CILS a CELI.Czym się różnią???

Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 170
Uprzejmie proszę o przesłanie mi na adres [email] testów :)) To bardzo ważne :* Przepraszam że zajmuję czas :**
Nie wiem czy nadal jest potrzebne, ale...

...............................

Certificato di Lingua Italiana (CELI), jest egzaminem międzynarodowym z języka włoskiego dla osób, dla których nie jest on językiem ojczystym.

Egzamin ten organizowany jest przez uniwersytet w Perugii. Składa się z pięciu poziomów, a jego celem jest określenie stopnia opanowania języka.

Egzamin składa się z trzech części :

* Słuchanie i mówienie,
* Czytanie,
* Pisanie.

Poziom biegłości językowej,
określony przez Radę Europy:

Podstawowy : A1 (Elementary) ( - )
A2 (Pre-Intermediate) (CELI 1)

Średni : B1 (Intermediate) (CELI 2)
B2 (Upper-Intermediate) (CELI 3)

Zaawansowany : C1 (Pre-Advanced) (CELI 4)
C3 (Advanced) (CELI 5)

.....................................
Certificazione di Italiano come Lingua Straniera (CILS), jest międzynarodowym egzaminem z języka włoskiego dla obcokrajowców, organizowanym przez Uniwersytet w Sienie.

Składa się z czterech poziomów, a jego celem jest określenie stopnia znajomości języka włoskiego.

Egzamin składa się z ćwiczeń, sprawdzających umiejętności w następujących zakresach :

* słuchanie,
* czytanie,
* analiza struktur gramatycznych,
* pisanie,
* mówienie.

Poziom biegłości językowej,
określony przez Radę Europy:

Podstawowy : A1 ( - )
A2 ( - )

Średni : B1 (CELIS 1)
B2 (CELIS 2)

Zaawansowany : C1 (CELIS 3)
C3 (CELIS 4)
jak bys mogl(a)doradzic jako obcokrajowiec we Wloszech ktory wybrac do zdawania?
Ja w kwietniu zdaje CILS A2 :)
Zobaczymy ja pojdzie :)
Zdaje CILS :P Bo nie wiedzialam, ze jest jeszcze jakis drugi :)
Poza tym w szkole poinformowali nas jedynie o tym :)
Moze dlatego,ze do Perugii jest z deczka daleko :D
slawny mrutku, ktory intensywnie od dwoch lat wyla testy,chcialabym ciebie (albo jakiegos twojego zyczliwego pomocnika) prosic o wszystkie testy jakie sa masz, i rade ktore lepiej zdawac.
z tego wszystkiego zapomnialam [email] dziekuje!!!!!!
Hej Evita,czy aby na pewno poprawny adres podalas?Nie moge wyslac Ci maila:(
hej mrutku:)
sorki ale mam taka sama prosbe:/ :)mozesz i mnie te testy przeslac? prosilabym baaardzo:)moj adres [email] . i mam jeszcze pytanko, czy to prawda ,zw cils jest bardziej uznawany przez wloskie uniwersytety niz celi?
z gory dziekuje i pozdrawiam:)
hej mrutek:0)jeśli znajdziesz hfilę to też proszę o te testy.mój e-mail: [email] Bede bardzo wdzięczna za pomoc.masz fajny nick "mrutek":O)))))baciony
Hej mrutek!dzieki za testy:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))arrivato tutto!!!!grazie mille!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!baci:o)
Czesc Mrutek!!! Czy mozesz mi rowniez wyslac te testy? Bede wdzieczna. Moj adres: [email]
hej!witam wszystkich szczesliwych nabywcow testow hihi, czy i ze mna moglby sie ktos podzielic? bede wdzieczna.pozdrawiam:)
[email]
i ja poprosze jakby nie było to problemem:) [email] dzięki z góry:)
Karina, Nefus,Moniak07-wyslalam.
witam. juz co prawda mineło troche czasu ale moze masz jeszcze testy celi? moglabym prosic na adres [email] z gory dziekuje i pozdrawiam :)
a czy ja tez moge prosic o nie? bardzzzzzzzzzzo :) [email]
widze ze czynni tu dzialasz :) bardzo prosze o testy jakie tylko mozna prosic :) z gory dziekuje i pozdrawiam [email]
Dzieki, dzieki Mrutek:)
Witaj!
Czy moglabym rowniez prosic o te testy? Oto moj [email]
Dziekuje:)
A czy Ja moglabym prosic o testy rowniez,mrutku?Bedze bardzo wdzieczna.
Moj adres [email]
Z gory serdecznie dziekuje
wyslane :)
Czy mogę jeszcze poprosić o testy, mrutku? Nie chciałabym nadużywać życzliwości... Dziękuję serdecznie, [email]
wyslalam.pozdrawiam.
hej! czy to bedzie wielki problem jezeli rowniez poprosze o te testy?? [email]
Pewnie to już dawno nieaktuale, ale gdyby nie, to BARDZO proszę o przesłanie tych testów [email] .Bardzo dziękuję i pozdrawiam
czesc wszystkim!chce podjac sie zdania egzaminu CILS na poziomie 3.Mam pytanko! Czy ktos zna moze stronki internetowe gdzie sa przykladowe testy? i jeszcze jedno....wiem, ze we Wloszech sa organizowane bezplatne kursy przygotowujace do CILS - czy ktos wie moze gdzie? mieszkam w Toskani...najbardziej interesuje mnie Pisa lub Florencja. Pozdrawiam i dzieki. Aga
czesc mrutek! Wiem, ze juz minely 2 lata od wiadomosci, ktora zostawiles na forum wloskiego, ale moze masz jeszcze mozliwosc wyslania testow CILS?Bede bardzo wdzieczna. Chce sie podjac tego egzaminu, ale mam malo materialow.pozdrawiam.aga
czesc mrutku! czy ja rowniez moglabym poprosic o testy??? moj email- [email] grazie mille
czy ja też mogłabym prosić???
lorri @ o2.pl (spacje zlikwidować) :)
Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 170

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia