Trzęsienie ziemi

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 125
ja oglądam od czasu do czasu canale 5 i rai1,non stop są transmisje bezpośrednie więc chyba przesadzacie z tą krytyką,a że są hieny które szukają aby wykorzystać okazję i wtargnąć do cudzego domu,cóż niestety bastardi są wszędzie.
Potwierdzam, że są relacje i transmisje, wiec po co szukać dziury w całym.
Akcja ratunkowa cały czas trwa... nadal nie odkopano jeszcze wszystkich ludzi.
Może lepiej by Włosi zrobili gdyby jednak przyjęli tą pomoc którą zaoferowali im Rosjanie i inne kraje.
W takich sytuacjach duma na pewno nie jest dobrym doradcą
Poczuliscie przed chwila, jak zachybotalo?
przed chwila w Rzymie byl odczowalny bardzo silny wstrzas ...
c.d. W Rzymie.
Nigdy czegoś takiego nie doświadczyłam. A jak taki wstrząs wygląda?
Np. na ulicy. Czy samochody przesuwają się na jezdni, a motorynki upadają?
dokladnie tak, jak wstrzas jest silny ,teraz drzwi od balkonu zaczely mi sie hustac ,zyrandol i trzeslo mi sie lozko ...
Taaak motorynki upadaja i dziwne blondynki bo madre staja mocno na nogach.
Nastepuje uderzenie fali tsunami, nastepnie zmasowany atak wojowniczych zolwi nindza z galapagos do tego wszystkiego dochodzi do krwawych porachunkow miedzy godzilla a mafia i podatki podnosza a Chojnacka organizuje dwa tiry pomocy humanitarnej z polkami bez granic,sluzby ratunkowe i zolnierze wloscy na widok tragedi placza i nie moge sie wziasc w garsc sa bezradni deprasja i nostalgia.
Tak to wyglada :(
aleee smieszne ... :-/
>dokladnie tak, jak wstrzas jest silny ,teraz drzwi od balkonu zaczely
>mi sie hustac ,zyrandol i trzeslo mi sie lozko ...

o to uważaj na siebie, nie stawaj przy regałach i szafach żeby na Ciebie nie spadły
Chojnacka..?? hehehe chyba chodzilo Ci o Ochojską?
:) wstrzas byl silny,ale trwal bardzo krotko ...na szczescie .
Cholera to przez te upadajace motorynki pomigalo mi sie ok, za blad dodam jeszcze jedan tir polek bez granic.no w koncu to dla wlocha
daj sobie juz spokoj z tymi polkami dla wlochow ,bo to nie jest juz zabawne,a zaczelo sie niesmaczne robic ,tym bardziej ,ze ten watek to takich kretynskich zartow zupelnie sie nienadaje !
obejrzyjcie: wywiad z technikiem, ktory przewidzial trzesienie, dwie czesci
Syla... napisala cyt.:"Przed chwilą usłyszałam, że do Aquili przyjechała grupa klaunów, żeby rozweselić trochę dzieci, którym zawaliły się domy i mieszkają na polu namiotowym...
Brakuje insuliny dla cukrzyków, nikt jej nie przywiózł, ale przywieźli klaunów..."
Widac dziewczyno, ze nie masz pojecia o psychologii.
No coz...zawsze znajdzie sie ktos gotow do krytykowania wszystkiego i wszystkich. A wystarczyloby poinformowac sie co to jest clownterapia i nie swiecic ignorancja na forum.
Podobno wstrząsy przesuwać się będą ku północy, pytanie jak daleko i czy też tak silne. Mam nadzieję, że rejony Rimini pozostaną bezpieczne:(
nie cala godzine temu byl kolejny...
Jak mieszkalam w Rimini ,to zdarzylo mi sie kilka razy odczòwac podobne wstrzasy (ostatnio podczas trzesienia w okolicach Torino) ,ten rejon nie jest zagrozony ,mozesz byc spokojna ,ja moglabym za sejsmograf robic ;) ,dzis podczas imprezy jako jedyna poczulam silny wstrzas ,a moi znajomi w glowe sie pukali ,ze mi sie ciagle cos trzesie,ale ,ze za duzo wypilam ;P .... ale mialam racje ,tak samo jak wczoraj w nocy nik nic nie czul oprocz mnie ... i niestety mialam racje ...
kiedy to sie skonczy ? :(
Jak mieszkalam w Rimini ,to zdarzylo mi sie kilka razy odczòwac podobne wstrzasy (ostatnio podczas trzesienia w okolicach Torino) ,ten rejon nie jest zagrozony ,mozesz byc spokojna ,ja moglabym za sejsmograf robic ;) ,dzis podczas imprezy jako jedyna poczulam silny wstrzas ,a moi znajomi w glowe sie pukali ,ze mi sie ciagle cos trzesie,ale ,ze za duzo wypilam ;P .... ale mialam racje ,tak samo jak wczoraj w nocy nik nic nie czul oprocz mnie ... i niestety mialam racje ...
osz w morde ! przepraszam ...wyslalo mi sie trzy razy :P
Oby Włochom nie wyszło po raz kolejny 2 Scampia i Secondigliano
http://www.rp.pl/artykul/33,288610_Co_zrobic_z_ludzmi__ktorzy_stracili_wszystko.html
http://www.rp.pl/artykul/33,289072_Burmistrz_L_Aquili__To_miasto_widmo.html
http://www.rp.pl/artykul/33,288881_Mimo_400_wstrzasow_nikt_nie_sprawdzil_stanu_akademika.html
http://www.rp.pl/artykul/33,288063_Wlochy_po_kataklizmie.html
niektore komentarze pod tym tematem sa naprawde smieszne i zalosne. Ja w pierwszej osobie przezylam trzesienie ziemi poniewaz od 6 lat mieszkam w L'Aquila. Zaczne od poczatku , wstrzasy byly odczuwalne juz od polowy pazdziernika 2008 ale mowili ze to normalne i ok . Po pewnym czasie czlowiek poprostu sie przyzwyczail.Tydzien przed trzesieniem byl bardzo silny wstrzas ja akurat bylam w pracy i pospadalo wszystko z polek ale znow nas zapewniono ze to normalne. 5 kwietnia ok 23.00 byl bardzo silny wstrzas i ludzie wyszli na ulice po czym spowrotem do domow. Ja z moim mezem rowniez wyszlismy z domu , bylismy na dworzu do ok 24.00 i wrocilismy spowrotem do domu. Poszlismy spac na 2 pietrze w domku jednorodzinnym. Ok godziny 1.00 byl nastepny wstrzas odczuwalny ale nie bardzo wiec poszlismy dalej spac o godzinie 3.32 zrzucilo nas z lozka a my myslelismy ze to koniec swiata. Przewrocila sie szafa , nie mialam juz scian , spadl komin i balkon. W bieliznie zbieglismy po schodach no i schody za nami sie zawalily. Udalo nam sie uciec na dwor uratowalam nawet nasze malutkie dwa pieski. Ale nie sknczylo sie na tym nasz sasiad nie mogl znalezc swojego 1,5 rocznego synka wiec moj maz wbiegl razem z nim do jego domu na drugie pietro w poszukiwaniu maluszka , znalezli go dzieki bogu pod lozkiem byl caly i zdrowy jak tylko wybiegli z domu zawalil sie dach. Po tym bylo juz tylko gorzej. W bieliznie , w nocy , bez butow bez niczego tylko jeden samochod bo drugi zostal pod domem. No i wstrzasy co minute i patrzylismy bezradnie jak nasz dopiero co kupiony dom rozpada sie jak domek z kart. My mieszkalismy w Tempera 5 minut od Onna i Paganica praktycznie epicentrum. Moja mama mieszkala w centrum i dzieki bogu jej dom nie zniszczyl sie i pomogla nam przywiozla odziez , cieple koldry , buty , skarpetki itp... Teraz juz 6 miesiecy jak mieszkamy w namiocie w oczekiwaniu na nowe mieszkanie ktore dostaniemy pod koniec listopada. Dokladnie dzisiaj mijaja 6 miesiecy od trzesienia i nadal sa odczuwalne wstrzasy choc mniej ale sie odczuwaja.
szczerze wspolczuje, mam znajomych w l'aquila i niedaleko, wiem co przezyli...
wierze ci , bo czegos takiego nie zyczy sie nawet najgorszej osobie na swiecie. Po 6 miesiacach wydawalo mi sie ze dobrze jest przypomniec to co sie stalo. :)
Ktos cos wie????????
Trzęsienie ziemi między Umbrią a Toskanią!

Trzęsienie ziemi o sile 4,4 w skali Richtera zanotowano DZIS we wtorek po południu na granicy Umbrii i Toskanii w środkowych Włoszech. Jego epicentrum znajdowało się dolinie Tybru w Umbrii...
...ostatnie trzesięnie ziemi w tym rejonie, czyli centralnej Umbrii, miało miejsce 26 wrześ. 1997. Zginęło wówczas 10 osób.
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 125

« 

Brak wkładu własnego