jacy sa pugliesi

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 71
no w sumie mowie o pewnym miescie w rejonie puglia ze nie jest za sympatycznie ale wiadomo ze to nie wszyscy podkladaja bomby i handluja narkotykami...
a co do ubioru to nie zauwazylam zeby byly jakies konwenanse...ogolnie zauwazrzylam ze dziewczyny sa eleganckie i ladnie ubrane...strojow ludowych nie nosza na ulicy....hi hi hi...zartuje ;D
czesc dziewczyny jestem tu nowa,a moze wy jestescie z CERIGNOLI ???Bo tak sobie czytam to wszystko i zbieram fakty,i wychodzi mi ze gdzies blisko CERIGNOLI moze STORNARA ,STORNARELLA.SAN FERDINANDO?
STORNARA ,STORNARELLA TO JEST REGIONE PUGLIA A SAN FERDINANDO TO JEST CALABRIA
san ferdinando jest 11km od CERIGNOLI,Zgadza sie ze jest san ferdinando na calabri blisko miejscowosci NICOTERA MARINA
Moja połówka jest z Taranto ale mieszkamy na północy,w pracy mam koleżanki z Pugli i mogę powiedzieć że są bardzo pracowite,uczciwe i szczere ale to wcale nie znaczy że wszyscy pugliesi są tacy.
To przykre ,ze czujesz sie polowka,ja uwazam siebie za calosc,za kompletnie pelna osobe,jestem caloscia nie polowa,ktora potrzebuje drugiej polowy,jakby byla wybrakowana ,urodzona z defektem.To takie przykre slyszec slowo polowka,to cos nie pelnego,albo flaszka wodki,to tez zle sie kojarzy to slowo.Mysle ze ty jestes caloscia ,ale jeszcze tego nie poczulas,na pewno jestes pelnowartosciowa osoba,wiec czemu uwazasz sie za polowke?
stokrotkaverde...hmmm...mam nadzieje ze sobie zartujesz tym wpisem co?
kurcze...co ty palilas??!?!?!? ;D
stokrotkaverde to było tak w przenośni,źle to odebrałaś.Nie mam kompleksów i raczej nigdy ich nie miałam, czuję się pełnowartościową osobą,wychodzę z założenia meglio soli che mal accompagniati,byłam sama teraz jestem w związku ale nie dlatego aby mieć mężczyznę, tylko dlatego że to ten mężczyzna.
Nie pije i nie pale,czasem znajomi pala ,to sie nawacham biernie...ale dzis czysciutko.
Mysle ze dla nowo utworzzonej w kraju Parti Kobiet niezlum haslem promujacym ta partie byloby>" Nie jestesmy polowkami,my kobiet jestesmy spelniona caloscia".A skad wam do glowy przyszlo slowo polowka,nikt nie ma prawa tak o sobie zle myslec.Najlepiej nie uzywac tego slowa juz nigdy,chyba ze w monopolowym.
Ooo sorry za literowki.
Połówka,całość, czy to takie ważne? to tylko słowa. Najważniejszy jest wzajemny szacunek,miłość i zaufanie.Czyż nie?
stokrotkaverde nie znasz okreslenia "moja druga polowka" to chyba normalne ze nie chodzimy z jedna noga, reka z polowa glowy i tylka na ulicy...ale trudno ci to wytlumaczyc.czytajac powyzszy twoj wpis moznastwierdzic ze cos tam palilas...moze opony pirelli??? ;D
Izka,uśmiałam się z tych opon.
Zgodze sie tylko z okresleniem moja druga polowka pomaranczy,bo uwazam ze nalezy mi sie cala pomarancza.Okreslenie polowka w stosunku do osoby nie jest zgodne z nasza polszczyzna,osoba nie jest rzecza,tylko rzecz moze byc polowka ,polowa.Osoba jest kompletna ukszataltowana caloscia,poza tym nie widzilam osoby z czterema nogami lub majaca cztery rece.Czy ten przyklad dziala ci na wyobraznie?Juz nie bedziesz mowic o ludzkich polowkach?Proponuje kompromis lepiej uzywac slowa partner niz polowka ,wsluchaj sie w to slowo PARTNER,brzmi rewelacyjnie.No I jak ,juz lepiej?Dziewczyny dbajmy o piekna polszczyzne.
stokrotkaverde allora ascolta bene bene bene perche non mi va di ripetere!!!
allora bede mowila POŁÓKA poniewaz tak mi sie podoba! :D
PARTNER powiadasz? tez mi sie podoba i podoba mi sie tez okreslenie AMORE KOCHANIE i inne okreslenia o ktorych tu nie bede pisala bo sa moje i tylk moje :D
ale oczywiscie szanuje twoje poglady!!!
Musle ze gdym ja do swojego partnera mowila polowka ,to on by to sobie zakodowal w poswiadomosci i by z baru nie wychodzil,popadjac tam w chorobe alkoholowa.wiec jako osoba przezorna i preferujaca wspolprace przy czunnosciach domowych uzywam slowo partnerstwo celem wyegzekwowania wyniesiena smieci,mycia garow,,,etc.Partner czuje sie wtedy dowartosciowany i nie mysli o pojsciu do baru na setke.
Widze ze nawet zarty,nie sa wstanie cie przekonac.Ale pomysl asma skad to sie biora problemy akloholowe facetow?Skoro sa traktowani jak polowki to ida do kanajpy by sie dowartosciowac i uzupelnija to polowka,ta z procentami.I nastepnie jako 100 procentowi mezszczyzni wracaja do domu.i co podoba ci sie moja zartoblliwa teroria?Mam tez inna ciekawa dlaczego Polacy przeklinajac uzywaja slowa na K...A,chcesz wiedziec?wiaze sie to z chooroba lokomocyjna..moge wyjasnic..
ale fajnie mi sie z toba pisze...mozna troszke pozartowac bo mam juz dosyc tej powagi!
dobra to wyjasniaj! jak to jest z ta choroba lokomocyjna?!
Super,ze ci sie podoba,ciesze sie.Posluchaj mojej teorii,przyjechal jeden Polak do Wloch,a to bylo daaawnooo temu,jedzie sobie,jedzie i widzi napis "curva 1 km' dojechal do zakretu i zebralo mu sie na haftowanie.Jedzie dalej znowu napis' curva 0,5 km" dojechal i nawu haftuje.i tak mu minela podroz po Italii.Poniewaz zle znosil podroz,slowo curva zaczelo mu sie zle kojarzyc i po powrocie do kraju,w zlych chwilach uzywal tego slowa,co i inni zaanektowali.I dlatego slyszymy w Polsce to obco brzmiace slowo tak czesto.A Wlosi sa zdziwieni przeogromnie jak mozna slowo "zakret' uzywac jako bluzgi.
Sorry stokrotka ale zaciekawiła mnie Twoja wypowiedź.
Co ma 'połówka' do poprawnej polszczyzny?? NIC!
I dlaczego Ci przeszkadza, jeśli ktoś tak mówi na swojego partnera? W tym zwrocie nie ma nic co by mogło świadczyć o niedowartościowaniu.
ale kazdy ma swoje wlasne tlumaczenie...tez to juz probowalam rozgryzc ale w sumie stokrotkaverde ma inne fajne teorie ktore sa dosyc ciekawe... ;D
Jasne ze to tylko teorie, to co jest dookola nas to tylko matrix...
O SORRY ALE MAM WRAZENIE ZE PIRELLI SA ZA MOCNE JAK DLA CIEBIE !!! ;D
Mam dowod!bo skad tu sie wzial Inf.?przyslali go z matrixa.
inf.to jest juz wogole inna bajka!!! on jest nie z matrixa tylko z kosmosu!!! hi hi hi
Mała Izka byłam w S.Severo krótko,ale mój mąż pracował niedaleko w S.Paolo prawie 2 lata,nie zauważyłam żeby było bardziej niebezpiecznie niż w innych rejonach,ludzie sympatyczni,otwarci,po kilku miesiącach traktowali go prawie jak członka rodziny:)
inf.to jest juz wogole inna bajka!!! on jest nie z matrixa tylko z kosmosu!!! hi hi hi
Mala izka:),przynajmniej robię wszystko z wdziękiem i przesłaniem: "Śmiejąc się z innych, sami z siebie się śmiejecie".
Nie będę owijał w bawełnę – cierpisz na typowe love addiction (uzależnienie emocjonalne) Jesteś osobą niedowartościowaną, nieustanie poszukującą miłości, która dałaby ci zaspokojenie. Masz trudności z uświadomieniem sobie tego, jaka jesteś. Nie nauczyłaś się, że miłość to nie kochać za mocno i że związek niema nic wspólnego z żebraniem o uwagę i nieustane dowody miłości partnera. Pozdrawiam)
Inf.ale my sobie tylko tak zartujemy..Dzis wielkie swieto katolickie a ty odnosisz sie do biednej dziewczyny tak jakos nie po katolicku..Wystarczy dobrze rozejrzec sie wokolo na ulicy w parku,sklepie,mlode dziewczyny wiecznie chichocza.I jest to chichot niewinnosci,pieknej mlodosci,to taki smiech plynacy z radosci zycia,ze jest slonce i ze sie istnieje w wolnym swiecie.Tak mysle.O tobie tez mysle pozytywnie.Matrix jest ok.Pozdro.
inf. a co cie tak uszczyplo ze mi tak napisales? prawda? hi hi
powiem ci jedno! ja ZAWSZE bede pisala co mysle i zauwarzylam ze za kazdym razem jak co pisze na twoj temat to ty mi musisz jakos glupio odpsac.
nie impinujesz mi twoimi tekstami z niby "wyzszej polki" jestes nudny i nie potrafisz zalozyc swojego tematu tylko kierujesz sie linkami sciagnietymi z internetu!!! a teraz pewnie odpiszesz cos ciekawego na forum i pokarzesz jaki to znow jestes "bystry" ale nie obchodzi mnie to bo ja bede pisala zawsze to co mysle! "wolnosc slowa"!!!
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 71

« 

Życie, praca, nauka

»

CafeItalia