Ciekaw jestem czy jakby np. Ukraina i Turcja znalazły się w Unii to. m.in. Niemcy dalej by forsowały "system większościowy" ?
Czytam informacje na portalach i widzę, że niezłe roszady się robią.
A... Włochy? ...jak to Włochy, tak zawsze jest jak Polska się wychyli...
- tak było jak dostaliśmy dowodzenie w jednej z czterech stref w Iraku - też mi zaszczyt:/ - umieszczali ilość naszych żołnierzy na ostatnim miejscu w gazetach (3/4 kontyngent pod względem ilości)
- organizacja ME 1012 - w innym temacie dałem cytaty tytułów
- nawet takiego Kubicy nie zostawili w spokoju... (pokazali jak odwiedza swoją szkołę podstawową - a jako, że do najładniejszych nie należała właśnie no to właśnie pokazali... po 2-óch pierwszych wyścigach tego sezonu - żadnych sukcesów - jaki sens??? w popołudniowe TG2 )
- teraz też im nie pasuje - jak to ? my sobie piszemy w gazetach:
"Italia - ..x.. posizione in TUTTA Europa - oczywiście uwzględniają nadal 15 państw... A tu jacyś POPULISTI d'EST - "narzucają" nam jak się będzie głosować??
Outsiderom z 15-ki - trudno takie coś przełknąć....
A co do populistów - każdy polityk musi być w mniejszym lub większym stopniu populistą. Berlusca też jest populistą - po tym co namieszał przez kilka lat wystarczyło mu dwa miesiące w TV i o mało by nie wygrał (zlikwidowanie podtku na drugi dom, pod koniec kadencji zmniejszenie podatków) hehe.
To jest populizm a nie ... hmm - no właśnie niech ktoś mi poda jakieś wybitne przypadki populizmu w wykonaniu PiS ??? Takie żeby wytłumaczyły mi powtarzające sie określenie: "governo populisto di Polonia" jakie słyszę w TvIT w 50% przypadków gdy jest mowa o Polsce.
O różnych: Singerach, ochroniarzach, "przeklętej ziemi", Jedwabne i przeprosiny, Banku Światowym, Izraelu, odszkodowaniach, holocauście, corocznej rocznicy SZOAH, RAI 2, wojen na Bliskim Wschodzie, Gazecie, Hollywoo-dzie, (tylko 30 mln vs. 6 mld hmmm) a przede wszystkim wizerunku Polski na świecie - bo to wszystko powiązane nie będę się wypowiadał żeby nie zostać osądzony o antysemityzm/antysyjonizm czy co tam jeszcze. Boję się tego modnego zaszufladkowania - Polak jeszcze....
Chciałbym tylko zaznaczyć:
Rzeczy słuszne nie trzeba bronić, propagować, wymuszać na taką skalę... medialną jak to się dzieje w przypadkach gdzie tylko Żyd palec zamoczy...
Dobra ...zasypiam... :) Zobaczymy co dzisiaj naradcy naradzą w UE.