Tanie loty do Włoch

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 132
swietna cena! wlasnie o tym mowie...na nocne czesto sa "offerte"
kupowalas na stronie bilet?
A czy ktoś może przewoził kiedyś komputer stacjonarny? W centralwings 1kg bagażu kosztuje 23 zł, może lepiej przemęczyć się w autobusie???
Jasne, ale tylko dwa razy w tygodniu, i to jest miejsce siedzące, ponieważ będzie full ludu za tę cenę więc wybij sobie z głowy składanie foteli... ja wole zapłacić 55 euro i mieć miejsce wygodniejsze w kuszetce, ale jak kto woli.. co do lotów to fakt, w tanich liniach trzeba rezerwować wcześnie, szczególnie jeśli chodzi o wyspy, edynburg, czy dublin najlepiej pół roku przec datą wylotu, jesli chodzi o Włochy to 3 lub 3 mce wcześniej. Najlepiej latać z Kraka, ale z Wawy do Bolonii ceny tez nie sa na ogół wysokie.
3 lub 4 oczywiscie :)
warszawskie lotnisko Okecie jest bardzo drogie...dlatego jest tu niewiele polaczen "tanich linii"..oczywiscie dominuje Centralwings, bo to linia LOTu...jesli nie jestescie z Wawy, to zawsze lepiej leciec z Krakowa, Katowic lub Wroclawia..tam jest duzo taniej, bo oplaty lotniskowe sa niskie..a i wiecej tanich przewoznikow uruchamia tam wiele polaczen, ktorych nie istnieja w Warszawie
Oj ze stacjonarnym nie próbowałem, ale z laptopem z którym w zasadzie się nie rozstaję, mam zawsze cyrk! Wracjąc do Polski, muszę laptop uruchamiać, i pokazać zawartość straży granicznej, ponieważ jako startowy mam zawsze linux, to ciemnota się poprzygląda i nic więcej nie chce. Natomiast jesli masz winde to nie zapomnij o naklejkach i licencji, na oprogramowanie, szczególnie jeśli jest to komputer firmowy.
o rany...naprawde tak sprawdzaja? ja tylko raz lecialam z laptopem i nikt mi nic nie sprawdzal...ale kurcze z tymi certyfikatami legalnosci to sie troszke przerazilam;-o
Ja ile razy leciałam z laptopem to nigdy mi nie kazali go włączać, a leciałam naprawdę sporo razy. Kilka razy tylko sprawdzali go jakimś sprzęte, wykrywaczem Bóg wie czego. I to wsio
niestety masz rację, 120 zł opłaty lotniskowej + koszt biletu, to jest jakaś paraonoia(!!!!!) w Katowicach jest 45 zł + cena biletu, i dlatego wizzair lata do mediolanu za 79 zł w promocji /2mc przed wylotem/. Niestety znam sporo ludzi pracujących w Italii, którzy wolą jechać do katowic niż ryzykować spóźnienie, legendy już krążą na różnych forach na temat spóźnien centralwings / lot do rzymu mojej znajmoej opóźnił się 9 godz.!!!!/ Więc warto się zastanowić; podróż do kraka czy katowic to 2,5 godz. wygodnym pociągiem na lotnisko ok 1 godz. więc poświęcicie na podróż 4 godz. i macie pewność że poleciecie punktualnie.
w te wakacje mam zamiar 1 raz wziac ze soba laptopa i jestem ciekawa czy laptop to juz jest bagaz podreczny czy oprocz tego mozna miec jeszcze plecak?
No bo jesteś kobietą, a w Italii, ma to zasadnicze znaczenie! Ja niestety wyglądam dziwnie :) butle z winem w podręcznym (same butelki ważą kilka jeśli nie kilkanaście kilkogramów), a wiadomo że bagaż nie może być cięższy niż 20, do tego laptop i w torbie z laptopem trochę elektroniki, słowem Kosmita!
Ja trzymam się interpretacji, że podręczny to taki który jesteś w stanie wnieść na pokład samolotu samodzielnie :)))))))) więc laptop i plecak na plecach plus mała torba to jest dla mnie bagaż podręcznny! Wiem że to straszna wiocha, ale coż......
nie przerażaj się tak bardzo. Jestem facetem, i robię zawsze cyrk, z powodu nadbagażu więc się czepiają wszystkiego.... Jesteś dziewczyną nic Ci nie każą pokazywać!!!
Mam takie pytanko,czy kiedykolwiek zdażyło sie Wam na lotnisku we Włoszech po przylocie spotkać się przy kontroli paszportów(dowodów osobistych)z utrudnieniami ze strony celnika?Mnie rok temu przydażyła się taka historia,celnik zażadał odemnie biletu powrotnego oraz zapytał się czy mam wystarczająco dużo środków finansowych,aby zostać we Włoszech przez 2 miesiące.Gdy podałam mu sumę jaką posiadam,powiedział mi,że to jest stanowczo za mało na ten okres czasu i że nie może mnie wpuścić.Nie docierały do niego nawet argumenty,że jadę do swojego chłopaka i że z nim będę mieszkać.Zabrał mi też bilet powrotny.Naszczęście mój upór zdziałał swoje i wszystko się dobrze skończyło.Choć powiem Wam,że było cieżko się z nim dogadać,jego angielski był w opłakanym stanie,nawet gorzej mówił niż ja po włosku po kilkumiesięcznej nauce.
Parę razy, jako pilot wycieczek, miałem problemy z dokumentami turystów, nieaktualne zdjęcia w paszportach, ludzie mieli stare dokumenty i do tego stare zdjęcia!!! Zawsze robię dobrą minę do złej gry ale nie dziwie się służbom granicznym....
Owszem, zdarzyło się, ale w Niemczech. Studiując we Włoszech pojechałam na parę dni do Niemiec, wracałam samolotem do Włoch, oczywiście bez biletu powrotnego, ba, to był dla mnie bilet powrotny! Na dodatek z nieważnym od kilku dni permesso :) Wytłumaczyłam Pani na check-in, że jak mnie nie wpuści na pokład, to już sobie tego permesso w ogóle nie odnowię, a tak w ogóle to muszę lecieć na egzaminy, i po co to zamieszanie... Popytała strażników i mnie puściła :)
Czasem sdarzają się takie historie, a nawet jeszcze dziwniejsze!
Mówisz o tym bilecie za 15 E? Otóż nie wiem czy będzie full ludzi czy nie i Ty tego też nie możesz wiedzieć, wiem tylko, że tych biletów za 15 E na pociągi nie ma zbyt wiele, kiedy ja kupowałam ponad 3 tyg. temu na podróż 23 lipca to były tylko 2 ostatnie a trzeci musiałam kupić już za 30 E. Z opinii różnych ludzi, którzy jeździli nocnym pociągiem to raczej mogli się wyspać i rozłożyć siedzenia, nikt o tłoku nie mówił ale jak będzie to przekonam się sama 23 lipca. Co do kuszetki za 55 E to ja nie widziałam takiej ceny z Rzymu na Sycylię, tylko ok. 80 E.
Tak, na stronie www.trenitalia.com
o co chodzi z ta promocja za 15 E, dobrze rozumiem ze mozna kupic za 15e max dzien przed odjazdem? a w dzien odjazdu juz nie?
Już nie kupisz biletu za 15 E raczej a z promocją chodzi o to, że taki bilet mozna nabyć najpóźniej na dzień przed podróżą. Ja go kupowałam 3 tyg. temu i były już tylko 2 za 15 E a trzeci musiałam już kupować za 30 E (bo jedziemy we trzy). Takich biletów jest ograniczona ilość.
no wlasnie Emka, ile wczesniej nalezy kupowac te bilety, zeby sie zalapac na 15e? ty kiedy jedziesz? ile wczesniej kupowalas?
ja mysle o podrozy z koncem sierpnia..ale bilety w tym terminie jeszcze nie sa w sprzedazy..
Nie wiem ile wczesniej trzeba kupować bilety za 15E. Ja kupowałam 3 tyg. temu na podróż 23 lipca ale przyznam, że trochę było trudno je upolować ale w końcu się udało.
szczerze mowiac ja sie troche nie orientuje na tej stronie trenitalia, po raz pierwszy bede chciala kupic bilet przez neta:) jesli wybralam juz konkretny pociag i wybieram sobie tam tariffa i jest widoczne m.in. liberta' di viaggiare 15 euro, tzn ze sa jeszcze dostepne bilety za 15, czy moze kupujac gdzies na kolejnych stronach moze sie okazac ze jednak sa juz niedostepne?
To, że w opcji "tariffa" jest widoczny bilet liberta di viaggare 15 E nie oznacza, że te bilety są, trzeba się zalogować i dokonać wstępnego ich kupna i wtedy dopiero wyświetli się czy te bilety rzeczywiście są.
mi tez udalo sie kupic bilet na nocny pociag za 15 euro....ehilaaa!!!
jesli wczesniej rezerwujesz bilety do wloch to polecam cantral wings.ja teraz musialam zarezerwowac bilet dopiero miesiac przed odlotem i najtansze co znalazlam to norwegian air shuttle bilet w jedna strone za 26 euro.
a wiecie moze ile kosztuje bilet lotniczy do boloni!!...
Sprawdź sama, np.

www.centralwings.com

Już nie pytam nawet z jakiego miasta do jakiego, i na kiedy...
Chviałam tylko powiedzieć z jakiego miasta, nie do jakiego :)
hej lecialas tymi liniami do wloch??? ..>norwegian air shuttle < a z jakiego miasta w polsce lataja te linie do wloch i czy mozna z nimi doleciec do Bolonii?
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 132