Jak uniknąć ośmieszenia.

Temat przeniesiony do archwium.
31-48 z 48
| następna
..waniliowe!..
ja sie dopiero przyzwyczajam do wloskiej kuchni, i w sumie tesknie troche za polska...nawet bardziej niz troche.... za to przyzwyczajam sie do wina do kolacji ;)
czerwone?..a biale sprobuj pic jako spritz..drink/tylko latem/..chlodzi dobrze ....wieczorkim...ze 3 czy 4 spitz znasz przepis by zrobic samej w domu?po naszemu:szpryc....mieszkam na Polnocy:D i tu rzadzi spritz http://bialenadczerwonym.blogspot.com/2008/12/aperol.html
do kolacji tylko czerwone... nie probowalam jeszcze ale poszukam i na pewno sprobuje, teraz moze nie jest zbyt upalnie no ale pewnie w koncu lato nadejdzie...:) tez mieszkam na polnocy
Cytat: Moniskka17
do kolacji tylko czerwone...

Troche bede teraz drobiazgowa, ale jak jesz na kolacje np. rybe to tez pijesz czerwone wino?
Ja jakos wino dobieram do potraw, ale ze tez chce miec plaski brzuszek, to nie jem tylko pije:))
Oczywiscie, ze to zart:)
Ale na serio, interesowaloby mnie dobor wina do potraw, no zeby sie nie osmieszyc i lepiej trawic:)
edytowany przez Magdalena-Malpa: 14 cze 2011
tak,wiem,ze do ryb biale, tylko ze po prostu nie jem ryb:) i jakos do tej pory bedac u znajomych zawsze pilismy czerwone... a co do dobrego wina to jesli chcesz moge zapytac i wyslac ci pozniej wiadomosc:)
To masz jeden problem z glowy:))
Ogolnie to ja wiem jakie wino do czego, ale chetnie dowiem sie cos wiecej.
Moze maja jakies specyficzne potrawy i moge miec klopot by "politycznie poprawnym winem", to zalac:)))
Wiec, chetnie sie dowiem o dobrych winach.
Diekuje.
A jestes we Wloszech czy dopiero sie wybierasz? Ja do tej pory gdy ide gdzies z kims czekam zeby zobaczyc co zrobia inni ;) a co do wina to mam eksperta wiec jak sie dowiem co i jak to podam dalej:)
lepszu od Spritza jest Hugo..wymawiaja Ugo...wino biale soda sambuca / http://pl.wikipedia.org/wiki/Sambuca mietalistki miety duzo lodu..wlasciwie anice co oznacza po naszemu anyż http://pl.wikipedia.org/wiki/Biedrzeniec_any%C5%BC
albo Hugo con Gordon Gin..wersja meska
uuu niestety odpada (uczelenie na anyz i wszystko co anyzowe) :)
Zdecydowanie czerwone-Brachetto D'Acqui. :)
Wierszyk do zapamietania:
Ryby, drob i cielecina - lubia tylko biale wina
Zas pod woly, sarny, wieprze - jest czerwone wino lepsze
A szampana, wie i kiep - mozna zawsze po i przed.
Jeszcze mala przestroga. Nie caluj kobiet w reke, moze to byc zle zrozumane.Wloszka moze byc zszokowana.
Cytat: emiliape
Wierszyk do zapamietania:
Ryby, drob i cielecina - lubia tylko biale wina
Zas pod woly, sarny, wieprze - jest czerwone wino lepsze
A szampana, wie i kiep - mozna zawsze po i przed.

Wkuje tem tekst na pamiec:)))
Jeszcze zostal problem, wytrawne, czy slodkie, czy polwytrawne albo czy polslodkie......
Obawiam sie o me miejsce na salonach:)))
Cytat: Moniskka17
A jestes we Wloszech czy dopiero sie wybierasz?

Czesto tam sie tylko pojawiam w okolicach, czyli kursuje. Czasami jestem tydzien, a czasami tylko pare dni. I nie w sprawach sercowych, wiec czas na spotkanie miala bym.
Tam jest takie urocze obserwatorium;)
Jak co to na priwat dam znac.
ja wyjechalam tez nie w sprawach sercowych tylko na wakacje na 9 dni a jestem juz ponad miesiac:)
a co do wina to do kolacji pija raczej wytrawne:)zwlaszcza to czerwone pod woly i wieprze:)
Temat przeniesiony do archwium.
31-48 z 48
| następna

»

Życie, praca, nauka