Polska vs UE ?

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 102
Aha, więc nie masz pojęcia, zatem powiem ci, że nie tak dawno Światowy Kongres Żydów(organizacja nie reprezentująca żadnego państwa) poprzez swojego szefa Singera(ostatnio wywalonego za wewnątrzorganizacyjne malwersacje finansowe)zaczął sie dopominać od Polski 65 [tel]USD, jako rekompensatę za mienie utracone przez obywateli pochodzenia żydowskiego. W przypadku niewypłacenia tej kwoty, mieliśmy, jako kraj być, cytuję z pamięci: upokarzani na każdym kroku na arenie międzynarodowej. Abstrahując już nawet od tego, że suma ta równa się nieomal naszemu rocznemu budżetowi, organizacja, którą do niedawna reprezentował pan Singer nie reprezentuje nawet konkretnych spadkobierców żydowskich, oni po prostu uznali, że jako Żydzi mają prawo żądać od nas kasy i już.

Nigdy nie słyszałem, żeby w jakimś kraju oprócz Polski byli ludzie, którzy kogoś, kto się temu sprzeciwia, kto sprzeciwia się okradaniu własnego kraju, nazywaliby tak, jak to robisz ty Agatka. powinnaś się tego wstydzić, mam nadzieję, że to jedynie ignorancja.
Zapał, z jakim wy i wam podobni sracie na własny kraj, wydaje się nie mieć odpowiednika w dziejach świata.
Genio/Eugenio mozna sobie zartowac o wszystkim i o wszystich, o gejach, rzydach, panu Bogu czy byle kim innym tylko jesli osoba z ktora sia rozmawia wie ze to sa zarty. Moja pierwsza wypowiedz byla ironiczna i tyle. Niestyty kiedy sie pisze mozna tego nie zrozumiec i wlasnie dlatego nastepnie dopisalem ze to byla wypowiedz ironiczna. Nie wydaje mi sie ze pan Michalkiewicz w swojej wypowiedzi zartowal, i w ogole mi sie wydaje ze w niektorych jego wypowiedziach jest za duzo religii. Nie szukam slawy ale chcialem tylko podkreslic fakt ze wedlug mnie nie powinno sie mieszac religii z polityka. I oczywiscie nie chcialem nikogo obrazac, chcialem tylko napisac moja opinie.
Zapał, z jakim wy i wam podobni sracie na własny kraj, wydaje się nie mieć odpowiednika w dziejach świata.
Genio/Eugenio mozna sobie zartowac o wszystkim i o wszystich, o gejach, zydach, panu Bogu czy byle kim innym tylko jesli osoba z ktora sia rozmawia wie ze to sa zarty. Moja pierwsza wypowiedz byla ironiczna i tyle. Niestyty kiedy sie pisze mozna tego nie zrozumiec i wlasnie dlatego nastepnie dopisalem ze to byla wypowiedz ironiczna. Nie wydaje mi sie ze pan Michalkiewicz w swojej wypowiedzi zartowal, i w ogole mi sie wydaje ze w niektorych jego wypowiedziach jest za duzo religii. Nie szukam slawy ale chcialem tylko podkreslic fakt ze wedlug mnie nie powinno sie mieszac religii z polityka. I oczywiscie nie chcialem nikogo obrazac, chcialem tylko napisac moja opinie.
Genio/Eugenio mozna sobie zartowac o wszystkim i o wszystich, o gejach, zydach, panu Bogu czy byle kim innym tylko jesli osoba z ktora sia rozmawia wie ze to sa zarty. Moja pierwsza wypowiedz byla ironiczna i tyle. Niestyty kiedy sie pisze mozna tego nie zrozumiec i wlasnie dlatego nastepnie dopisalem ze to byla wypowiedz ironiczna. Nie wydaje mi sie ze pan Michalkiewicz w swojej wypowiedzi zartowal, i w ogole mi sie wydaje ze w niektorych jego wypowiedziach jest za duzo religii. Nie szukam slawy ale chcialem tylko podkreslic fakt ze wedlug mnie nie powinno sie mieszac religii z polityka. I oczywiscie nie chcialem nikogo obrazac, chcialem tylko napisac moja opinie.
nie Genio, to Ty powinieneś się wstydzić

zapewniam Cię, że wiem o czym mówię, więc Twoje tłumaczenia "co autor chciał przez to powiedzieć" nie mają najmniejszego sensu...mam swój rozum i, dzięki Bogu, mniej niewnawiści do świata niz Ty

...i nie wypisuj mi tu tych kwot, bo juz Ci powiedziałam, że kontekst równiez sprawdziłam..chyba, że "nie posiadasz zdolności czytania tekstu ze zrozumieniem"(cyt.G-E)
O jakiej nienawiści pieprzysz dziewczyno? Chciałabyś rozdawać pieniądze na lewo i prawo, tylko dlatego, że ktoś jest Żydem? Przestań mi tu banały wciskać. Podaj jakiś konkret.
>Zapał, z jakim wy i wam podobni sracie na własny kraj, wydaje się nie
>mieć odpowiednika w dziejach świata.

to ty srasz na własny kraj i swoich rodaków...żal mi ciebie i żal mi tego Michałkiewicza...to niepojęte jak inteligentni ludzie mogą jednocześnie przejawiać tak wiele ignorancji i arogancji
>O jakiej nienawiści pieprzysz dziewczyno?

wiesz co, skoro nie umiesz normalnie rozmawiać, to i ja ci tak odpowiem na poziomie, jaki będziesz w stanie zrozumiec - POCAŁUJ MNIE W DUPĘ CHAMIE
Wstydzę się, jasne, ale za takich, jak ty, którzy gotowi są lizać każdemu dupę, byle tylko "cały świat z nas się nie śmiał"

Ostatnio w parlamencie europejskim w obronę tę gnidę Geremka wziął europoseł(nazwiska nie pamiętam), który wcześniej otwarcie przyznawał sie do pedofilii. Grzmiał z trybuny, że trzeba nauczyć Polaków, co to jest demokracja.
OOOoppppppsss....cos mi sie chyba musialo spieprzyc z komputerem, gdyz moja odpowiedz do Genia wyskoczyla az 4 razy...Sorry...Chcialem jeszcze tylko dodac do Genia ze w sprawie Pana Singera masz racje. On i ta jego pseudo-organizacja powinna sie odpier#*#@# od Polski. Nie maja racji i koniec. Zas ja i agatkaf nie "sramy" na nasz kraj. Ty napisales jadna rzecz a my tylko zwrocilismy ci uwage ze sie z tym nie zgadzamy. Na tym polega demokracja i wolnosc slowa. Nie ma co sie denerwowac.
jaki ty jestes ciemny człowieku, nie przypuszczałam, że aż tak
jak narazie to ty liżesz dupę tej gnidzie Michałkiewiczowi (innego okreslenia uzyję, to nie zrozumiesz)
Zaczynasz pleść coraz większe bzdury, emocje odbierają ci kompletnie rozum. Co jest, dziewczyno, czyżby jakieś rodzinne resentymenty?
Mówiąc o sraniu na kraj, miałem właśnie na myśli przyznawanie racji Singerowi, tak jak to robi Agatka, chociaż ona najprawdopodobniej teraz nie za bardzo wie, co mówi. Trochę w górę ekranu, właśnie złożyła mi ciekawą ofertę wielką czcionką. Kuszące, ale nie skorzystam
chyba twoje...ja zauważyłam, ze wielu antysemitów właśnie nie może sie pogodzić z tym dziedzictwem matczynym...akurat twoja sprawa jest dla mnie od dawna jasna, ale całkowicie wisi mi twoje pochodzenie
Jestem antysemitą, bo nie chce pozwolić się okradać?
jestes antysemitą niezależnie od tego, co robi Singer
Jasne, a każdy lewacki parch, uważający, że to normalne, że żydowskie wycieczki przyjeżdżają do Polski z uzbrojonymi ochroniarzami a hitlerowskie obozy są nazywane polskimi, powinien czuć się świetnie.
Agatka należy do tego typu ludzi, którzy pozwolą na każde świństwo ze strony Żydów, byłe by tylko nie być posądzonym o antysemityzm. W ogóle takim ludziom w głowach nie mieści się jakakolwiek krytyka Żydów. Ten mityczny antysemityzm to jakaś ich obsesja. Nie są natomiast w stanie dostrzec antypolonizmu u innych.
ehehe no to mi sie akurat podobało - lewacki parch - wymyśl coś jeszcze, bo tylko w wymyślaniu coraz to nowych wyzwisk nie masz równych
już widzę jak tam siedziz i obgryzasz paznokcie

z rzeczy oczywistych i bulwersujących robisz cyrk
jasne, ty wiesz do jakich ludzi ja naleze...ale akurat twoje zdanie na moj temat znaczy dla mnie tyle co nic
ja trzeżwo patrze na swiat, a ty masz klapki na oczach
Ciekaw jestem czy jakby np. Ukraina i Turcja znalazły się w Unii to. m.in. Niemcy dalej by forsowały "system większościowy" ?
Czytam informacje na portalach i widzę, że niezłe roszady się robią.
A... Włochy? ...jak to Włochy, tak zawsze jest jak Polska się wychyli...
- tak było jak dostaliśmy dowodzenie w jednej z czterech stref w Iraku - też mi zaszczyt:/ - umieszczali ilość naszych żołnierzy na ostatnim miejscu w gazetach (3/4 kontyngent pod względem ilości)
- organizacja ME 1012 - w innym temacie dałem cytaty tytułów
- nawet takiego Kubicy nie zostawili w spokoju... (pokazali jak odwiedza swoją szkołę podstawową - a jako, że do najładniejszych nie należała właśnie no to właśnie pokazali... po 2-óch pierwszych wyścigach tego sezonu - żadnych sukcesów - jaki sens??? w popołudniowe TG2 )
- teraz też im nie pasuje - jak to ? my sobie piszemy w gazetach:
"Italia - ..x.. posizione in TUTTA Europa - oczywiście uwzględniają nadal 15 państw... A tu jacyś POPULISTI d'EST - "narzucają" nam jak się będzie głosować??
Outsiderom z 15-ki - trudno takie coś przełknąć....
A co do populistów - każdy polityk musi być w mniejszym lub większym stopniu populistą. Berlusca też jest populistą - po tym co namieszał przez kilka lat wystarczyło mu dwa miesiące w TV i o mało by nie wygrał (zlikwidowanie podtku na drugi dom, pod koniec kadencji zmniejszenie podatków) hehe.
To jest populizm a nie ... hmm - no właśnie niech ktoś mi poda jakieś wybitne przypadki populizmu w wykonaniu PiS ??? Takie żeby wytłumaczyły mi powtarzające sie określenie: "governo populisto di Polonia" jakie słyszę w TvIT w 50% przypadków gdy jest mowa o Polsce.
O różnych: Singerach, ochroniarzach, "przeklętej ziemi", Jedwabne i przeprosiny, Banku Światowym, Izraelu, odszkodowaniach, holocauście, corocznej rocznicy SZOAH, RAI 2, wojen na Bliskim Wschodzie, Gazecie, Hollywoo-dzie, (tylko 30 mln vs. 6 mld hmmm) a przede wszystkim wizerunku Polski na świecie - bo to wszystko powiązane nie będę się wypowiadał żeby nie zostać osądzony o antysemityzm/antysyjonizm czy co tam jeszcze. Boję się tego modnego zaszufladkowania - Polak jeszcze....
Chciałbym tylko zaznaczyć:
Rzeczy słuszne nie trzeba bronić, propagować, wymuszać na taką skalę... medialną jak to się dzieje w przypadkach gdzie tylko Żyd palec zamoczy...
Dobra ...zasypiam... :) Zobaczymy co dzisiaj naradcy naradzą w UE.
cors@ir udało im się wywalczyć kompromis . Nowy traktat pod nazwą Traktat Reformujący zastąpi odrzuconą przez Francję i Holandię eurokonstytucję.
inf. - naprawdę mi do Ciebie dużo brakuje :)
Ale składam broni ;) i wklejam nagłówek z wp:
O 4.30 w nocy z piątku na sobotę przywódcy państw Unii Europejskiej porozumieli się w Brukseli w sprawie mandatu na otwarcie Konferencji Międzyrządowej, która do końca roku przyjmie nowy traktat UE.

A pismaki dzisiaj we Włoszech niech piszą co chcą... hehe
Szkoda, że znowu Polska działa również w imieniu wielu państw członkowskich a tylko nam na głowę "wylewają pomyje" - ale to już chyba nasza rola historyczna.
Ja tam wolę działanie w słusznej sprawie nawet przeciw silniejszej większości niż siedzenie cicho i czekanie do której frakcji się przyłączyć jak wiatr inaczej zawieje (sic) - żadnych podtekstów i generalizowania ;)
ehhh - miałem iść spać przecie...
Przywódcy państw UE porozumieli się w sprawie mandatu na przyjęcie nowego traktatu UE. Nowy traktat pod nazwą Traktat Reformujący ma zostać przyjęty przez Konferencję Międzyrządową do końca tego roku i zastąpi odrzuconą przez Francję i Holandię eurokonstytucję.
(...)
Mimo że nowy traktat ma wejść w życie w 2009 roku, przywódcy państw UE uzgodnili, że do 2014 roku będą obowiązywały dotychczasowe, korzystne dla Polski zasady głosowania w Radzie UE jakie przewiduje Traktat z Nicei. Dopiero potem zacznie obowiązywać system podwójnej większości państw (55 proc.) i obywateli (65 proc.) z eurokonstytucji. Przez trzy kolejne lata, do 2017 roku, każdy kraj będzie mógł zażądać powtórnego głosowania w systemie nicejskim i jeśli zbuduje mniejszość blokującą - decyzja nie zapadnie.
(...)
Nowy traktat zachowa najważniejsze postanowienia instytucjonalne eurokonstytucji. Wśród nich jest zapis o wprowadzeniu stanowiska przewodniczącego UE (kadencja 2,5 roku), zredukowana do 18 członków Komisja Europejska oraz jednolita osobowość prawna UE, a także stanowisko wysokiego przedstawiciela Unii Europejskiej, którego początkowo planowano nazywać ministrem spraw zagranicznych. Ostatecznie, by nie sugerować, że UE jest superpaństwem - odstąpiono w traktacie od tej nazwy, jak też od unijnych symboli Unii, takich jak flaga i hymn (Oda do Radości Beethovena).

http://www.tvn24.pl/-1,7859,1511449,raport_wiadomosc.html

Powiem uffa i tak, prawda "nich pismaki piszą co chcą". Najwazniejsze, że udało nam się tak wiele wynegocjować i nie zostac wykluczonym poza Konferencje Miedzyrządową, tak jak to proponowala Merkel.
Możemy podziękować Litwie i Czechom za wsparcie. Dzięki temu staliśmy się reprezentantem regionu, a nie tylko kryzczącym i samolubnym krajem.
No i co, teraz, kiedy okazało się, że upór się opłacił, już nie mówicie o faszystowskich Kaczorach...co, bęcwały?
cors@ir już się zaczęło pisanie o Polsce:
'La Repubblica': Zwycięstwo 'złego bliźniaka'

nat, PAP

To premier Jarosław Kaczyński, mimo swej nieobecności na szczycie Unii w Brukseli, był jego protagonistą i to on prowadził za rękę swego brata prezydenta - pisze włoski dziennik "La Repubblica".

Gazeta podkreśla, że osiągnięcie kompromisu i pokonanie "polskiej blokady" jest zasługą wytrwałych negocjacji, prowadzonych do skutku przez kanclerz Angelę Merkel przy wsparciu ze strony prezydenta Francji Nicolasa Sarkozy'ego i brytyjskiego premiera Tony'ego Blaira.

Według gazety brukselskie rokowania udowodniły, że szef polskiego rządu, uważany zawsze za bardziej wpływowego od prezydenta, jest także "na światowej scenie numerem jeden nacjonalistyczno- populistycznej Polski".

Polski premier "ciągnął za sznurek do końca, prowadząc negocjacje na odległość ze swej stolicy jak wyniosły i najwyższy władca" - pisze lewicowy dziennik, dodając następnie: "świadomie ryzykował zerwaniem negocjacji i izolacją, a teraz może chwalić się, że osiągnął maksimum".

"Długi polski obstrukcjonizm w Unii był także pojedynkiem między braćmi. Walką o władzę na światowej scenie" - stwierdza "La Repubblica" w komentarzu "Zwycięstwo 'złego' bliźniaka".

Jak podkreśla dziennik, w końcu szef polskiego rządu dał się przekonać przez europejskich liderów do kompromisu: "Może zrozumiał, że izolacja w Unii za dużo kosztowałaby jego kraj. Może przestudiował sondaże w ojczyźnie: przeważająca większość Polaków wierzy w Europę, chce pozostać w UE za wszelką cenę".

Pisząc o "zatruciu" przez premiera klimatu unijnych negocjacji, prowadzonych przez brata, przypomnieniem o stratach wojennych włoska gazeta konstatuje, że po szczycie w Brukseli "wizerunek Polski z pewnością nie jest lepszy".
http://www.repubblica.it/2007/06/sezioni/esteri/consiglio-ue/accordo-dopo-notte/accordo-dopo-notte.html
genio/eugenio to niech jeszcze uwolnią płacę realną to przestaną być dla złymi Kaczorkami
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 102

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę