z jakiego miasta/miasteczka/ wioski jestes?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 66
poprzednia |
ja pisze z Sopotu,studiuje w Gdansku.ciekawa jestem ktora czesc Polski ma wiecej wspolnego z Wlochami.ktorych forumowiczow jest wiecej.tzn Polska A czy Polska B czy moze C(uwielbiam to okreslenie:D)i do ktorej zalicza sie Sopot ..hmmm
a jesli pisze sie spoza Polski to jaka to czesc...moze E?
Piszę z Warszawy (aczkolwiek serce zostawiłam w Krakowie).
A co to za jakas segregacja? A,B,C? Co ty abecadla sie uczysz?Czy zaczytalas sie w jednej z powiesci Agathy Christie?Niektorzy ludzie to maja naprawde (........) w glowie.
Ja to odebrałam jak żart (z Polską A,B,C), może faktycznie trochę niefortunny. Pytanie o miasto nie jest jakimś szczególnie intymnym pytaniem :)), zwłaszcza, że autorka podała skąd pisze. Nie napadajmy na siebie przy każdej okazji, bo czytanie postów wkrótce stanie się nie do zniesienia...
a ja jestem na z Polski W - szary koniec alfabetu;-)
Warszawa
Alez zgadzam sie :-) pytanie o miasto nie jest pytaniem intymnym ;-)) Chodzilo mi raczej o to co nazwalas "niefortunnym zartem".Nie cierpie stereotypow;-)Pozdrawiam
a ja jestem z Giżycka super miejscowosc na Mazurach
Od dawna juz wiadomo ,ze Polska dzieli sie na A - ta bardziej rozwinieta i na B ta z wiekszymi trudnosciami gospodarczo - finansowymi.No niestety takie jest zycie,ja pochodze z Wroclawia, pozdrawiam
jak sama napisalam ja sama nie wiem w ktorej Polsce zyje.nawet jesli w B to za przeproszeniem.. mnie to wali bo jestem na fali:P
ktos musi byc powaznie zakompleksiony zeby sie przejmowac takimi rzeczami.a okreslenie to jest powszechnie uzywane w masmediach co mnie osobiscie smieszy i nie uwazam zeby bylo obrazliwe.troche luzu...
Witam,
Wroclaw sie klania o od kilku ladnych lat Modena.Pozdrawiam serdecznie.
tez jestem ex wroclawianka a od okolo 5 lat perugia
Eks Kolobrzeg, eks Wroclaw a od 1,5 roku Galway :)
Kraków
Hej wroclawianki z jakich czesci Wroclawia jestescie?
Ja mieszkalam na Popowicach :) a moi rodzice mieszkaja przy Grabiszynskiej
To tu Wroclaw dominuje?:) A ja jestem z Torunia. Obecnie pod Rzymem, ale planuje wrocic...
Kiedys Biskupin (to byly czasy, ech...), potem okolice Gniezna, nastepnie 5 lat we Wroclawiu (polnocne Krzyki, prawie Srodmiescie), a teraz Rzym.:-)
Franci, pytalas sie z jakiej czesci Wroclawia jestesmy ?Ja jestem z Biskupina.
Przez pierwszy okres pobytu we Wrocku zastanawialam sie, czemu nazwali ta dzielnice "Biskupin", wiele wspolnego z "moim" Biskupinem ona nie ma... ;-)
Ja jestem z Radomia, a od prawie 6 lat we Florencji, i mam nadzieję, że ten koszmar się prędko skończy :)
Ja jak zwykle "pozytywnie"
hmm.super sylwester byl w tym roku we wroclawiu....znajomi byli:) ja tez za rok tam sie wybieram.a wczesniej juz tej wiosny:)) mozecie polecic jakies fajne dyskoteki,kluby ,puby??
co zlego z Florencja?? piekne miejsce...:))
Piękne zabytki, a nie z zabytków żyje człowiek, to jest dobre do 3 dniowego zwiedzania.
:)
Ilecka, 3 dni na Florencje to chyba troche malo ... :-))) ale rzeczywiscie zyc tam ciezko, niewygodnie, albo ... trzeba miec niesamowite fundusze i sluzbe.
Masz rację może i mało, ale teraz każdy dzień tutaj to dla mnie wielki wyczyn :)
Kurczę w Poslce widziałam naprawdę wiele, ale Wrocławia to w ogóle nie znam :( Znam je tylko z opowiadań moich rodziców (tam sie poznali :) ) podobnie fajnie tam.
Piękne miasto i bardzo sympatyczni ludzie (dotyczy to również kierowców i obsługi na stacjach benzynowych (kto jeździ po Warszawie, wie co mam na myśli:)). Życie po godzinie 22 nie zamiera, mnóstwo przyjemnych knajpek, niektóre wręcz "kultowe". Mieszkałam i pracowałam we Wrocławiu przez 4 miesiące, a moja mama tam studiowała - obydwie miło wspominamy :).
Właśnie moi rodzice też tam studiowali, i wspaniale wspominają te czasy. Kiedyś trzeba będie wybrać się na wycieczkę :)
Pewnie wkrótce Ci się uda - czego serdecznie życzę. Ja mam za sobą 14 lat w Krakowie i kiedyś tam pewnie wrócę, chociaż, jak słyszałam, coraz bardziej upodabnia się do Florencji (ogromna ilość turystów i nieustannie rosnące ceny).
Oj, ja tez z Wroclawia:))): dzielnica Fabryczna, Osiedle Kosmonautow.
Juz za dwa tygodnie tam bede:)))
Gdynia... teraz Fiumicino (RM), pozdrowka
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 66
poprzednia |

»

Pomoc językowa - tłumaczenia