Jak się żyje Polakom w Turynie?

Temat przeniesiony do archwium.
61-74 z 74
| następna
Czesc, od kilku dni jestem w Turynie i szczerze mowiac jestem milo rozczarowana..Turyn jest naprawde sympatyczny..obawialam sie wielkiego,zadymionego mista, typowo przemyslowego..a jak do tej pory calkiem przyjemnie:)Mieszka tu sporo polakow?Ja nie znam jeszcze prawie nikogo..jesli ktos ma ochote na wypad na apperitivo ja bardzo chetnie:):):)Zostawiam e mail [email] buziaki
hej,

ja tez przyjechalam do turynu kilka dni temu i nie znam nikogo.
aperitivo- bardzo chetnue :)
hey
mam pytanie ...czy Turyn na wakacje w sensie znalezienia jakiejs pracy etc ma wogole sens ? Chodzi mi o to czy koszta utrzymania nie sa tam wysokie? ogolnie to dopiero jest w fazie planowania no wloski jako tako umiem takze przez pol roku doszkole go, ale wlasnie niewiem czy warto probowac akurat tam...jakbyscie mogli podac jakies orientacyjne ceny np wynajmu mieszkania etc to bede bardzo bardzo wdzieczna
pozdrawiam
czesc magdzia ja mieszkam w turynie, ya chcialubym nauczyc sie po polsku...co robisz w turynie??? pitam cie do moj gadu gadu 7648868 albo moj adresse [email]
Ciao:)bardzo chciałabym zobaczyć Turyn.Tylko nie mogę się jakoś wybrac:)Może ktoś mnie namówi??:)
Hmmmm no ok ja chce tam jechac na wakacje do pracy ale chetnie dowiem sie jak tam wyglada zycie chociazby ile zaplace za wynajecie mieszkania, jak tam jest z praca etc ? prosze o jakies uzyteczne informacje
ciao a tutti
studjuje romanistyke i slawistyke w Berlinie, chcialabym zrobic praktyke w Torino i szukam Instytut Polski w Torino, jednak do tej pory na nic nie natrafilam, moze ktos z Was moze mi pomoc :)
saluti
co do Turynu to trudno mi się wypowiadać bo nigdy nie byłam w Turynie. Od lat mieszkam w Mediolanie i to Mediolan jest najważniejszym miastem przemysłowym Włoch o najniższym bezrobociu (ogólnie Lombardia). Uważam,że jeśli komuś zależy na ambitnej, rozwijającej pracy to tylko Mediolan. Pracując w prestiżowej instytucji mogę się dużo nauczyć tak więc miasto daje duże możliwości i ja świetnie się tu czuję.
Ciao, jeżeli chodzi Ci o katedrę polonistyki na uniwersytecie w Turynie, to tutaj znajdziesz więcej info: http://hal9000.cisi.unito.it/lingua_polacca/
Pozdrawiam
Dosc czesto mam projekty w Turynie i dobrze znajac cale Wlochy potwierdzam, ze ciepla od ludzi tu uswiadczyc to rzadkosc. Chetnie spotkam sie z kims z Was, gdy na projekcie jestem. Zostawcie maile swoje, to si eodezwe :))
a w wolnych chwilach weekend gdzie najczesciej spedzace wolny czas??
witam.chętnie poznam moich rodaków mieszkających w turynie;) jestem tu od 23 sierpnia a 1 pazdziernika zaczynam prace i dodatkowy kurs wloskiego (mam ukonczony dla poczatkujacych ale nie mówie jeszcze perfekt)Mieszkam z moim facetem ale on pracuje wiec czasem jestem sama i chcetnie wyskoczylabym na miasto a szczerze to samej mi sie nie chce;) ogólnie podoba mi sie turyn-piękne miasto i jest co zwiedzac-dla zakochanych polecam parco valentino-piękny:))Pozdrawiam.jak ktos chcialby popisac to zapraszam na gadu 11547472.
iwona
POMOCY!! szukam pilnie pracy w turynie-znam język w stopniu komunikatywnym i dodatkowo chodze na kurs ale spokojnie sie dogaduje! błagam pomóżcie jak ktos cos słyszał niech da znać...jako opiekunka do dzieci itp moge nawet sprzątać jakies biura lub mieszkanie-to dla mnie baaaardzo wazne;( mój nr gadu 11547472 lub email [email] lub [email] [tel].z góry dziękuję za pomoc.
a co z Twoja praca od 1 pazdziernika?? co do Twojego pytania w Tyrynie o prace nie jest lekko ja radze Ci przejsc sie po agencjach posrednictwa pracy, zostawiasz swoje dane cv przedstawiasz jasno jakiej pracy szukasz i cierpliwie czekasz.Oczywiscie waznne jest rowniez szczescie tnz znalezc sie w odpowiednim czasie i miejscu ale to udaje sie nielicznym wiec glowa go gory , cv w teczke wygodne buty, pozytywne nastawienie i hello cerca lavoro.
Powodzenia!!
Temat przeniesiony do archwium.
61-74 z 74
| następna

« 

Życie, praca, nauka