Gosia GB, przeniosłam się do tego wątku, bo to jest o czytaniu.
Ja 'poluję' na książki Wiśniewskiego. Wrażliwość z jaką on opisuje losy ludzi, ich prawdziwe historie jest jak miód dla mojej duszy. Czytałam jego: S@motność w sieci, Intymna teoria względności, Bikini, Zespoły napięć, Molekuły emocji, Czy mężczyźni są światu potrzebni, Sceny z życia za ścianą, 188 dni i nocy (napisana z Małgorzatą Domagalik, bardzo ciekawe rozmowy na tematy wspólczesne). Ta z której jest ten cytat o Włochach, to: Zbliżenia.
Nie mogę się nadziwić, że facet, doktor informatyki, doktor habilitowany chemii, naukowiec, jest tak wrażliwym psychologiem natury ludzkiej. W księgarniach pierwsze idę do półki z literą "W" i patrzę z nadzieją, czy jest może coś nowego?
Jest jeszcze Andrzej Wisniewski, psycholog, dr.nauk filozoficznych. Napisał z Katarzyną Grocholą "Związki i rozwiązki miłosne”, taka książka-rozmowa o relacjach między kobietą a mężczyzną. Też bardzo ciekawa, godna polecenia.
Czytam dużo, bo jestem strasznie ciekawa świata, a tego widzi wiele oczów i przeżywa wiele serc, sama nigdy nie 'ogarnę'.
Pozdrawiam Cię serdecznie moja bratnia (w czytaniu) duszo.
:)