UP Kraków - włoski - 2010/2011

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 96
poprzednia |
Wyniki już są, więc może byłoby miło się ujawnić ? :)
oj bardzo chętnie...tylko, że się nie dostałam:( może w drugiej turze:) na razie zostaje rosyjski:)
A więc witam :) Bardzo mi miło spotkać koleżankę z roku :) Włoski od podstawy czy zaawansowany? ;)
Natalia919 - witam, witam ! Cała przyjemność po mojej stronie ;)
Jeśli chodzi o włoski, to najbardziej podstawowy z możliwych... !!! :) Droga Pani też, czy może zupełnie odwrotnie ? :)

forest_91 - rosyjski też oczywiście ładny, ale może jeszcze trafisz do naszej "drużyny" :)
Tak, tak, ja również od podstaw, albowiem poza kilkoma zwrotami typu: "ciao" i "come stai?" niewiele udało mi się nauczyć ;)
aaa i oczywiście, zapraszamy foresta91 do nas! ;))
A dzięki Wam. Kurczę włoski to moje marzenie. Śliczny język. Uczyłam się go 3 lata w liceum. Ale niestety maturę z ang zdałam na 78% i otworzyło mi to tylko rosyjski:/

buduję się trochę informacją, że ponoć w zeszłym roku w 2 turze przyjmowali od 81 pkt.:):)
Powiem Wam, że włoski jest łatwy miły i przyjemny, więc nie przejmujcie się, bo wszystko można załapać w mig. Dlatego wolałam włoski, bo coś niecoś już umiem. Z rosyjskiego jestem totalnie zielona:):)
Włoski to było moje marzenie od dawna, muzyki włoskiej słucham od dawna. Niestety nie miałam szansy uczyć się go w szkole więc w domu trochę podłapałam z piosenek, programów :) I baaardzo się cieszę, że bede mogła go studiować i poznać lepiej. Ponadto jeśli będzie możliwość uczenia się hiszpańskiego to już bedę w niebie ;]
a wiecie moze cos na temat poziomu nauki włoskiego na UP? Bo ja startuje na zaoczne albo na Up albo na UŚ, mysle ze powinnam sie dostać bo miałam z rozszerzonej 86 % a większosc z matura rozszerzona idzie na dzienne,ale nie wiem która z tych uczelni jest lepsza pod kontem nauki włoskiego.. pomozecie?
Wiesz, z tego co czytałam na tym forum, to poziom niski nie jest, bo uczelnia nastawiona jest własnie bardziej na naukę języka niż jego korzenie, historię i tym podobne. No ale jak będzie naprawdę to się przekonamy. Ogólnie na tym forum UP to dobrze oceniana szkoła.
Pozdrawiam :)
**Nathalie** - co do poziomu na tych dwóch uczelniach, to jeszcze niestety nie wiem, bo sama będę żłótodziobem, ale jeśli chodzi o UP i zaoczne (czyli teraz tzw. wieczorowe ? ) to w tamtym roku w ogóle nie powstała grupa, bo większość chętnych po prostu dostała się na dzienne, a potem zabrakło osób do tych wieczorowych. Tak przynajmniej mówiła pani z sekretariatu.
:)
mam nadzieje ze w tym roku otworzą ten kierunek zaocznie (tzn. mnie interesuje system weekendowy)...A nie ma na forum nikogo kto by studiował zaocznie albo na UP albo na UŚ? bardzo sie rózni poziom nauczania od dziennych?
Nie wiem, czy to Ci coś pomoże, ale znalazłam ten wątek o UP http://www.wloski.ang.pl/filologia_wloska_UP_w_Krk_40170.html :)
Bo póki co sama jestem zielona :)
Ja nie składałam, choć myślałam o tym, może za rok...? :) czy ktoś mógłby napisać, jaki był próg? ładnie proszę!
123 punkty :)
Zosiu, pozwolisz, że zapytam - skąd jesteś? :) Z Krakowa czy może dopiero wkraczasz w wielkomiejskie życie? ;))
Pozwalam, pozwalam ;)
Jestem z Krakowa, więc w razie czego służę pomocą i chętnie wystąpię w roli przewodniczki, jeśli Ty przybywasz z innej krainy :D
mam pytanie-jak na UP liczą punkty? na jakiej to jest zasadzie?
podstawa matura x 1, rozszerzona x 1,5, czyli próg wyniósł 82% ale z rozszerzonej matury, a nie podstawowej, tak jak to ktoś ogłaszał na innym wątku...
Ten straszny "KTOŚ" to ja... :)
Tak napisałam na forum, ponieważ myślałam, że na dniu otwartym wykładowcy udzielają prawidłowych informacji (i to po dwukrotnym upewnieniu się !) Wiadomość tę usłyszało na dniu otwartym dużo więcej osób i rzeczywiście teraz niestety część z nich ma spory problem...
Oooo to bardzo mi miło :) Gdzyz tak, ja pochodzę z bardzo odległej krainy ;) Nawet się wczoraj zgubiłam w Krakowie ;)
No to mam nadzieję, że bedę Cię mogła..ekhm.. 'wykorzystać' podczas studiów - jak tylko znajde jakiś kąt do spania :))
Aaa, złożyłaś już wszystkie dokumenty? :)
Zabrzmi to beznadziejnie, ale zgadzam się (w pełni świadomie) na wykorzystywanie ;)
Co do dokumentów, to złożyłam już w piątek, a dziś chyba jest ostatni moment na doniesienie czegoś, więc mam nadzieję, że Ty już też masz wszystko zaklepane! :)
Tak tak, byłam wczoraj :)) I jeszcze muszę w następnym tygodniu jechać - sprawy organizacyjne pozamykac mam nadzieję ;)
No, ale juz możemy nazywać siebie studentkami :D
Witam nowe kolezanki! ;)
Witamy kolegę :))
Witamy "Rodzynka" (jak na razie) :)
Już myślałam, że będziemy baaaardzo okrojoną grupą... ;)
hej,mam pytanie do osób z UP. Po jakim czasie można przenieść się z zaocznych na dzienne?Po pół roku czy dopiero po roku?I jaka minimialna średnia jest wymagana?
A jednak:) Będziemy razem studiować. Dostałam się w 2 turze i rezygnuję z rosyjskiego:):)
Suuper! Gratulacje :)) I witamy w naszym małym gronie ;))
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 96
poprzednia |

« 

Życie, praca, nauka

»

Solo italiano