Studia we Włoszech

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 309
sa te egzaminy wstępne czy nie ????
na la sapienza oczywiście
mowia ze to zalezy na jaki kierunek,ale tak naprawde na stronkach uni nie podaja jeszcze zadnych info na r.a.2[tel]

podobno cos maja oglosic w lipcu.
a gdzie chcesz studiowac? moze w RZYMIE?
no w rzymie ! ale jak będą te egzaminy to ja nie wiem ja chce prawo studiować... ale czy sie uda... :(
no w rzymie ! ale jak będą te egzaminy to ja nie wiem ja chce prawo studiować... ale czy sie uda... :(
Patrz tu:
http://www.uniroma1.it/studenti/bandi/Scienze%20giuridiche.pdf

A spis wszystkich kierunków na Sapienzy, na które przewidują takie czy inne egzaminy wstępne są tu:
http://www.uniroma1.it/studenti/corsi/primolivello.asp

Oba linki dotyczą wprawdzie tego roku akademickiego a nie 05/06, ale myślę że reguły przyjęć się raczej nagle nie zmienią. Ale to trzeba śledzić na bieżąco.
A na stronie Sapienzy jest wyszukiwarka, i czasami łatwiej przez nią coś znaleźć niż na stronie danego wydziału.
bardzo ci dziękuję kaffkinie :)
Czy mozliwe jest studiowanie we Wloszech po angielsku? Wiem ze pytanie sie powtarza ale jednak jeszcze nie zostala na to pytanie udzielona zadna odpowiedz :P To dla mnie bardzo istotne. Na ktorym uniwersytecie jest to mozliwe? Jesli ktos wie cokolwiek na ten temat, to prosze o kontakt :)
gg. 3433076
[email]
Witam wszystkich....
Chciałem zapytać czy w momencie gdy uczelnia we Włoszech rząda wyników z liceum to należy złożyć przetłumaczone świadectwo z wynikami z matury czy z ocenami, bo to jest dość duża różnica....
Dzwonilem do sekretarki uczelni LIUC w Varese we Włoszech i powiedziała że ich rządania to: 65 %, ale dokładnie nie zdołałem z nią ustalić dokładnie o które im chodzi... Proszę o pomoc. Z góry dziękuję
Kochani ...
Studiuje ekonomie w Polsce jakie mam mozliwości studiowania ekonomii we Włoszech?Czy mam mozliwośc wyjechac na stypendium na jeden rok na jakis wybrany uniwersytet?Gdzie są najlepsze uniwersytety na których jest ekonomia?Jak sie dostać na ekonomie? W jakich miastach sa najlepsze kursy przygotowawcze włoskiego i najczęsciej ile kosztuje?Ostatnie pytanie czy oplaca sie wracac do Polski gdy skoncze studiowac np. ekonomię we Włoszech? [gg] [email]
hej! juz pisalam ci w innym temacie ze jak chcesz wiedziec cos o studiach ekonomicznych we wloszech to mozesz sie ze mna skontaktowac [gg] . ja studiuje ekonomie i handel miedzynarodowy....
hej ludziska, czy ktos z was studiowal moze w Weronie? jak drogie jest to miasto? pozdrawiam
Mysle, ze piszemy z tego samego miejsca w Sienie, kolezanko studentko, ciekawe czy tez jemy w jednej mensie uniwersyteckiej:)
mam pytanko
chce studiowac w sienie ale nie znam tam nikogo zeby sie dowiedziec czegos wiecej.pomoz
świetny wybór, spędziłam tam 4 niezapomniane miesiące.... miasto urocze
Basiu z Rzymu!
Jak na tym Uniwersyteie jest? strasznie? bo ja wlasnie bede zaczynac w pazdzierniku moj pierwszy rok..i szczerze mowiac obawiam sie "nowego" otoczenia...
// dla kandydatow z UE nie ma egzaminow wstepnych //
Siemasz all :)
Mam mały problem :( chciałbym studiować w Sianie ale niemogę znaleść mieszkania czy mógłby mi ktoś dać jakiś kontakt,pomoc plx ludzie :) dzieki
Mam mały problem :( chciałbym studiować w Sianie ale niemogę znaleść mieszkania czy mógłby mi ktoś dać jakiś kontakt,pomoc plx ludzie :) dzieki
[email]
[email]
a co chcesz wiedziec...
CIAO! Mam dość orginalne pytanie: Czy ktoś z was ma pojęcie o studiach w RIMINI (najlepiej by było gdzie jest hotelarstwo, turystyka)???? Jeżeli macie link uczelni w Rimini błagam o pomoc.
Jeszcze jak możecie to napiszcie mi jak jest z pracą i studiami jednocześnie oczywiście w Rimini :) dzięki
CIAO! Mam dość orginalne pytanie: Czy ktoś z was ma pojęcie o studiach w RIMINI (najlepiej by było gdzie jest hotelarstwo, turystyka)???? Jeżeli macie link uczelni w Rimini błagam o pomoc.
Napiszcie proszę to dla mnie ważne.
słuchaj bardzo chciałabym studiowac w perugii. byłam w tym miescie 3 razy i bardzo mi sie tam podoba. słyszałam ze to miasto studentów. powiedz mi jakie kierunki sa do wyboru, ktora uczelnia jest dobra,no i jak z tymi kursami. sa one w czasie studiow czy zanim zaczniesz studiowac??
CZeść czy mogłabyś mi coś więcej napisać o tym jak dostać się na Uniwersytet we Włoszech? Zależy mi na studiowaniu w przyszłym roku. Jakie są terminy ew. jakieś linki chodzi mi głównie o Siene lub Rzym.
Podaje maila [email] Dzieki z góry
Kochani,
wiem ze to malo orginalne ale ja tez chce studiowac w Italii.Bardzo bym prosila o pomoc,jakiekolwiek informacje. Najbardziej interesuje mnie Rzym(mam powiedzmy sredniozaawansowana znajomosc jezyka).czy jest tu ktos kto studiuje własnie w tej pieknej stolicy?moje [gg] , mój mail [email] dziekuje za wszelka pomoc.
Ciao!
Powiem Tobie że odnośnie turystyki w Rimini (jest to filia z Bolognii) ale masz link.http://www.comune.piacenza.it/giovani/formazione/universita/sedi/bologna.htm.
a tu drugi http: //guidaaiservizi.comune.rimini.it/sheet.php?idFather=2922&idServizio=3164
Tam znajdziesz więcej info.
Jeśli chodzi o pracę to w sezonie jest tam jej mnóstwo. Jako kelnerka, barmanka...Także jako pierre(promocja dyskotek tylko to raczej jako zabawo-praca, bo zarobki są niższe)Ważna jest,żeby zacząć organizować pracę dużo wcześniej.Ach w tym roku obowiązywało permesso di soggiorno(pozwolenie na pracę)bo dla Polski jest teraz okres przejściowy i ma trwać do maja 2006 -prawdopodobnie.Jeśli masz jakieś pytania mój mail: [email] być cierpliwa jeżeli chodzi o odp bo jestem jeszcze przez 3 tygodnie w rozjazdach i nie mam wiecznego internet access
Ciao!
Ja też wystąpiłam z tym pytaniem ale bez odzewu. Ja w tym roku robię licencjat z turystyki i mam zamiar mgr robić we Włoszech ale zastanawiam się czy oni uznają polski licencjat.Wiem,że w Bolonii jest ekonomia w turystyka ale tylko la laurea breve chociaż może warto to sprawdzić.Wydaje mi się, że mgr można bez problemu zrobić na ekonomii, stosunki międzynarodowe itd, chyba, że ty chcesz iść zgodnie ze specjalizacją.Może jakiś kontakt mailowy?Podaje mój jak coś się będzie działo to pisz; [email]
ludzie!!!!!!!!!!!1 szukam kogos kto studiuje we wloszech. a najlepiej jakby to byla osoba ktora studiuje w perugii. potrzebuje pare infomacji. moj nr [gg] . adres e-mail: [email] milo by mi bylo gdyby ktos sie odezwal z gory wielkie dzieki.pozdrawiam wszystkich. ciao
Ciao a tutti che vogliono approfondire la cultura italiana! anch'io vorrei studiare in Italia, dicendo esattamente a Bologna... mi rendo conto cosa devo fare per esser immatricolato, ma sfortunatamente nn so la realtà riguardante il lavoro... direi che capisco fischi per fiaschi... dunque aspetto la gente, che mi può spiegare tutto...sarebbe ottissimo poter conoscere gli studenti bolognesi... aspetto le risposte, il mio indirizzo [email] ITALIA X SEMPRE
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 309

« 

Pomoc językowa

»

Inne