muzyka

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 100
Tę piosenke spiewa oczywiście piękny Francesco Renga! Jest super! z jego piosenek polecam takze nieco szybszą " Meravigliosa la luna". Tanti baci!
Gdzie moge znaleźc tekst do Acapulco? Pozdrowienia dla wszystkich
piosenkę Ci Sarai śpiewa Francesco Renga, miłego słuchania, jak znasz jeszcze jakieś ciekawe piosenki włoskie, to daj znać
Jeśli ktoś lubi rockową muzykę, gorąco polecam Lacuna Coil, chociaż właściwie większość ich utworów jest po angielsku. Po włosku mają tylko 2 ale jakże piękne: Senzafine, Comalies. Posłuchajcie, na pewno wam się spodoba! :)Baci!
ja slyszalam.. :) fajny.. powinno Ci sie spodobac tez Africa Unite i 99 posse!!
Ciao tutti! A czy ktos slyszal o kims takim jak Danny Losito???? Jestem bardzo ciekawa!!!!!! Baci
Gorąco polecam,
Antonello Venditti (Alta marea),
Irene Grandi(Prima di partire),
Giorgia (tutte; Gocce di memoria, Girasole, ect)
a czy moze mi ktoś powiedzieć kto śpiewa piosenke :fericita czy cos takiego(nie wiem czy taki jest jej tyuł) z góry dziekuje
aha polecam wam piosenke ti amo umberta tozziego ja ja bardzo lubie
Chyba chodzi ci o piosenke "felicità"(szczescie), spiewa ja a raczej spiewali Al Bano Carissi i jego eks zona Romina Power.
jeśli interesuje Cię piosenka "felicita" to zajrzyj na http://www.wloski.ang.pl/Felicita_150.html :) jest tam cały tekst a nawet tłumaczenie dzieki jednej ze wspaniałych osób odwiedzających te forum :)
SUPER!!! Naprawdę dzieki wam. POzdrawiam was
Polecam wszystkim zainteresowanym "Mango" ,ten gość jest naprawdę super,włosi go uwielbiają.Jakby coś to mam prawie wszystkie jego płyty,mogę się podzielić :-)
Pozdrawiam
filip
a to prawda, mam na razie piosenki "Ti porto in Africa" i "Lei verra' ", nie wiem,jak inne,moze akurat na jakies hity trafilam po prostu,ale slucha sie super!
A jakie mozesz polecic inne, niezbyt sie orientuje w repertuarze tego Mango :)
Mango -SABBIA E NUVOLE! BARDZO FAJNA;)
o,znam jeszcze "mediterraneo"-tez fajna. trzeba sciagnac wiecej :)
Z ciekawością przeczytałem wszystkie wypowiedzi, zacząłem się uczyć włoskiego i udało mi się już zebrać sporą kolekcję włoskich kawałków --- głównie starszych.

Do listy podanej przez was dodałbym "883" i piosenkę "Sempre" - chyba taki był tytuł - i "Azzurro" w wykonaniu Die Tote Hosen :) .....a i jeszcze Jovanotti i jego Serenata Rap.

pozdrawiam
funboy
Czesc,
jestem wlochem wiec moge ci wyjasnic o co chodzi la mia polca!
We wloszech jest taki styl tancy ktory nazywa sie Polka i tak jak Marzurka oczywyscie przychodzi z Polsce...
Dj Francesco wiec mowie ze "JESTES JAK MOJA POLKA (STYL MUZYCZNY, CZLY WESOLY....)....
Pozdrawiam....i polecam sluychac FRANCO BATTIATO (artysta) LA CURA (tytul piosenka), i inne zawsze z Battiato.
Ja i tak uwazam ze Ricchi e Poveri jest najlepszy :) i oczywiscie Umberto Tozzi, Adriano Pappalardo ze swoim wspanialym "Ricominciamo" (chyba tak sie pisze ;)) i Adriano Celentano. A czy ktos mi poze powiedziec kto spiewa "Tornero"? Jest to znana piosenka ale jakos nie obilo mi sie jeszcze o uszy czyja ona jest. Pozdrawiam :)
po raz pierwszy jestem na tej stronie . napisz mi jak mozna posluchac piosenek wloskich ,daj mi adres bo mam internet od 2 tygod. i nie wiem jak znalezc
Poszukaj w wyszukiwarce strony WinMix-a. Jest to dosyc dobra wyszukiwarka, nalezy tylko wpisac tytul lub wykonawce. Mozesz tez sprobowac sciagnac Kaaze. Tam tez mozna znalezc ciekawe wloskie utwory :). Milego szukania. pozdrawiam :)!
ja musze polecic piosenke Biagio Antonacci - IRIS - po prostu jest piekna . CONVIVENDO tez nie jest najgorsza
TORNERO? wg mnie tę piosenkę śpiewał zespólł: I Santo Californi

pozdrawiam
funboy
Mnie osobiście podoba się Nek
A jak się nazywa kawałek który ostatnio leciał albo leci na włoskiej telewizji, taki w którym koleś chodzi cały czas za jedną dziewczyną ale ciągle coś mu przeszkadza i nie może do niej zagadać... proszę napiszcie!!!!
"Calma e sangue freddo" - Luca Dirisio
Tekst ktoś juz na forum tłumaczył.
Wielkie dzięki !!! tej piosenki właśnie szukałem:))
Hej! Jestem zainteresowana tymi płytkami Mango, moglibyśmy się wymienić jakoś. Napisz do mnie na [gg] . Pozdrawiam!
accapulcco
posluchaj japonskich kapel, a nie 'jakis-tam-wloskich';]
polecam Dir en grey, Malice Mizer i L'Arc~en~Ciel
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 100