UP Kraków - włoski - 2010/2011

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 96
Widzisz, marzenia się spełniają ! :) Zagniesz nas na pewno już na samym początku, bo pisałaś, że w LO miałaś już włoski... ;)
Bez przesady z tym zaginaniem. To że miałam w lo włoski nie znaczy, że jestem jakaś mega dobra:):)
Również wszystkich witam :) Może niedługo grono osób, które zaglądają na tą stronę i które też będą z nami studiować wkrótce się powiększy ;)
No grono się nam powiększa, ale wyczytałam na liście, że mamy chyba tylko 5 facetów, ale z nas będzie babiniec:)

A tak poza tym najwyższa pora się bliżej poznać...więc Aśka jestem i cieszę się, że razem będziemy się uczyć tego języka:)
Niestety to jest właśnie "urok" filologii- babiniec ;) Miałam okazję już jedną studiować i pod względem ilości mężczyzn wszędzie wygląda to tak samo :) Natomiast podejrzewam, że rodzynkom to w ogóle nie przeszkadza ;D

PS: Jestem Kasia i również bardzo mi miło :)
Moi znajomi (faceci) już mi powtarzają, że będą mnie bardzo często odwiedzać...
No cóż inni mają dobrze, a inni nie. Uroki życia. A jaką filologię już studiowałaś?
angielską :)
Zapraszam! http://nk.pl/school/60771/2088 ;)
a gości też przyjmujecie?:)
ja chcę do Was za rok! jak już maturę zdam... Póki co się boję...
matmy i rozszerzonego angola. polski rozszerzony to pikuś:D
pozdrawiam
Hellooo ;)

Jestem Angelika ;)

Tez sie dostałam na UP ;P Hmm nie wiecie wedlug czego beda dzielic nas na grupy ?:P i jaki mozna sobie wybrac drugi jezyk ? :P

Pozdrawiam :*
Myślę, że sami będziemy wybierać czy do początkującej czy zaawansowanej. A co do języków to francuski, hiszpański albo portugalski. Tak myślę, ale może dziewczyny mają lepiej sprawdzone informacje :)
A, no i witamy :) ;**
a jak to jest z 2 językiem? od kiedy będzie nauczany i na jakim poziomie?:):) będą jakieś uprawnienia po tym?
Witam Pierwszaczki:) tak sobie obserwuje Wasza rozmowe, moge rozwiac pare watpliwosci:podzial na grupy jest alfabetyczny, zaczyna sie od zera (osoby, ktore znaja wloski moga byc przez pierwszy semestr zwolnione z praktycznej nauki), drugi jezyk jest dopiero od drugiego roku (ja wlasnie skonczylam pierwszy). ale ogolnie studia fajne, nie ma co narzekac:)
a ja mam pytanie do przyszłych koleżanek. czy angielskiego już całkowicie na tych studiach nie ma?
też jestem ciekawa, czy po drugim języku są jakieś uprawnienia. I chciałabym spytać moją przedmówczynię... Jaki 2 język wybiera i dlaczego?
ja w przyszłości planowałam portugalski, ale z tego co widzę francuski i hiszpański są chyba bardziej popularne, np., w szkołach językowych.
I do rekrutacji jeszcze... Czy patrzą w ogóle na język polski? Bo najpierw znalazłam informacje o samym języku nowożytnym, a potem wyczytałam o polskim i języku.
aaa, i czy ktoś wie jak to jest z podjęciem 2 kierunku?
można po pierwszym roku, studiować, np., polonistykę jako drugi kierunek?
Czekoladka, a jacy są ludzie, wykładowcy, wykłady?:)
mam nadzieję, że nie wieje nudą i nie trzeba codziennie pić kawy:D:D:D
Ludzie sa bardzo w porzadku, babiniec oczywiscie, bardzo duzo dwukierunkowcow (lacznie z nizej podpisana), wiec z integracja bywa roznie. na wyklady nie chodzilam (bo np byla filozofia czy turystyka, na takie bzdety szkoda czasu,w sesji wystarczy przysiasc), to trudno mi cos powiedziec, praktyczna nauka ok (jest codziennie, jesli nie zna sie wloskiego to trzeba chodzic, nie ma wyjscia, wszystko sie dosc szybko przerabia...). wloski prowadza 4 osoby- 2 wlochow, dwie polki, w sumie to nawet 3 polki:) jak pisalam wczesniej- nie ma na co narzekac:)
Dziękuję za info. Właśnie dużo dobrego słyszę o tej uczelni, a na Uj nie chcę się pchać. Wolę studiować na bardziej ludzkiej uczelni- a taką mi się Up wydaje.

jeszcze to Czekoladko, jak możesz:D
Jaki 2 język wybierasz i dlaczego?
ja w przyszłości planowałam portugalski, ale z tego co widzę francuski i hiszpański są chyba bardziej popularne, np., w szkołach językowych.
i czy na filologii włoskiej już nie ma angielskiego??
jeszcze nad tym nie myslalam:P ja to bym chciala rumunski:P ale nie wiem, czy jest, niby ta sama rodzina jezykowa:)chyba dobrze wziac cos mniej popularnego, bo to potem atut jest... a lud pewnie hurtem na hiszpanski pojdzie:D ang raczej nie ma, wychodza z zalozenia, ze juz go umiemy)
eh. dalej się waham nad studiami... bardzo bym chciała, ale zawsze to obce i nieznane miasto...
w każdym razie dzięki:D
pewnie jest rumuński, czemu miało by nie być:D:D
a jak Ty się dostawałaś to, ile miałaś z rozszerzonego angola?
ja raczej przeciętna w językach jestem... i trochę się boję matury z angola...
a skad jestes??? nie ma sie co bac, przeciez wiekszosc to przyjezdni:P przyzwyczaisz sie:)ja mam do siebie do domu opnad 300 km i jakos zyje:) a mature zdawalam ladnych pare lat temu, jak jeszcze sie zdawalo dwie czesci i mialam zdaje sie cos ponad 90 proc z kazdej.
z Kielc.
nie ma u nas filologii włoskiej stacjonarnie. a znałaś już średnio włoski zanim szłaś na studia?
ja uczyłam się trochę włoskiego w szkole i sama, ale musiałam zaniechać przez głupią chemię i biologię.
no ja dosc dobrze mowie po wlosku, ale to nie jest niezbedne na tych studiach, bo oni ucza od podstaw i dobrze ucza (no przynajmniej wloskiego poprawnego, moze nie zawsze tego uzywanego w italii, ale w pl tez nikt poprawna polszczyzna nie mowi, prawda?)
;)) jeszcze raz dziękuje:)
Tak sobie wlasnie mysle...

Mozna by było zorganizowac jakies spotkanie integracyjne we wrzesniu co?:P

zeby sie juz cos poznac ;) Ktos chetny?:D
zyje tu ktos ?:P
Hej Angus, ja jestem bardzo chętna na jakieś spotkanie przed rozpoczęciem, żeby w tym tłumie się odnaleźć później. Na razie proponuję się wymienić nr GG albo nk, a spotkamy się już jak wszyscy się zjadą do Krk - ja będę pod koniec ostatniego tygodnia :) No ale może ktoś ma inną propozycję? :)) Pozdrawiam :]
Ja również jestem zainteresowana spotkaniem:) Do Krakowa zjeżdzam pod koniec tego tygodnia już. A nie wiecie kiedy ma się pojawić jakiś plan zajęć??
O planie zajęć nie mam niestety zielonego pojęcia, ale z tym spotkaniem to świetny pomysł, więc jak tylko wpadnie Wam do głowy jakiś termin, to dajcie znać ! :)
O to super :]
A co do planu zajęć - tak sobie czytam różne fora i dziewczyny piszą, że info o tym o której mamy się stawić na UP będzie podane na naszych stronach, tam gdzie były wszystkie informacje i przyjęciu itp. No i jak już się stawimy w swoich instytutach, to tam rozdadzą nam indeksy i plany zajęć ;)
no wreszcie !:P ;))

hmm mysle ze jednak prosciej bedzie sie tutaj dogadac zeby ustalic termin i miejsce spotkania niz z kazdym osobno na gg xD Ale ja podam swoje to piszcie !:P 5146196 ;)

A w sprawie planu zajec to ja dzwonilam na uniwersytet i Pani mi powiedziała, ze beda pod koniec wrzesnia podane na stronie oraz bedzie informacja w sprawie spotkania dla nas, czyli studentow 1 roku ;) Pozdrawiam !:P
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 96

« 

Życie, praca, nauka

»

Solo italiano