Ile się zbierał do zaręczyn ?:-)

Temat przeniesiony do archwium.
31-47 z 47
| następna
nic nic. Tylko jestem ciekaw sposobu zaręczyn. czy wziął na siostrę miłosierdzia. Albo przyparł do muru
Z drugiej strony to nawet fajnie tak po 2 godzinach:)
moj mi sie oswiadczyl po 7 miesiacach a zaraz potym rozstalismy sie, chyba nie bylismy sobie pisani,
Do mojej znajomej przyczepil sie w pociagu kiedys jakis dziadek i zaproponowal sie jako meza po niecalych 15 minutach:)))) Kolezanka zaczela sie smiac i w smiechu powiedziala mu, ze dziekuje za tak kuszaca propozycje, ale ona juz kogos ma. A dziadek byl taki wielce oburzony i powiedzial jeszcze ze ona powinna Bogu dziekowac za taka propozycje dzieki czemu polepszy sie jej status. Ogolnie to byla kupa smiechu, ale tak sobie mysle, no z jednej strony to smieszne, ale z drugiej strony smutne, ze niektorzy maja jeszcze takie myslenie o Polkach:(((
a niech sobie mysla pF... jak dziewczyny odmawiaja takim idiaota i sie smieja t chyba dobrze robia, a oni se moga mysle duzo rzeczy...
Muszę zacząć jeżdzić pociągami może trafi mi się jakiś dziadek to od razu wezmę pod ręke i do urzędu a pózniej to już tylko czekanie na spadek :D A ile ten dziadek mial lat ?:)))
Oj mial sporo latek na koncie, chyba byl po szescdziesistce. Ale najlepsze bylo to, ze dla nas to bylo oczywiste, ze to byl zart a on taki przejety opowiadal, ze nie wiemy (tzn ona nie wie) co traci:)))
A czy takie sytuacje zdarzają się w innych krajach ? Czy wszędzie są tak postrzegane polki?
U mnie trwało to znacznie dłużej, bo oświadczył mi się dopiero po trzech niedzielach- palmowych :)
Tak zdarzają sie często takie sytuacje w innych krajach
nastepnego dnia kupil pierscionek taki jak chcialam. we wrzesniu jest slub...
O_O to straszneeee !!!
Rytualne zaprzeczanie rytuałom
Obecnie narzeczeństwo jest niezrozumiałe, a przez to zbanalizowane i wyśmiewane http://wiadomosci.onet.pl/1469925,240,1,1,rytualne_zaprzeczanie_rytualom,kioskart.html
dla mnie tez zareczyny sa niezrozumiale, a po co to komu?? ze niby takie zaklepanie przed slubem czy jak? jeszcze nie wiem czy chce ta dzierlatke za zone, ale na wszelki wypadek zaklepie ja sobie - o to chodzi? A co wam tak wogole spieszno do tego zamazpojscia? :D jeszcze wam boczkami wyjdzie ten miod :D po co sie spieszyc ? :D no tak, pewnie juz nie macie sily sie wysilac, pachniec, stroic, byc bez skazy, slodka lukrowana lala do rany przyloz, no taaaaak - ilez mozna odstawiac ten teatr ;) absolutnie was rozumiem dziewczyny ;) lepiej zakonczyc ten cyrk w kosciele tudziez usc i mozna smigac w przydeptanych papuciach i waleczkach ;)
no to co z tym ozenkiem? taki pasjonujacy temat i ni widu ni slychu?
spokojnie do wrzesnia jeszcze daleko... nie goraczkuj
no wlasnie, jeszcze wszystko moze sie do wrzesnia wydarzyc ;)
Temat przeniesiony do archwium.
31-47 z 47
| następna

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka