Studia we Włoszech

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 309
muszisz miec soba duzy wibrator
Foggia123, mieszkasz może w mieście Foggia??
nie mieszkam we foggi ale mam blisko:)
nie mieszkam we foggi ale te okolice...
ja chcę podjąć naukę we Włoszech.Dokładnie nie wiem nawet która uczelnia by mnie satysfakcjonowała no i na którą oczywiście bym się ewentualnie dostała.Bardzo dobrze mówię po angielsku ale jeśli chodzi o włoski to jest taki trochę słaby.I chodzi mi jakie są moje szanse na to aby tam studiować-ja jestem na turystyce i dalej bym chciała to robić.Jestem na drugim roku prywatnej uczelni.Czy to też ma jakiś wpływ, np.negatywny?
Słyszałam, że Włochy respektują nasze szkoły, to czy mogłabym się tam dostać na 3 rok i np. studiować w języku angielskim czy takie coś jest nierealne i muszę jeszcze szkolić swój włoski?
BARDZO MI ZALEŻY NA SZYBKIEJ ODPOWIEDZI np na mojego maila [email] w temacie wpisując studia we Włoszech
ja też jak wszyscy ktorzy tu pisza CHCE STUDIOWAC WE WLOSZECH,ale ..
do jasnej cholery jak zalatwic sobie to cudowne stypendium , ktore umozliwia studiowanie za darmola , doplate do mieszkanka i jeszcze bony zywnosciowe!!!czyzby ktos MI wcisnąl mi kit ??!! a moze to zbyt piekne zeby bylo prawdziwe??????
wypchaj sie tym wibratorem!!!!!!!!!!!!!!!!!
buahahhahaaaa
chciałabym się dowiedzieć wszystkiego na temat studiów we włoszech! chce studiować prawo!
czy uniwersytet la spaienza jest najlepszym uniwersytetm w rzymie?
i jak powinnam zdac mature by sie dostac? czy sa egzaminy wstepne z przedmiotów !
słyszałam że z języka jest bardzo prosto zdac?
chce studiowac w we włoszech prawo ( w rzymie najlepiej)
la sapienza jest najlepszym uniwersytetem.
jakie oprócz tor vergaty i roma 3 sa jeszcze w rzymie uczlnei naktórych mógłbym studiowac prawo!!!!!!!
bardzo prosze o pomoc z góry dziekuje nie mam zbyt wiele czasu bo matura tuż tuz a musze wszystko juz obymyslec na temat studiowanai we włoszech!
Sa 3 Uni w Rzymie te, ktore wymieniles. Cała reszta (...a jest ich dosc sporo...) to prywatne uczelnie. O takie Ci chodzi?... Pozdr.
jest tez uniwersytet Luiss, ale tez mi sie wydaje ze to szkola prywatna. Choc z drugiej strony mieszkalam z Niemka, ktora byla na wymianie Erasmusa wlasnie w tej szkole. I jest tez tam prawo. Nie wiem ile sie tam placi
Rok czasu nauki na Luiss to 6000E, ale jest to jedna z najlpeszych szkol w Rzymie, chodz porownujac ceny na La Sapienza mamy kierunki za 10000E, a taki Bocconi w Milano zaczyna sumy od 8000E, wszystko zalezy tez od keirunku jaki obiezemy, ale sa tez kierunki "fabryki", gdzie placimy w okolicach 1000E w niektorych szkolach, najlepiej pisac bezposrednio do danej katedry ktora nas interesuje, niestety za dobre szkoly i dobre kierunki licza sobie duzo.
Cześć niedługo wybieram sie na kurs językowy do Sieny, który trwa dwa miesiące, następnie chciałabym tam studiować na Uniwersytecie dla obcokrajowców, czy ktoś może udzielić mi informacji jak wygląda egzamin wstępny na tą uczelnię(interesuje mnie tylko Siena), ile lat trwają studia magisterskie i jakie kierunki są tam dostępne. Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie. Ogromnie dziękuję za odpis!
słuchajcie ile kosztuje kawalerka w rzymie???
prosze o podanie w euro!
Aniu zalezy od dzielnicy w ktorej chcialbys zamieszkac, ale mniej niz 350 euro za posto letto(lozko) nie znadziesz, a kawalerke jezeli nie pochodzisz z bardzo bogatej rodzini to tylko w polsce mozesz sobie wynajac.
ja tez chce isc na ten kurs i potem studiowac w sienie badz w peruggi.pozdrawiam .skad jestes??z jakiego miasta?
witajcie!

zamierzam wyjechac w wakacje na kurs jezykowy do wloch i tak sie zastanawiam,czy jest mozliwosc wynajecia latem akadamika? bo narazie nie zalatwilam sobie zadnego mieszkania a nie mam znajomych we wloszech. jesli ktos cos wie to prosze, dajcie znac :)
CZEŚĆ ROBACZKI! KURS W SIENIE ROZPOCZYNAM JUŻ NIEDŁUGO, BO 2 MAJA. JEŚLI KTOŚ Z WAS TAKŻE SIĘ TAM WYBIERA, TO PROSZĘ O JAKIŚ NAMIAR, SKRZYKNIEMY SIĘ I BĘDZIEMY UCZĘSZCZAĆ RAZEM NA TEN KURS, POLAK Z POLAKIEM ZAWSZE SIĘ DOGADA!!! TAK DLA WIADOMOŚCI, TO TEN KURS KOSZTUJE 760 EURO, TRZEBA PRZYNIEŚĆ ZDJĘCIA I DOKUMENT TOŻSAMOŚCI, WYPEŁNIA SIĘ TEŻ FORMULAŻ, TRWA OD MAJA DO KOŃCA CZERWCA, OD PONIEDZIAŁKU DO PIĄTKU, OD GODZINY 8.00 DO 13.OO! BARDZO CHCIAŁABYM POZNAĆ POLAKÓW STUDENTÓW MIESZKAJĄCYCH W SIENIE LUB OKOLICACH, KTÓRZY ZOSTALI BY MOIMI PRZYJACIÓŁMI. W CZERWCU WPROWADZAM SIĘ DO NOWEGO DUŻEGO MIESZKANIA Z CHŁOPAKIEM, WIĘC ZAPRASZAM NA CZADOWE IMPREZKI JUZ TERAZ!!! KAJA, 21 LAT
ale potrzepana jestem, zapomniałam podać wam mój e-mail; [email] piszcie!!! Myślę, że prawie każdy z was czuje się troche obco w innym kraju, a juz ja na pewno, więc odezwijcie się, ziomale! Udzielę także informacji na temat kursów i studiów w Sienie, ale tylko w Sienie, bo o innych uczelniach nie mam bladego pojęcia! Tanti saluti!!!
Zanim przetłumacze te wszystkie papiery to trzeba wysłać jakieś formularze do szkoły którą sie wybrało czy jak?????????
Jestem zainteresowana ASP we Włoszech ale nie wiem gdzie są chodzi mi konkretnie o tereny vincency lud padwy jednak bardziej była bym zainteresowana kierunkiem związanym z reklamą wizualną bo właśnie jestem w szkole Plastycznej w Łodźi i moj kierunek jest właśnie taki. Dziękuje z góry za odpowiedz.!!!!!!!!!
elo ludki :o)
mam pytanko...(o:jeszcze nie przeczytalam wszystkich waszych postow powyzej wiec nie krzyczcie jak pytanko bedzie sie powtarzac:o)..... czy wiecie cos na temat studiow magisterskich uzupelniajacych? czy oni wogole uznaja nasze dyplomy?..... bede wdzieczna za info :o)
hej!ja wlasnie dostalam stypendium z erasmusa na rok na LUISS(prawo:)wiesz moze cos wiecej na temat tej uczelni????bede wdzieczna za kazda informacje!!!i jeszcze jedno-wiesz moze,lub ktos z Tw znajomych,jak sie uklada plan zajec,bo na razie jest to dla mnie zagadka,a zbliza sie dead line skladania alikacji-pomozcie....
zapomnilam podac [email] bardzo wdzieczna!
Ciao! prosze pomoz jakiego kursu w wakacje sie podjac aby juz plynnie mowic i moc zaczac studia od teraz? I czy jak wyjade to przysluguje mi jakies stypendium? bo slyszalm ze obcokrajowcy (osoby samotne) maj prawo sie o cos ubiegac.Prosze daj znac A ja jeste na pierwszym roku architektury i chcialabym od tego roku zaczac w Genui badz Florencji.Co na ten temat mozesz powiedziec? Czekam na odp. Pa
Aaaa....zapomnialam! Moj mail: [email] Ciao!
Paulinka zerknij na temat studia jezykowe. Duzo tam bylo na temat stypendium we Florencji:)
Isaolga moge cie prosic o adres email? chcialbym nawiazac blizsza rozmowe na temat kursow jezykowych w Perugi.
Czesc wszystkim :)
Mam pytanie do tych osob ktore STUDIUJA I JEDNOCZESNIE PRACUJA we Wloszech.... Chcialabym was zapytac jak sobie radzicie, czy wystarcza wam czasu na nauke..., i czy wystarcza wam pieniazkow na oplaty zwiazane ze studiami no i na oplacenie mieszkania i takie tam rozne wydatki zwiazane z zyciem codziennym ;)
Pytam, (nie z ciekawosci) ale dlatego ze ja mam zamiar rozpoczac studia w tym roku we Wloszech ale boje sie ze sobie nie poradze finansowo.... Ile bedzie mi potrzebne € na miesiac zeby przetrwac ?? ;) Obecnie mam tu dobrze platna prace ale tez bardzo zajmujaca ( pracuje duzo godz. dziennie ) dlatego zeby miec wiecej czasu na nauke bede musiala ja zmnienic, no i napewno placa tez sie zmniejszy :( Napiszcie mi cos na temat jak wy sobie radzicie z pogodzeniem pracy i nauki :)
Moze wiecie cos na temat przyznawania stypendii socjalnych... Z gory dziekuje za wasze odpowiedzi i podpowiedzi.
Buziaki
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 309

« 

Pomoc językowa

»

Inne