pozytywne cechy wlochow?

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 113
moim zdaniem pozytywna ich cecha jest pewnosc siebie, czego nam nadal brakuje i jak bylismy tak bedziemy zakompleksionym narodem, a druga pozytywna cecha (choc oczywiscie nie wystepujaca u wszystkich wlochow i wloszek) jest wedlug mnie szacunek do instytutu jakim jest rodzina, a takze uwielbienie do dzieci
Szkoda tylko, ze oni nie widza nic sprzecznego w odczuwaniu szacunku do rodziny i skokami w bok:D Ich motto brzmi: czego oczy nie widza, tego sercu nie zal.
he he..raczej grunt to dobrze sie zabawic i nie zalowac tego pozniej.W koncu zyje sie tylko raz..Jezeli sie czegos zaluje tzn. ze ma sie wyrzuty sumienia /a wczesniej zrobilo sie ....buhahaha rachunek sumienia...i obiecalo poprawe buhahahahahaha..../ .Wlosi nigdy nie maja wyrzutow sumienia.. he he..i to jest dolce vita italiana..rozumiecie juz?Przez to wszystko sa tak zabawni ze wywoluja u mnie salwy smiechu z powodu swego ignoranctwa,uwazam ze wielu uczuc ,ktore my mamy oni chyba nie znaja i nie rozumieja o czym sie mowi..odmiennosc kulturowa.Trzeba miec do tej odmiennosci szacunek i tolerancje..wtedy jest weselej i dla nas..:D
wiesz diddilina cos w tym jest...moze to to ,ze nasze zycie rodzinne zbyt koncetrowalo sie wokol kosciola,chodzeniu na msze,przy obiedzie dzieci mialy cicho siedziec....a Wlosi nie biegaja do kosciola tak czesto ja nasze zastepy moherowcow,ich zycie rodzinne w niedziele koncentrowalo sie na rodzinie na przebywaniu razem, rodzinnym biesiadowaniu,wspolnych rozmowach..wiesz co che powiedziec?
Gaio a na czym koncentruje się Twoje życie?
Wiesz, co chcę powiedzieć.:)
he he..raczej grunt to dobrze sie zabawic i nie zalowac tego pozniej.W koncu zyje sie tylko raz..Jezeli sie czegos zaluje tzn. ze ma sie wyrzuty sumienia /a wczesniej zrobilo sie ....buhahaha rachunek sumienia...i obiecalo poprawe buhahahahahaha..../ .Wlosi nigdy nie maja wyrzutow sumienia.. he he..i to jest dolce vita italiana..rozumiecie juz?Przez to wszystko sa tak zabawni ze wywoluja u mnie salwy smiechu z powodu swego ignoranctwa,uwazam ze wielu uczuc ,ktore my mamy oni chyba nie znaja i nie rozumieja o czym sie mowi..odmiennosc kulturowa.Trzeba miec do tej odmiennosci szacunek i tolerancje..wtedy jest weselej i dla nas..:D

Gaio.. a przetłumacz Ty to jeszcze na włoski:-)
Po włosku, z powodu różnic kulturowych, które mają wpływ także na język, jako tłumaczenie całego tekstu, wystarczy samo tylko "hehehe":))

Taki skrótowy ten włoski język jest, co zrobić.
no fajnie.. Tylko jak tak "zahehehczysz" jakiemus italiano to on bidulek w żaden sposób nie bedzie mógł sie odnieśc do Twojej "opinii"... A może to o to właśnie Ci chodzi?;)
na czym sie koncentruje moje zycie,ciekawe pytanie/..ale ja gotuje paste w tej chwili..i jestem myslami w kuchni/..no wiec moje zycie obecnie koncentruje sie na tym co zarzucilam ok 2 lat temu..a co to nie powiem,no bo to moja prywatna sprawa,jakis sekret kazdy musi miec :D Mysle ze moiwac o mojej osobie..byly przyplywy i odplywy,raz koncentrowalam sie dlugo okres czasu na tym innym razem na tamtym,byly to cykle i periody z reguly ok 7 ltnie sa to cykle wydaknosci energetycznej../a zreszta dziewczynka 7 letnia wyglada inaczej niz 14 letnia kobieta 21 let. inaczej niz 28 let,i tak dalej..sa wtedy inne plany ,inne wartosci i priorytety,zaleznie od cyklu..i powiem szczerze ze zawsze zmienialam sie na plus,zawsze szukalam prawdziwego obrazu rzeczywistosci.Glownie kobieta koncentruje sie na spr,domu dziecku,rodzinie../moja rodzina twierdzi ze zbytnio koncentrowalam sie na synu,ale byla tego przyczyna,musialm muz astapic i ojca i matke,wytworzyc wspolna plaszczyzne odniesienia/sport/,udalo mi sie!/ jako Rak zodiakalny koncentruje sie teraz na domu,tak to jest to..wszystko dla domu.Mysle ze zmierzasz swym pytaniem do spraw duchowych..mi blizszy jest buddyzm niz katolicyzm,wierze w reinkarnacje i splacanie karmy w doczesnym zyciu.Nie mysle o niebie i piekle i karze za grzechy i dawaniu na tace w kosciele.Jak mnie rodzina zaprasza w niedziele:chodz nami na msze to ide i czuje blogi spokoj wewnwetrzny..lubie wnetrza kosciolow.A Boga.. szukam w sobie...on jest w kazdym z nas .
fikumiku..w realu jestem az za powazna/chichotam sobie zawsze w glebi duszy/byloby nierozwazne i nie dyplomatyczne traktowanie ludzi w realu w sposob sprawiajacy im ból i przykrosc.Przeciez Wlosi sa nadwyraz milymi ludzmi za co wiec ich 'chlastac smiechem'
W głowie się nie mieści. O-O:))
WIDOCZNIE MASZ MAŁĄ GŁOWĘ...ALE NIE MARTW SIĘ MI TEŻ SIĘ WIELE RZECZY NIE MIEŚCI..MOŻE STARY PIERNIK.TZN.KONSERWATYWNY JSTEM NIEKIEDY ALE JAK MAJĄ LUDZIE BRONIĆ NOWOCZEŚNIE TRADYCYJNYCH WARTOŚCI..?;( NIE MÓWIĘ ABY UTRĄCAĆ WSZYSTKO CO IDZIE NOWE ALE ŻEBY TO BYŁO JAKOŚ SPASOWANE...A TU TYMCZASEM ŚWIAT SIĘ PRÓBUJE LUDZIOM WYWRACAĆ DO GÓRY NOGAMI...A MY BIDULKI NIECO COFNIĘCI.. MUSIMY SIĘ DO TEGO JAKOŚ USTOSUNKOWAĆ I UMIEĆ BRONIĆ...BO NIE WSZYSTKO JEST CACY...!
CZASEM I MĘDRZEC WYSIADA....ALE JAK MÓWI PORZEKADŁO...ABY ZŁO UROSŁO W SIŁĘ WYSTARCZY ŻE DOBRO BĘDZIE BIERNE...!
Rany, człowieku, ty odpływasz! Piszesz kompletnie bez treści, z jakąś taką, jakby wspomaganą farmakologicznie, nerwowością i pośpiechem. Spróbuj przyhamować trochę.
HEHEHEEE...FARMAKOLOGICZNIE...?
AKURAT STRONIĘ OD LEKÓW..!COŻ NIE KAŻDY MUSI NADĄŻAĆ ZA TYM SZYBKO ZMIENIAJĄCYM SIĘ ŚWIATEM NIE WSZYSTKO CO NOWE TO ....LEPSZE...
rzeczywiście dziwni faceci sie tu kręcą :D
KOBIETY TEŻ SĄ NICZEGO SOBIE...!ZAGLĄDAM NIEKIEDY NA STARSZE POSTY...I TAM CZĘSTO JEST PORUSZANY PROBLEM..DOTYCZĄCY POLAKÓW...WŁOCHÓW.
PEWNIE TAK SĄ INNI(WŁOSI!) TYLE ŻE NIEKONIECZNIE..LEPSI.TYLE WIELE NASZYCH BAB SZUKA EGZOTYKI....CÓŹ NO TAK TO JEST CZASEM A FACECI SIĘ WŚCIEKAJĄ NAZWYCZAJNIEJ..PONIEWAŻ NIKT NIE LUBI KONKURENCJI W WALCE O KOBIETY!
CZY WYRAZIŁEM SIĘ JASNO......???
to dobrze, ze sie wściekają, maja o co :D wiec niech sie w takim razie zabiora do roboty, zapisza moze na jakis kurs uwodzenia czy cus, no nie wiem czy jest jeszcze jakis ratunek dla tych nieszczesnikow :D
BARDZO ZABAWNE...GDYBYŚ DZIECKO DROGIE...COFNĘŁA SIĘ TROSZKĘ Z ANALIZĄ W CZASIE ZROZUMIAŁABYŚ..ŻE TU NAD WISŁĄ....BYŁO JEST I BĘDZIE TROCHĘ AMANTÓW...ROMANTYZM POLAK MA WE KRWI...TYLE ŻE SYSTEM....BYŁY!JEŚLI WIESZ O CZYM MÓWIĘ..KOMUNISTYCZNY JEŚLI WOGÓLE O TAKIM MOŻNA MÓWIĆ...SPOWODOWAŁ TAK OGROMNE SPUSTOSZENIE W WIZERUNKU WŁASNYM POSTAWIE WOBEC OTOCZENIA..W GŁOWACH POLAKÓW BA NIE TYLKO..KOMPLEKSY MIAŁO WIELU PO TEJ STRONIE EUROPY...!
ALE NAM SZARMANCKOŚCI NIGDY NIE BRAKOWAŁO...NIESTETY PODCZAS..GDY EUROPA ZACHODNIA SIĘ BOGACIŁA W W MIARĘ WOLNORYNKOWYM USTROJU GOSPODARCZYM MY BYLIŚMY DUSZENI PRZEZ SKURWIAŁY SYSTEM....ILE WSPANIAŁYCH CVHŁOPCÓW POSZŁO DO PIACHU...MASZ POJĘCIE..DZIEWCZĘ?TYLKO DLATEGO ŻE KOCHALI POLSKĘ!I DZIŚ JEST POKŁOSIE TEGO STANU..Z MOZOŁEM TRZEBA ODBUDOWYWAĆ PATRIOTYZM W SERCACH MŁODYCH POKOLEŃ.
I TU MASZ ODPOWIEDŹ...NA TO ZAGADNIENIE...ONI SIĘ UWAŻAJĄ ZA NAJ..NAJ..NAJ!!!
SWOJĄ DROGĄ..JESTEM CIEKAW CZY GDYBY WALEC HISTORII PRZEJECHAŁBY SIĘ OSTRZEJ PO TYCH KRAJACH...JAK BY TO BYŁO....POZORNIE PISZĘ NIE NA TEMAT...!ALE SKUP SIĘ...ILU FACETÓW DZIŚ W POLSCE ROBI DOBRĄ MINĘ DO ZŁEJ GRY...BO GO NIE STAĆ NA TYLE ILE NIEMCA..ANGLIKA..AMERYKANINA PRZECIĘTNEGO!NIE MÓWIĘ O KREZUSACH!
wiesz, nie chce mi sie czytac co napisales chloptasiu, przeczytalam tylko jedno zdanie i g*** mnie interesuja wywody jakiegos niedojrzalego nie mogacego ogarnac wlasnych pedzacych w pogoni za rozumem mysli !
i nie nazywaj mnie dzieckiem nieprzystosowany spolecznie, smarku ! :P
DOBRA KSYWA...OSTRO ZAMULONA...!SZKODA JĘZYKA STRZĘPIĆ.
..basta,basta..ma byc zgoda w rodzinie..Arko ustąp mlodej damie..
nie wymagam od ciebie, zebys wiedzial co to oznacza i co autor tejze ksywki chcial przemycic miedzy wierszami, naprawde nie wymagam..nie bede ci tu teraz lamiglowek robila na wieczor, serce mam za miękkie, na omnibusa to ty mi nie wyglądasz
oprócz tego sławetnego polskiego romantyzmy Polacy chamstwo i prostactwo tez maja w genach
...zgadzam sie z Arko co do tego, ze komunisci dobrze wiedzieli co robia odsiewajac 'ziarno do plew'..ziarno zostlo wymordowane,wywiezione i wykonczone..a plewy zostaly..i sie rozplenily..chamstwo i prostactwo z tąd sie wywodzi...genetycznie ma sie rozumiec..ale sa i potomkowie 'ziaren'...istnieja i to jest to co mowi Arko.Zaszkodzil nam komunizm oj i to bardzo...Nie kloccie sie nie ma o co p.f.
tylko, ze kobiety chciałyby raczej to ziarno, a nie jakieś pozostałości z procesu powstawanie organizmów jednokomórkowych, a prawdopodobieństwo trafienia na nie jest mniej więcej takie jak trafienie 6 w totku :P
NIE LICZYŁEM NA WSPARCIE GAIO ALE MIŁO...!
WYSTARCZY POCZYTAĆ HISTORIĘ A ZROZUMIE SIĘ KONTEKST PRZYCZYNOWO SKUTKOWY TAKIEGO STANU RZECZY JAKI JEST DO DZIŚ!
POLAKÓW BOLI OKROPNIE ŻE NIE MOGĄ DORÓWNAĆ...W WIELU PRZYPADKACH SIĘ IM TO UDAJE...INNYM NARODOM W POSTĘPIE..CO SŁABSI PIJĄ Z PRZYZWYCZAJENIA ALBO ZŁEGO WZORCU LUB FRUSTRACJI...!MOŻNA BY MÓWIĆ WIELE..!
JA NIE PIJĘ CZĘSTO ..RACZEJ NIE LUBIĘ..ZA BARDZO DRAGÓW ALKOHOLU..I FAJEK!
MAM ROMANTYZM WE KRWI..ALE BYWAM JAK TO SKORPION PORYWCZY NIEKIEDY BO WIELE RZECZY MNIE KŁUJE W SERCU GDYŻ JESTEM WRAŻLIWY..NA WIELE RZECZY KTÓRE MAJĄ MIEJSCE W PL I OZA NIĄ..NIE CHCIAŁBYM ABY KTOŚ MI OPINIĘ WYRABIAŁ ZŁĄ ZA GRANICĄ..JESTEM DUMNY Z BYCIA POLAKIEM Z POWODÓW Z JAKICH NALEŻY BYĆ DUMNYM..!
SAM BYM NOSIŁ KOBIETY NA RĘKACH..I ROZDAWAŁ KWIATY NA ULICY...JEDNAK NIE STAĆ MNIE NA TAKI GEST...GDYŻ WALCZĘ O PRZETRWANIE W TYM PIEKIEŁKU MOJEJ FIRMY!
A PRZEPISY SĄ NIE PO TO ABY UŁATWIĆ NAM WSZYSTKIM ŻYCIE ALE WIADOMO..!
W KOŃCU ZA ŁATWO TEŻ NIE MOŻNA SIĘ WZBOGACAĆ BO TO ZARAZ PODEJRZANE JEST!
No, prawie reklama podprogowa ci wyszła:
Polacy piją, mają kompleksy i są słabi, ale tralala!!!!....jesteś ty, który nie nadużywa, jak cię w sercu coś zakłuje, to tylko dlatego, że widzisz ten cały syf, masz we krwi romantyzm, jesteś wrażliwy, dumny z bycia Polakiem, kobiety byś nosił i jesteś właścicielem firmy.

Eee, jaka tam podprogowa reklama - wylewa się pół metra powyżej progu.
DO CZEGO PIJESZ!? ŻYCIE JEST ZBYT ZŁOŻONE... ABY BYŁO TYLKO CZARNE I BIAŁE!
NIE OD DZIŚ WIADOMO ŻE PIJĄ...ALE NIE TYLKO POLACY ALE I POLKI!
I NIE KONIECZNIE CI Z SEGMENTU ROBÓTEK RĘCZNYCH NA BUDOWACH...!
NIE MOGĘ I NIE CHCIAŁBYM NAWET ODPOWIADAĆ ZA POSTĘPOWANIE CAŁEJ NACJI..!
A CO TO INNE NARODY NIE PIJĄ..PYTANIE JAK I GDZIE..I CZY MA TO OPRAWĘ KULTURALNĄ!? REKLAMA...HEHHEE..! W KOŃCU ROBIĘ W REKLAMIE!
BRONIĘ TEGO CO NAS MA PODBUDOWAĆ..A NIE STORPEDOWAĆ!
CHLANIA NIE NAWIDZĘ..BURACTWA I PROSTACTWA TEŻ!
ALE WALKĘ Z WŁASNYMI SŁABOŚCIAMI.....JAK NAJBARDZIEJ!
POWTARZAM....POPIERAM POWIELANIE PRAWIDŁOWYCH WZORCÓW...Z PRZESZŁOŚCI!
BO ONE BYŁY....! SALUTI!
ŁATWO REPUTACJE ZEPSUĆ KOMUŚ I SOBIE TO NIE PROBLEM.
DO CZEGO PIJESZ!? ŻYCIE JEST ZBYT ZŁOŻONE... ABY BYŁO TYLKO CZARNE I BIAŁE!
NIE OD DZIŚ WIADOMO ŻE PIJĄ...ALE NIE TYLKO POLACY ALE I POLKI!
I NIE KONIECZNIE CI Z SEGMENTU ROBÓTEK RĘCZNYCH NA BUDOWACH...!
NIE MOGĘ I NIE CHCIAŁBYM NAWET ODPOWIADAĆ ZA POSTĘPOWANIE CAŁEJ NACJI..!
A CO TO INNE NARODY NIE PIJĄ..PYTANIE JAK I GDZIE..I CZY MA TO OPRAWĘ KULTURALNĄ!? REKLAMA...HEHHEE..! W KOŃCU ROBIĘ W REKLAMIE!
BRONIĘ TEGO CO NAS MA PODBUDOWAĆ..A NIE STORPEDOWAĆ!
CHLANIA NIE NAWIDZĘ..BURACTWA I PROSTACTWA TEŻ!
ALE WALKĘ Z WŁASNYMI SŁABOŚCIAMI.....JAK NAJBARDZIEJ!
POWTARZAM....POPIERAM POWIELANIE PRAWIDŁOWYCH WZORCÓW...Z PRZESZŁOŚCI!
BO ONE BYŁY....! SALUTI!
ŁATWO REPUTACJE ZEPSUĆ KOMUŚ I SOBIE TO NIE PROBLEM.
Największe zalety Włochów to z pewnością potulność i pokora. Zauważcie, że w Polsce ludzie, kiedy są źle obsługiwani w urzędzie czy na poczcie, to się denerwują, a Włosi nie. Włoskie urzędniczki na maksa zlewają petentów, jeszcze drą na nich mordę, a oni nic, kładą uszy po sobie. W każdym innym kraju na świecie ludzie za takie traktowanie zrobiliby karczemną awanturę, ale Włosi godzą się na to bez mruknięcia. Inną zaletą Włochów jest to że są mało wymagający. Żyjemy w czasach, w których większość europejskich konsumentów jest naprawdę bardzo wymagająca i wybredna. Natomiast Włosi godzą się mały wybór produktów we włoskich sklepach, na niski standard usług bankowych i na to, że wszystkie filmy wchodzą do włoskich kin z kilkumiesięcznym opóźnieniem w stosunku do innych krajów europejskich. Polacy są wściekli jak długo oczekiwany przez nich film wchodzi do kin np. 4 dni później niż w Holandii. A do Włoch wchodzi 3 miesiące później niż w całej Europie i Włochom to nie przeszkadza. Ogólnie uważam te cechy za ogromne zalety - Włosi mają duże mniejsze oczekiwania i wymagania wobec życia niż Polacy i przez to pewnie rzadziej czują się zawiedzeni.
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 113

« 

Inne

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę