie potem brac odpowiedzialnosc za swoje dzialania. Poza tym raczej ciemno to widze nawet po skonczonych studiach abys we Wloszech dostala posade prawnika. A skoro on zaproponowal ze sie do Polski moze przeniesc to gdzie tu problem. Wiecej wiary w zwiazek i optymizmu na przyszlosc. Powiem tylko tyle ze czas jest najlepszym doradca a co was nie zabije to was wzmoci, stare jak swiat :)
mialo byc zalozycielki, tak mi jakos ucielko :D
e ditta to trol zalozyl..nie widzisz o czym jest dyskusja?..naprawde nie widzisz???
sam Gombrowicz juz dawno temu pisal.. /idealnie to pasuje do wewntrznych klopotow trola /.. Ach, stworzyć formę własną! Przerzucić się na zewnątrz! Wyrazić się! Niech kształt mój rodzi się ze mnie, niech nie będzie zrobiony mi! /
Nie pytam o porady sercowe tylko o zimną ocenę sytuacji bo jestem zakochana i mogę nie myśleć racjonalnie. Łatwiej prze internet bo to zapewnia anonimowość, i żadna "gwiazda" nie zazdrości że :złapałaś italiano" co mnie doprowadza do furii.Tu wnioskowanie prawnicze ani logika nie pomogą lol Jak się żyje we włoszech poczytałam na innych wontkach, i to dość dużo. Histoie są różne i z tego co widzę ludzie mają o wiele większe problemy. Jestem ambitna. Pochodzę z Radomia a daję sobie samiutka radę na zachodzie Polski. Mam FCE. Chciałam przygotować się do ACE także, bo niby czemu nie, ale doszedł włoski i zwyczajnie brakuje doby bo wiadomo ACE to w większej mierze słownictwo. Nie noszę się na eleganta bufona jak większość studentów prawa, ale mam inny problem z dumą. Widzę że jest dużo Polaków we Włoszech. NIe chcę myśleć o sobie w przysłości że jestem emigrantką. Poza tym jestem blondynką i mam 180 cm wzr. więc wyglądam na ulicy przy Włoszkach jak dinozaur.:/
WON...WON..won...co?....buhahahahahahahaha
Editta problem jest bo on nie ma studiów. W polsce bez papieów i języka nie wyobrażam go sobie:(((
chłopie wdrap sie na wysoka skale..jak najwyzsza w twej okolicy, na sam szczyt, wdrap sie, chocby na czworakach ,zaciskajac zeby i krwawiac dlonie..wdrap sie na sam szczyt!..A potem muszisz zrobic tylko DUZY KROK NAPRZOD!..to takie latwe...
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 88

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka

Zostaw uwagę