muzyka

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 100
poprzednia |
Chciałabym posłuchać trochę włoskiej muzyki, a poza Erosem i Lacuna Coil nie znam żadnych fajnych kapel. Może ktoś z Was mi coś poleci?
Laura Pausini, Tiziano Ferro, Giorgia ("Gocce di memoria"):)
ciao tutti!!!!! :):):):) ciekawa jestem czy znacie stronki w internecie z jaki za free mozna sciagnac wloska muzyczke ,probowalam sciagac cos przez dc++ ale jest tylko eros, jesli ktos zna jakies fajne stronki z wloska muzyka bede wdzieczna za info , MIO [gg]
A znasz program Kazaa?? Jest stary, ale mozna tam duzo znalezc. Ja stamtad sciagnelam sobie kilka fajnych kawalkow italiano:)
witam. ze starszych wykonawców polecam Toto Cutugno, Gianna Nannini, Rita Pavone, Pupo, Albano, Druppi (chyba tak sie pisze), Marco Masini ze swoją piosenką - Vafanculo:), pozdrawiam
Nie zapominajmy o przecudownym Neku. Polecam tez Zero Assoluto i Luca Dirisio
Ze starszych to jeszcze Vasco Rossi oraz Ricchi e Poveri (cudowne Acapulco)
SUBSONICA, LE VIBRAZIONI, NEK, BIAGIO ANTONACCI, TIZIANO FERRO e molti altri :)
Nie zapominajcie o Gianluce Grignani. Polecam także Paolo Meneguzzi. Z hitów lata 2003 jest wiele fajnych kawałków. Ściągnijcie sobie "Egoista" , "Prima di patrire per un lungo viaggie" , "Viaggio insieme a me" , "Ti penso sempe" , "Giulia" . "ma dai" , "gioco dell'amore" , "La canzone del Capitano" , "La discoteca" , "Voglio vederti danzare". Gorąco polecam.
Z hitów lata 2004 : "Voglia di dance all night", "Ci sarai" , "Ti porto in Africa" , "Lo strano percorso" . Oprócz tego lubię Samuele Bersani a szczególnie piosenke "è stato tanto tempo fa" no i niezapomnianego Vasco Rossi ( w tym roku królowało "Come stai"). Jak ktoś zna jeszcze jakieś fajne kawałki to prosze o podzielenie się :)))
A może kojarzycie taką piosenkę (pamiętam tylko kawałek tekstu i chciałabym ją ściągnąć, a nie wiem czyje to): stringi me ancora, come quella volta a spiagga, con la luna una notte l'estate (nie jestem pewna czy to dokładnie tak szło). :)
Ciao!
Mam dla was kilka kolejnych propozycji:
- Piero Pelu' "Prendimi cosi"
- Luca Dirisio "Calma e sangue freddo"
- Biagio Antonacci "Convivendo"
- Paps'n'Scar "Mirage (La luna)"
- Max De Angelis "Nuda"
- Nek - ogromna ilość świetnych piosenek
- Vasco Rossi "Buoni o Cattivi"
- Paolo Meneguzzi "Baciami"
- Caparezza "Fuori dal Tunnel", "Vengo dalla Luna"
- Zucchero "Il grande baboomba"
- Max Gazze' "Annina"
- Mario Venuti "Nella Fattispecie"
- Simone "Il Mondo Che Non C'e'"
- Paola e Chiara "Blu"
- Daniele Ronda "Come Pensi Che Io"
- Veronica Lock "Silenzioso Imbroglio"
- Pino Daniele "Pigro"
- Raf "In Tutti I Miei Giorni"
- Articolo 31 "Senza Dubbio"
- Le Vibrazioni "Sono Piu' Sereno"

To są wszystko hity lata 2004, niekoniecznie wszystkie lubię,ale może wam akurat się spodobają.
Po bieżacą listę przebojów zaglądajcie np. na
http://www.deejay.it/classifiche/50songs.html
niestety nie ma tu zbyt dużo włoskich utworów, ale zawsze warto wiedzieć czego słuchają Włosi
Saluti!
To Le Vibrazioni "In Una Notte d'Estate". Świetne, nieprawdaż?
Prawdaz, prawdaz :) pisalam o tym tu http://www.wloski.ang.pl/sonda_154.html
uwazam,ze to swietny zespol, ta piosenka, o ktorej piszesz, pierwsza zwrocila moja uwage,ale maja tez inne,rownie dobre :)
Pozdrawiam.
sory za pomyłke "e stato tanto tempo fa" śpiewa simone tomassini.
To może jeszcze kojarzycie taką piosenkę, co gościówa śpiewa o ślubie i pomarańczach albo pomarańczowych kwiatach- nie pamiętam :), ale mi się podobała. Leciała ona we włoskiej tv w lecie 2003. Dzięki.
Hmmm ... Carmen Consoli 'Fiori d'Arancia'. Pozdrawiam.
oczywiście "... d'arancio". scusate.
ja tez! :)
Ostatnio nie moge przestac sluchac jednej piosenki zespolu Zero Assoluto ktora nazywa sie Mezz'ora ----->naprawde polecam :D
A słyszał ktos piosenkę Dj Francesco " La mia Polka", jesli tak to czy ona mówi o Polce? Ja mysle ze tak choc słabo znam włoski. Pa, ciao
a czu ktos slyszal o ragowym zespole z poludnia sud sound system?
swietny!
CZEŚĆ - NIE SŁYSZAŁAM TEJ PIOSENKI DJ FRANCESCO!!!!!!! JAK MOŻESZ TO NAPISZ SŁOWA ,A PRZETŁUMACZYMY!!!!!!!TO MOŻE BYĆ CIEKAWE-AH TE POLKI... BACINI!
Nie slyszalam tej piosenki, ale moze tu chodzi o taniec polke? Bo chyba nie spiewalby o jakiejs lasce "mia polca" tylko "mia polacca", nie??? Najlepiej rzeczywiscie znac caly tekst piosenki, a nie slowa wyrwane z kontekstu.
no własnie nie moge znalesc tekstu w necie, ucze sie włokiego 2 lata i rozumiem cos ze jak miał 15 lat to costam.... potem costam zeby wróciła do niego ta Polka! Bacioni!
JAK ZNAJDZIESZ TO NAPISZ... BO CORAZ BARDZIEJ MNIE INTRYGUJE TA PIOSENKA....;))))))
Ok, ciągle szukam jej tekstu... Jak znajde to napewno napisze! Pozdrawiam, jak ją usłyszysz to powiesz mi o co w niej chodzi?! Pa, ciao!
dzięki wielkie. coraz bardziej podoba mi się ten portal :)
słuchałam paru zespołów, o których piszecie i naprawde mi się spodobały. zwłaszcza Le vibrazioni, chociaż za fotkach wyglądają trochę pedałkowato ;)
Faktycznie, Le vibrazioni są super, mam ich płytke;-) Ale ja z całego serduszka polecam: Neffa, Denis Fantina(boski!!!), Marco Massini, Francesco Renga, Dj Francesco( La mia Polka:-)), Paolo Meneguzzi, Gemelli Diversi, itd, itp! A właściwie to wszyscy Włosi ładnie spiewają! Tanti baci, ciao!
Znalazłam w Kaazie piosenkę o tytule 'Ci Sarai. Jest fajna i wolna, nie wiecie może kto to śpiewa....?
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 100
poprzednia |