Proszę o sprawdzenie:)

Temat przeniesiony do archwium.
31-45 z 45
| następna
ja napisalam ze mi sie nie podoba jak brzmi ta tresc, moze jeszcze ten ktos zmieni zdanie i wybierze cos innego
Cytat: bombolona
ja napisalam ze mi sie nie podoba jak brzmi ta tresc, moze jeszcze ten ktos zmieni zdanie i wybierze cos innego

dici bene! suona proprio strano
Cytat: gopatgopat
nikogo nie obchodzi to ze komus sie nie podoba taki pomysl na tatuaz, wiec nie wiem po co sie rozpisuje i to jeszcze w taki zalosny sposów ( jakies statystyki ilu meczczyznom podobaja sie kobiety z tatuazami haha). Dla kogos ma to moze głębszy przekaz i sory h*** ci do tego.

Piszesz na otwartym forum, więc musisz się liczyć z tym, że każdy może tu napisać co chce, nie dziw się.
Cytat: umbryjka
A niby to czemu "Voi" nie może zostać użyte z dużej litery?
Cara Umbryjko pisanie o kims..do kogos z duzej litery-zaimki- to obecnie praktykuje sie w korespondencji i jest oznaka szacunku dla koresponenta--Jest to forma grzecznosciowa..Tak sie pisze do dziadkow, mamy czy drogiego wuja ojca chrzestnego..lub firma do klienta...
Cytuje: Zaimki, za pomocą których piszemy o osobach trzecich, zapisujemy zasadniczo małą literą, np. „Skąd taki pomysł przyszedł mu do głowy?”. Są jednak sytuacje nadzwyczajne, w których chcemy o kimś wyrazić się ze szczególnym szacunkiem. Wówczas stosujemy literę wielka http://poradnia.pwn.pl/lista.php?kat=6&szukaj=zaimk%F3w
nie dziwie sie czlowieku i nie obchodzi mnie to......twoja opinia nikogo nie obchodzi, bo nikt o opinie tu nie pytał, a zrozum to ze jesli chodzi o tatuaze to naprawde nie musi sie podobac NOKOMU poza osoba ktora je nosi TYLE
Chemikalia w barwnikach używanych do tatuaży: Jakie choroby mogą wywołać?
Posiadanie tatuazu moze skonczyc sie tragicznie.Najnowsze badania naukowców są bardzo niepokojące. Czarne tusze wykorzystywane do robienia tatuażu zawierają podobno rakotwórcze substancje. Obecne w nich ftalany i metale ciężkie zaburzają ponadto gospodarkę hormonalną naszego organizmu. Równie niebezpieczne są także kolorowe barwniki. Znajduje się w nich szkodliwy ołów, kadm, chrom, nikiel oraz tytan
Decydując się na tatuaż, zgadzamy się więc równocześnie na wszczepienie do naszego organizmu mnóstwa szkodliwych substancji. Czy warto aż tak bardzo się poświęcać?

Jeśli salon tatuażu nie gwarantuje sterylności to może istnieć ryzyko zakażenia wirusem HIV czy zapaleniem wątroby typu C, zakażeniem bakteryjnym i grzybiczym. Niewprawny „malarz” może też uszkodzić nerw, powodując zanik poruszanych przez niego mięśni.
...jak sobie tu tak 'dyskutujemy'. to dołożę swoje...mnie bardzo śmieszy często tu używane ...czy jesteś w stanie...coś zrobić..np. przetłumaczyć, dostrzec, itp.
...wiem, że tak się mówi, ale ponieważ studiuję fizykę, to zaraz przychodzą mi na myśł stany skupienia materii... stały, ciekły, gazowy...takie śmieszne 'odchylenie zawodowe'...:)))
:)

Chciałam zapytać jak będzie wyglądało tłumaczenie takiej frazy :

,,Prawdziwa miłość jest tylko jedna '' -----czy po włosku będzie to tak: Vero amore è solo uno
(nie mam pojęcia czy jest poprawnie ) , ta informacja potrzebna mi jest do tatuażu , z racji że jest to na całe życie to chciałabym mieć poprawny napis. Proszę więc o pomoc i z góry dziękuję za odpowiedź .
"Il vero amore è solo uno"

mam kilka lat wiecej niz Ty i na moja opinia, jezeli tatuaze jest dla jedna osoba ktore kochasz, lepiej nie. Dzisiaj milosci jest, jutro nie.
Jezeli tatuaze dla twoj dzieci, no to tak, dobre pomys
Dziękuję bardzo za odpowiedź :) Przemyślę, jeszcze czy taki napis wybrać, ale póki co najbardziej mi się podoba i teraz wiem ,że jest chociaż poprawnie napisany , dziękuję :)
Czy może mi ktoś pomóc ..ucze sie włoskiego od niedawna wiec moje zdanie bedzie może nieco smieszne ale chciałbym sie pewnic czy ide własciwą scieżką .Z góry dziękuję za wszelką pomoc
Był do uzpełnienia dialog i tam było zdanie cytuje...Beh ,no adesso.....( tutaj nie wiem co wpisać) un po stanco vorrei andare in camera comunque la machina li non distruba
sono un po stanco ...jestem/sono troche /un po zmeczony/stanco chce pojsc do pokoju
Zaimki osobowe
1.os l.poj .Io sono /jestem
2.os tu sei/ jestes
3.os lui/lei/Lei è/ jest
http://www.wloski.6ka.pl/lekcja?kurs=cz1&nr=3
Temat przeniesiony do archwium.
31-45 z 45
| następna

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia