emerytura

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 195
troche daleko ode mnie..........
a dlaczego podpisalas rozdzielnosc majatkowa?
nie dziala link
mozesz opisac jak sytuacja wyglada bo w sumie jestem ciekawa..dzieki.......
tu masz opisany przypadek jak twoj malzenstow z intercyza /Matrimoni con separazione dei beni? http://it.answers.yahoo.com/question/index?qid=2[tel]AAQLnxT czytaj poamlu..ucz sie slow okrslen..wez slowniczek..jak czegos ..jakiejs formy gramatycznej nie zrozumiesz to sie nas pytaj.Chodzi mi o to, ze masz sytuacje jaka masz..ale warto slownictwo poszerzyc..poradzisz sobie ,masz slownik?co robisz przez dzien..przeciez nie stoisz przy garach?:D
ja pisze ze link nie dziala a nie za wlocha nie kapuje:)))))))))))))))))))
dziala..skopiuj go uwaznie i pomalu i przeklej... w drugie okienko :D In base all'ultima sentenza di Cassazione n.3337 la parte che pretende il mantenimento deve provare la propria invalidità al lavoro o la impossibilità , per circostanza alla stessa non imputabile , di reperire un' occupazione confacente alle abitudini di vita ed alle proprie condizioni . In difetto, alla parte richiedente non spetta nulla. Per ciò che concerne gli aspetti patrimoniali , dipende dalla difesa approntata dal proprio legale e dalla ordinanza del giudice in base alle prove raccolte...czyli tak jak mowialam tylko assegno mozesz dostac o ile bedziesz miec dobrego papuge co przekona sad ,ze nie mozesz pracowac..jesli zaś sad dojdzie do wniosku, ze mozesz pracowac to nic nie zasadza na twa korzysc
no nie stoję ciągle przy garach,przez te 4 lata i tak łyknęłam języka tyle,że z czytaniem trochę gorzej,ale pomału muszę jakoś dać radę,a słownikmam
mangialardo pani Makowska zaczela nam pisac swa historie tu i tu http://www.wloski.ang.pl/male_tlumaczenie_39069.html
Dziala.
woooow..przytulilabym cie teraz mocno :D
masz chwilę czasu,to ci przedstawię całą sytuację
generalnie mnie ciekawi ta histori w sumie troche tragiczna no i smutna...
A jak mowie, ze rozwiedziony Wloch dobry jest dla bogatych kobiet, to nie wierzycie.
przez całe moje życie a mam 43 lata nie wylałam tyle łez co przez te kilka ostatnich miesięcy,czasami jestem tak załamana tą sytuacją,że brak mi już sił
hyyyyyyyyyyyyyyyyyyy:))))))))))))))))))))))))
i tu masz rację
jak ty sie w to wszystko wpakowalas?????????podpisywac intercyze itp itp.........
no to lezysz,mloda ,zdrowa blondynka..zaraz w ciaze zajdziesz
bladynka...
a kto go dziada poludniowego podsterowal, ze wiedzial skubany co zrobic..by jej smycz ukrocic!..normalnie jak Wloch sie zeni to ma klapki na oczach..a ten glowkowal o intercyzie spryciarz!
http://www.abc-delmatrimonio.it/infoimportanti/rapporti_patrimoniali_tra_i_coniugi.htm
Makowska, rozumiem, ze sytuacja nieciekawa, ale piszesz bardzo chaotycznie.
Jesli eks-zona pobiera alimenty na siebie / nawet 50 euro miesiecznie /, to zachowuje sobie prawo do ewentualnego przyszlego wspolpobierania emerytury po zmarlym eks-mezu. Oczywiscie decyzje / ile pieniedzy ktorej kobiecie sie nalezy / podejmuje sedzia / na podstawie oceny sytuacji ekonmicznej obu kobiet /.
Jesli nie masz dzieci, a mazenstwo trwalo krotko, to podczas separacji nie ma co raczej co liczyc na dom.
moze i tak..ale zanim sie podpisze cokolwiek i nie w swoim kraju lepiej kapowac wczesniej co i jak. i w sumie po co sie z nia zenil tak samo jak w konkubinacie z nia by byl na to samo mu wychodzi.dziwne......
jeshhhu jak to wszystko czytam to na swego mezulka sie gapie ja bym mu jaja ukrecila w locie normalnie..............
bo wiesz jak braliśmy ślub nie miałam zielonego pojęcia o czymś takim jak ta intercyza,praktycznie jak sindaco się zapytał ja nie zdążyłam nawet zorientować się co to jest a on juz odpowiedział TAK,dopiero potem pytam a co to jest a on mi tłumaczy,i tak mnie właśnie załatwił ale w tym fakt ,że to jego dzieci go tak nastawiły do tego bojąc sie ,że w razie czego nie dostaną po ojcu nic,a on niestety słucha dzieci i taka prawda,bo nie raz usłyszałam przykre słowa z ich niewyparzonych pysków
za cooooo?
teraz też doszłam do takiego wniosku,że lepiej było siedzieć w konkubinacie a nie spaprać sobie papiery bo nawet ślubu kościelnego nie mam a normalnie to mogę mieć,bo w sumie to i tak nic nie mam tylko parobkiem jestem
a nie lepiej ze go zostawisz i zaczniesz se ukladac zycie na nowo..niech sie buja.....na co ci on jezeli choc odrobine uczucia nie ma do ciebie nie martwi sie o twoja przyszlosc niech se z kochanymi dziecmi i ex zonka siedzi a co ty za gosposie bedziesz mu robic i na stare lata za opiekunke ...niech po dzieci se na stare lata zadzeoni albo niech jakas rumunka do niego wezma...........bo chyba tylko po to z toba sie zenil.z tego co widac wogole o ciebie nie dba jakby cie tak bardzo kocha to by wszytkich po katach po ustawial.............
za co????? bo wloch..i jakby tak postapowal ze mna to za to bym mu jajaca zwiazala.........:)))))))))))
no wlasnie...........wlasnie sie pytalam mojego mezulka jak wyglada ta intercyza to mi mowi" jak przyszlas tak pojdziesz"reszty nie dopisze lepiej..............
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 195

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia