ech Ci Wlosi..

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 89
Cytat: Magdalena-Malpa
Prawdziwy mezczyzna powinien dawac kobiecie bespieczenstwo uczuciowe.

Tak samo jak kobieta mezczyznie ...w tym chyba nie tkwi istota bycia mezczyzna, a istota bycia czlowiekiem w zwiazku.
po pierwsze faceci nie sa monogamistami..prawdziwy facet znormalnym testosteronem rozsiewa swoje DNA gdzie cie da..celem przetrwania JEGO GENOW..wg mnie prawdziwy mezczyna zajmuje sie prawdziwie meskimi rzeczami..czy chcecie czy nie ..zarabianiem kasy..dostraczaniem dobr materialnych do domu..jak pieniadze to zona mu sie nie pusci i nie odbije jej odejsc z domu..zapewni facetow odreagowywanie stresu z pracy w zaciszach domowych i bedzie mu mjiche podsuwac pod nos..wiadomo ze droga do serca mezczyny jest przez zoladek..a gacie bedzie prac paralka..od lat sie uzywa pralek do prania /Madzia pewnie nie uzywa../mozna miec pania do prasowana koszul a mozna tez miloscia prasowac mezowi samej..dopieszczone koszule spod reki zakochanej kobiety sa ladniejsze niz te na wystawie w sklepie..a zreszta jak sie ma przystojnego faceta/baardzo przystojnego.. jak np. ja/ to wystarczy machnac dobrym zelazkiem wzdluz i wszerz i juz koszula gotowa,grunt to dobre zelazko..prasuje prawie samo :D Ps Facet powinnien byc ozdoba kobiety tak mawia moja babcia,gdy kloci sie z dziadkiem o zmiane koszuli skarpetek..samam swiadkiem jak noca czai sie i kradnie mu uzywane rzeczy i obok lozka zostawia swieze..bo dziadek by sam dobrowolnie nie oddal do prania..' bo jeszcze sa dobre' cyrk:D
Asik:)
Widze, ze nadal sie ludzisz (przepraszam, nie mam polskich liter).

Ale jedno jest pewne, zrobilas dobry uczynek.
Przynajmniej wypelnilas czas i nadalas sens bezsensownej egzystencji kilku forumowiczek.

Nie moglam sie powstrzymac, nie moglam i juz.

Pozdrawiam wszystkich:)))
Cytat: Asik007
Chodzilo mi nie o to do s=czego facetowi potrzebna kobieta, ale o buzliwosc, lub nie waszych mieszanych zwiazkow, zwlaszcza tych poczatkujacych........kocha, kocha...potem ma atak zazdrosci, bo z kims mialam isc do kina ( ok z facetem, ok po kinie miala byc kolacja...o kolacji juz nic nie wspominalam...wiec zgadzam sie, ze cel kolegi byl raczej podrywczy; i tak na kolacje bym nie poszla); potem: nie mam zaufania, koniec, bawisz sie ze mna.....a potem ok....czy wielu Wlochow tak reaguje? o to mi chodzilo, a nie o przydatnosc kobiet w kuchni....
buRZliwosc zalezy od temperamentu obu stron..ja nie lubie krzykow podniesionego tonu..wycofuje sie jak rak....ale bylo dzilo sie ze ocho ho...nie napisze nic bo raz zeto moja prywatna sprawa i dwa zenilkt tu nie zasluguje bym sie dzielila z nimi moimi przezyciami to mnie nie interesuje..moze kiedys napisze ksiazke..kacja trzymajaca w napieciu namietnosc seks detektywi prywatni,falsz obluda manipulacja i psychopatia...niby juz dawno poza mna..oficjalnie ale nieoficjanie typ ingeruje stale w moje zycie w zaklamany sposob..inaczej nie moze...jak to?ofiara mu sie wymsknela z rak?..ze wszystkimi szlo gladko a tu jedna Polka smiala sie wymsknac w sposob nie przewidziny i smie byc z facetem o wiele przystojniejszym od niego??? i smie byc szczesliwa??? moj oprawca jest przerazajacy..ale trafila kosa na kamien tym razemPisze na temat?..to chcialas?
Chodzilo mi nie o to do s=czego facetowi potrzebna kobieta, ale o buzliwosc, lub nie waszych mieszanych zwiazkow, zwlaszcza tych poczatkujacych........kocha, kocha...potem ma atak zazdrosci, bo z kims mialam isc do kina ( ok z facetem, ok po kinie miala byc kolacja...o kolacji juz nic nie wspominalam...wiec zgadzam sie, ze cel kolegi byl raczej podrywczy; i tak na kolacje bym nie poszla); potem: nie mam zaufania, koniec, bawisz sie ze mna.....a potem ok....czy wielu Wlochow tak reaguje? o to mi chodzilo, a nie o przydatnosc kobiet w kuchni....
Wiesz Asik,no tutaj raczej nie ma sie kolegòw.Tutaj jest inaczej jak w Polsce....
solo..amici.... amici solo....:D

Wiele wiele Wlochow tak reaguje ...zazdrosc ...hmmm to bardzo slaby punkt Wlochow ;-) ...ale Asik ..szczerze, ...to i wielu Polakow na Twoje wyjscie z kolega do kina (w celach podrywczych) zareagowaloby niezbyt przychylnie;-)

...ale jest tez wielu Wlochow, ktorzy chcac zachowac swoja 'swobode' ...daja i swobode Tobie. ...a potem czasami zaluja, ze sobie dali ta 'swobode' ...bo nie do konca podoba im sie 'swoboda' swojej dziewczyny ...a moze i z czasem ...wcale tej swobody swojej nie chca, ...tylko potem ciezko to odkrecic;-) Chociaz ja szczerze sobie cenie moja 'wolnosc' ...to nie chodze do kina z kolegami, ktorzy mnie podrywaja ;-) ...w sumie nawet nie wiem jakbym miala to oznajmic mojemu wybrankowi?! ...jakies wyjscie w wiekszym gronie ...to moge jeszcze wytlumaczyc ...choc nie zawsze mam jak wytlumaczyc, czemu to ja bym miala go nie zabrac ze soba:-/
edytowany przez marysia2: 05 gru 2011
Magdalena-Malpa wcale glupio nie gada...wcale ;)
Cytat: marysia2
Prawdziwy mezczyzna powinien dawac kobiecie bespieczenstwo uczuciowe.

Tak samo jak kobieta mezczyznie ...w tym chyba nie tkwi istota bycia mezczyzna, a istota bycia czlowiekiem w zwiazku.
..przeciez duzo jest takich facetow co daja/oferuja/ bezpieczenstwo uczuciowe /czytaj :zapewniaja o swej wielkiej goracej milosci/ kilka kobiet na raz w tym samym czasie
..i taki czuje sie wielki i dowartosciowany!... czuje sie geniuszem!..nie ma wyrzutow sumienia....czyli psychol http://zapytaj.onet.pl/Category/002,018/2,14533265,Jak_rozpoznac_osobowosc_psychopatyczna.html
Moze nie glupio gadam?
Nie, ja napewno glupio gadam, bo kazda milosc i zwiazek ma swoje prywatne oblicze. I postronny czlowiek zawsze bedzie glupty gadal, bo tak naprawde na tamat czyjejs milosci, mozemy co najwyzej wzruszyc ramionami.
Ale jak ktos tu napisal, me zycie jest nudne jak flaki z olejem i watki na filoecie daja memu marnemu zyciu smaczek, wiec pozwolcie mi sie usadowic na zarosnientym cellulitem tylku przed pc i dalej glupoty pisac:)
Przeciez tak naprawde to wszyscy jestesmy "madrzy", poki w naszym zyciu nie pojawi sie wylom. A niestety ryzyko wylomu pojawia sie kazdego dnia, bo na tym ciekawosc zycia polega.
Dletego, napisze teraz znow glupote, ze moze autorce watku, czegos z zwiazku brakuje, dlatego szuka w kinie innych emocji....
To na tyle:))
P.S. W kinie w Lublinie, kochaj mnie:))))
Pisala to glupia i brzydka Magda, ta ktorej tylko fiolet sensu zycia nadaje....

Cytat: SettediNove
..od lat sie uzywa pralek do prania /Madzia pewnie nie uzywa../...

Przegapilam ze nie tylko glupia jestem i mam zacie bez jakiegokolwiek sensu to jeszcze do tego brudas jestem:))
Wiec powiedzcie koniec z tolerowaniem baka w salonie:)))
Takiej glupiej, brzydkiej i niedomytej babie, powinno sie glosno powiedziec nie!
Bo jak tak miedzy wierszami zlosliwosci sa wplatane, to glupia Magda, moze nie zakapowac:)))
Podobno przytykanie komus, niektorym dodaje sily.
Wiec smialo, dajcie upust swym kompleksom, napiszcie jeszcze ze mam wszy:)))
Jestescie mym drogowskazem, ze dotykam czule miejsca...Bo jak juz nie bede wzbudzala nienawisci na fiolecie, to bedzie dla mnie katastrofa:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

Zrobilam wideo recensje z filmu naktorym bylam w kinie:)
I zbaczcie sami, jak madrze gadam i ze domyta jestem:)))
I spoko, ja sama zglosze me ostatnie wpisy do usuniecia, ale najpierw poznajmy sie:)

Zrobilam wideo recensje z filmu naktorym bylam w kinie:)
I zbaczcie sami, jak madrze gadam i ze domyta jestem:)))
I spoko, ja sama zglosze me ostatnie wpisy do usuniecia, ale najpierw poznajmy sie:)

oj, kurde skad Ty takiego babola potwara wytrzasnelas??? Lokropnaaaaaaaaaa :p
Ja uwielbiam pania Basie z klatki B:)

Asik, bylas w koncu w tym kinie?
Pekam z ciekawosci:)))
Zartuje i pozdrawiam.
Ja uwielbiam pania Basie z klatki B:)

Asik, bylas w koncu w tym kinie?
Pekam z ciekawosci:)))
Zartuje i pozdrawiam.

no, nie, ja kochana kobietka jestem, jesli on sobie nie zyczyl, a mi tez specjalnie nie zalezalo, respect
Cytat: Lorenc
Cytat: SettediNove
..hmm ..najpierw biega o sex ..potem o pranie, prasowanie, gotowanie, podawanie..itp bo do czego innego potrzebna jest facetowi kobieta????

Bez względu na to, co piszesz miłość między mężczyzną i kobietą istnieje... rzeczywistość nie jest taka beznadziejna jak widocznie myślisz. Facetowi kobieta jest potrzebna dlatego że jeśli ją kocha to chce być blisko niej, ją ochraniać i uszczęśliwiać, i dlatego że w niej widzi iskrę nieskończoności i czuje siły nadprzyrodzone.

Boze, jakie to ladne... chce mezczyzne, ktory by mi tak mowil!
Cytat: ggabi1
Nie jestem wielofunkcyjnym robotem kuchennym i mam ciekawsze rzeczy do roboty niż pranie i prasowanie koszul faceta. A oczekiwanie od nowoczesnej kobiety, że będzie panu i władcy z Bożej łaski usługiwać to jakieś mrzonki i przejaw wygodnictwa i nieporadności życiowej a nie żaden przymiot prawdziwego mężczyzny. I ja nie mam żadnego problemu z tym z rzeczy faceta są nieuprane czy nieuprasowane. To jego rzeczy i jego problem.

Jak sie kocha, to te rzeczy robi sie z przyjemnoscia...
Dla mnie prawdziwy mezczyzna to ten, ktory mi poda reke jak wysiadam z auta.
To ten przy ktorym moge sie posmarkac z zalu i ktory mi wytrze nos i powie ze bedzie dobrze....
A jak usne na kanapie na modzie na sukces...to on przykryje kocem i zauwazy ze ziemniaki stoja na gazie i trzeba pilnowac zeby dom sie nei spalil.
Jak juz wyczerpe wszystkie sily, to mnie przekona ze będzie ok..i nawet mu uwierze.
On zawsze sprawdzi olej w samochodzie i chlodnica zawsze bedzie pelna wody zebym nie splonela w aucie w centrum miasta stojac w korku...
Nigdy nie bede musiala zarowki wkrecic:))
I mogla bym takich rzeczy napisac milion, ale na pamiec sie nikt tego nie nauczy, bo do tego potrzeba prawdziwego chlopa i potrzeba instynktu i intuicji...takiej Meskiej Prawdziwosci..o ktorej wszyscy slysza a nikt jej nie widzial jak kwiat paproci:)))
I oczywiscie ma kochac i ma mu stawac ta pala na moj widok w kazdej sytuacji, nie talko jak prasuje:)))))))))))

Za duzo tej mody na sukces... jak czlowiek pokocha, to te perfekcyjne definicje sie zmieniaja...
Cytat: marshmallow
Nie jestem wielofunkcyjnym robotem kuchennym i mam ciekawsze rzeczy do roboty niż pranie i prasowanie koszul faceta. A oczekiwanie od nowoczesnej kobiety, że będzie panu i władcy z Bożej łaski usługiwać to jakieś mrzonki i przejaw wygodnictwa i nieporadności życiowej a nie żaden przymiot prawdziwego mężczyzny. I ja nie mam żadnego problemu z tym z rzeczy faceta są nieuprane czy nieuprasowane. To jego rzeczy i jego problem.

Mów za siebie. Nie Tobie oceniać skalę mojej miłości. Kocham mojego partnera i z przyjemnością robię dla niego wiele rzeczy, ale obowiązki domowe nie sprawiają mi przyjemności, nie jestem jego służącą i nie sprzątam po nim. Jestem kobietą niezależną i równoprawną partnerką a nie kurą domową. Zresztą model patriarchalny jest passe, teraz modne jest partnerstwo.
Pierwsza czesc wiadomosci rozumiem i popieram, ale to pozniejsze:

oczekiwanie od nowoczesnej kobiety, że będzie panu i władcy z Bożej łaski usługiwać to jakieś mrzonki i przejaw wygodnictwa i nieporadności życiowej a nie żaden przymiot prawdziwego mężczyzny.

nasuwa skojarzenia, ze taki wlasnie jest Twoj facet...
To żle Ci się nasuwa. Taki był mój były, ale wymieniłam go na bardziej nowoczesny model....

Czyli, ze mam komus prac i prasowac bo go kocham?

A jednak cos sie dobrze nasunelo, bo tak nie mowi kobieta, ktora nie ma na pienku z facetami...

Jak nie masz problemu z tym, ze rzeczy faceta sa nieuprane czy nieuprasowane, to czy aby ten obecny tak bardzo rozni sie od bylego? Z nim moze tez masz na pienku, bo... byc moze znowu mi sie tylko wydaje, ale ten wlasciwy sprawia, ze juz sie nie ma za bardzo czasu i ochoty na plucie jadem na tych wszystkich pozostalych kretynow.
Wiec, albo Twoje poszukiwania powinny trwac dalej, albo powinno uplynac wiecej czasu, zanim uporasz sie z demonami przeszlosci... wybacz, jezeli sie bardzo myle... :)

W pewnych kwestiach patriarchalny uklad jest fajny, w innych nie, facet powinien miec w sobie cos z dawnych czasow, jak i z wspolczesnych, nie obchodza mnie lansowane obecnie mody,... jakbym na to patrzyla, to bym "zima w trampkach chodzila"...
Cytat: slonce_poludnia

Czyli, ze mam komus prac i prasowac bo go kocham?

Nie MASZ, tylko az Ci sie chce...

Dobrze powiedziane, tez tak mysle :-)
Cytat: marysia2

Dobrze powiedziane, tez tak mysle :-)

O, a to nowosc. :D
Dla mnie w zwiazku sa obowiazki.
Pranie i prasowanie to wlasnie ich przyklady.
Moge sie nimi zajac, ale nie dlatego, ze kogos kocham.
Mam inne sposoby na wyrazenie milosci.
Moge sie zajac, poniewaz zostana przydzielone akurat mojej osobie, a moj facet wybierze sobie jakies inne z dostepnej puli.
Bardzo lubie prasowac i prac, ale nie uwazam, ze jest to moj obowiazek tylko z racji tego, ze jestem kobieta.
Dla mnie w zwiazku sa obowiazki.
Pranie i prasowanie to wlasnie ich przyklady.
Moge sie nimi zajac, ale nie dlatego, ze kogos kocham.
Mam inne sposoby na wyrazenie milosci.
Moge sie zajac, poniewaz zostana przydzielone akurat mojej osobie, a moj facet wybierze sobie jakies inne z dostepnej puli.
Bardzo lubie prasowac i prac, ale nie uwazam, ze jest to moj obowiazek tylko z racji tego, ze jestem kobieta.
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 89

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka

Zostaw uwagę