Kopalnia "Halemba" Ruda śląska- 23 ofiary :-(

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 34
poprzednia |
Boże miej ich w Swojej opiece....

Poczekaj proszę, zaraz będziemy, dwadzieścia metrów, to nie tak wiele, dla ciebie chwila, wieczność, my wiemy, jesteśmy obok, jak przyjaciele. Poczekaj proszę, na górze rodzina, Boże, tu ogień, tu bardzo ciasno, nieważne teraz, która godzina, na dworze, pewnie znowu jest jasno. Cisza w "Halembie", cisza na Rudzie, rękami węgiel wyrywać trzeba, maszyny nie mogą, więc muszą ludzie, w workach wynosić kamienne nieba. Wytrzymaj proszę, jesteśmy blisko, na skata kiedyś jeszcze pójdziemy, znów jakiś promyk nadzieją błysnął, słyszysz stukanie ? to my idziemy...
[*]
[*] [*] [*]
[*]
[*][*][*]
[*][*][*][*][*]
(*)
[*]

serce mi sie kraja jak po zawaleniu sie hali...
[*]
[*][*][*][*][*][*]
{'}
PRZYKRO....
[*][*][*]
[*][*][*]
wiecie to co sie stalo bylo obok mojego miasta.kuzyn clopaka mojej siostry tam zginal.mial 21 lat..:(
[*] [*] [*]
bardzo,bardzo mi przykro...
"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą".
jak napisala ze obok mojego miasta byl wybuch etanu i zginelo 23 gorniko jednym z nich byl moj kolega z ktorym chodzila do szkoly podstawowej.w polsce jest zaloba narodowa.
chodzi mi o tlumaczenie tego tekstu.
Come ha scritto, vicino alla mia città è stata esplosione di etano, sono morti 23 minatori. Uno di loro era il mio collega con il quale andava alla scuola elementare. In Polonia abbiamo il lutto nazionale.

Nie wiem czy to ty piszesz czy opisujesz kogos?(w drugim tlumaczeniu to ty piszesz)

Come ho scritto, vicino alla mia città è stata esplosione di etano, sono morti 23 minatori. Uno di loro era il mio collega con il quale andavo alla scuola elementare. In Polonia abbiamo il lutto nazionale.
[*] [*][*]
...
...
nie etanu, tylko METANU
no, kolo mojego tez... pochodze z Siemianowic..
tak czy siak ['] ...
mi też jest bardzo przykro :(pamiętam jak w moim mieście J-biu 4 lata temu zginęło 11 górników na kopalni i bałam się czy to nie przypadkiem mój tata :( ale na szczęście nic się nie stało:) nigdy nie zapomnę tego strachu :(rnwyrazy współczucia dla Halemby
http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/gornicy-przerywaja-milczenie-oszukiwane-czujniki,821706,2943

az cos sie czlowiekowi robi :-/
to zadna nowosc. ja o tym wiedzialam juz kilka lat temu.
poza tym specyfika tej kopalni jest stezenie metanu zmieniajace sie nagle - wlasciwie trudne do kontrolowania
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 34
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia