Erasmus 2007 Turyn

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 76
Znam tylko 5 osób co przybyły tu na medycynę z Polski:)Kiedy był tu Twój kuzyn?
hej Turyn jest chyba interesujacym miastem,moze nie bardzo turystycznym,ale mysle ze na pewno warto tam byc.przynajmniej ja wybralam go jako miejsce moich studiow i mam nadzieje ze wybor okaze sie trafny...
oczywiscie, ze jest:), jest naprawde duzo ciekawych miejsc do zobaczenia, blisko do gor, ok 1.5- 2 h do mediolanu, godzinka do morza, i Genovy. niedaleko Francja... Co bedziesz studiowala? zaczynasz od wrzesnia?
tylko ze jade tam indywidualnie a nie z Erasmusa, na facolta delle lingue straniere-francuski ;)bylam w Turynie krotko(w listopadzie)ale na prawde urzeklo mnie to miasto.na pewno jest tam duzo lepiej niz w Mediolanie...
a Ty ?
wlasnie to tez jest fakt warty podkreslenia: Turyn to swietny punkt wypadowy;)nad morze a przede wszystkim w gory blisko, do Francji tez..
wiec moze nawet weekendow braknie;)
czesc Tusinka! Ja jade z Erasmusa, Tez studiuje lingue straniere w Londynie, (wloski), wczesniej bylam na fil wloskiej n uj. Czy jedziesz z UJ moze?, W Turynie bede studiowac scienze politiche z tego wzgledu ze po mojej wymianie zostaje mi ostatni rok do ukonczenia studiow i potem wyjezdzam do wloch zeby skonczyc tam scienze politiche. jako 2 laurea. Bo z jedna w zakresie jezykow we Wloszech moze byc trudno. Bedziesz tam caly rok prawda?:) Kiedy sie wybierasz? ja pojade prwdopodobnie w polowie wrzesnia. Musze najpierw zdac egzaminy tutaj, potem wakacje w Polce:)))))
hej pamietasz moja mail [email] :) papapa pozwdrowenia
czesc ! tylko ze ja jade indywidualnie-zaczynam studia od poczatku.
studiowalam filologie na UJ,ale zrezygnowalam-z kilku wzgledow.Mam nadzieje ze lepszym rozwiazaniem beda studia we wloszech..do turynu jade w sierpniu(zalatwiac wszystkie formalnosci)a potem koncem wrzesnia mysle...wlasnie zastanawiam sie co jest lepsze-akademik czy mieszkanie ale sadze ze na I rok lepiej sprobowac akademik,tym bardziej ze, z tego co przeczytalam w informatorze,jest on calkowicie dofinansowany w ramach stypendium (ale chyba nie tego erazmusowskiego),mieszkanie tez moze byc ,ale to juz jest sprawa bardziej skomplikowana.
a ty nie chcesz mieszkac w akademiku?
pozdrowienia(na razie z Holandii jeszcze ;-)
eheehe:) wiesz co myslalam poczatkowo o akademiku, ale widzialam pokoje i powiedzieli mi ze przyznawane sa losowo i jesli trafilabym na 2 , to musialabym meiszkac z kims, a naprawde tego bym nie chciala.. wiem ze kosztuja mniej, ale nie ma internetu, pralki sa gdzies dalej i takie drobne rzeczy. wiem ze mieszkania mozna znalezc za podobnie niskie ceny..;)
No prosze tez studiowalas filologie na UJ:) na ten temat napisze w mailu:))
Juz rozumiem wiec. Ja w tym roku tez jade z erasmusa, ale jak tylko skoncze studia w Londynie po wymianie, tez jade na wlasna reka zeby je skonczyc. Chcialam zawsze studiowac w Lonydnie i Wloszech i nie moglam sie zdecydowac:) poza tym chce studiowac inny kierunek niz jezyki.. tym razem.
ahhh mozesz podac maila? :)
Patallyn!!1 moj kuzyn byl w 2006 tylko na pol roku. Ma na imie Lukasz:)))
GIACOMOSKY

ma stai scrivendo a ME? io non mi ricordo la tua mail semplicemente perchè non so chi SEI...
ah tusinka zapomnialam zapytac, dlaczego akurat francuski we wloszech , a nie we francji..:) robisz tak jak ja :) wloski w londynie:) z ktorego rocznika filologii jestes?
moj mail to : [email] , a jak odpiszesz to podam tego glownego, bo wiesz nie chce zeby np.taki giacomsky do mnie pisal;-)
ale fajnie jak odpiszesz to pogadamy
ale czemu wybralam Italie? po pierwsze bardzo lubie ten kraj,ludzi,mentalnosc i przede wszystkim jezyk;-)sprawa jest ciekawa bo najpierw nauczylam sie francuskiego i to mi bardzo pomoglo w opanowaniu (oczywoscie moj poziom jeszcze nie jest zdumiewajacy)jezyka wloskiego;)wiec pomyslalam czemu nie studiowac francuskiego we Wloszech ...wybor padl na turyn bo to najblizej Francji;-)
ma io scrivevo in generale, dato che mi trovo bene con i miei amici polacchi volevo sapere quante persone c'erano a Torino. papapa
giacomsky ,ma perche mi hai scritto un email ? io non ti rispondero, stai certo !!
lenaa tak jak myslalam;-) ok ale jak napiszesz cos to daj znac odezwe sie z mojego nowego;-)
tusinka padam ze smiechu!:) ehehhehehehe
wyslalam wczoraj wieczorem maila na ten ktory podalas nic nie dostalas??:((jak nie wysle od nowa dzisiaj.daj znac
hej ja nie uwazam zeby bylo to smieszne;-) ale moze sobie pisac...
na tej skrzynce mam same reklamy ,dawno jej nie otwieralam;-)
ale maila od Ciebie dostalam,dzieki serdeczne,postaram sie odpowiedziec jak tylko znajde troche czasu(dzis mam zawalony dzien,ale siade wieczor na komputer pewnie)
pozdrowienia i niedlugo sie odezwe z moim prawidlowym mailem;-)
ehh nie przejmuj sie tusinka, napisze 2 razy 3 razy a potem sie podda.. :) ale myslalam ze padne, bo piszesz , ah podam ci tego maila, zeby taki giacomsky do mnie nie pisal a tu TRAK!ehehehehe pozdrawiam i odpisz kiedy bedziesz mogla:)
hey tusinka si ti ho scritto una mail, forse ho capito male, ma la mail è pubblica e poi ho capito che dovevo scriverti.Però almeno per educazione potresti rispondermi. Ho una domanda.. come mai l'Italia vi rende così poco cordiali?? pozwdrowenia
ma giacomosky allora hai capito male lei ha detto che non mi voleva scrivere la sua mailprincipale cosichè tu non le scrivessi:) semplice perchè non la conosci. comunque non è vero che non siamo cordiali.
ciao !! mamma mia ,che giornata !!;)
ok jestem prawie wolna...maila napisze (obiecuje)wieczorkiem,jak zjem kolacje,pizze zreszta;-)
giacomsky,senti ,io non ti conosco ,e non so cosa vuoi tu, ma non ti scrivero , semplicemnte,perche non parlo con gli sconosciuti..mi hai fatto ridere, e smetta di far finta di non capire!! nie chce zebys do mnie pisal vuole dire in italiano "non voglio che ti me scrivi" !!ecco la mia ultima lezione di polacco ,ok? non sono antipatica,ma devi trovare un`altra soluzione se vuoi imparare polacco ,io non posso aiutarti ! ciao!
concordo.. una delle due è la mia ragazza ed è cordialissima :)
ok,napisalam Ci maila...sorry for late;-)
JEEEEEE Pozdrów LUKASA:))))))Oj piękne czasy!Juz od Reggio Calabria.:)
hej!!!!

znasz go....????? lukasz P.????no co ty, ale swiat jest maly:)))))) lol..,.. pozdrowie napewno:)
a jak masz na imie????
Znam znam:))mam na imie Pati
Cześć
Zakwalifikowałam się na Erasmusa w Turynie, na Facolta di Lingue e Letterature straniere. Chętnie poznam osoby, które tam będą studiowały albo już studiują, no i ich opinie. Napiszcie, jak tam się żyje i studiuje. W życiunie byłam we Włoszech, a teraz mam tam spędzić 9 miesięcy:) Aha, i jak to jest z tymi akademikami? Bo moja koordynatorka Erasmusa powiedziała, że nie ma akademików we Włoszech i teraz coś mi się tu nie zgadza...Pozdrawiam.
Czesc ja wiem, że akurat w Turynie akademiki są hmm więc jestem zaskoczona tą informacją. Wysylalas już learning agreement i inne dokumenty bo tam terminy sa niby od czerwca ale wydaje mi sie ze to jakis bląd( w ogole w się już kotaktowalas z Universita degli Studi di Torino)? Saluti :)
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 76

« 

Programy do nauki języków