Pytanie do forowiczow z Polski polnocnej

Temat przeniesiony do archwium.
61-88 z 88
| następna
:D wiedzialam.... jednak jestem zamaskowanym jamesem bondem ;)
Ale ja widze ,ze tracisz duzo czasu ,aby dokopac dziewczynie.Niestety gdy sie wyzywa dziewczyny od d... dziwnie milczysz.Wiec ?????????????????????
Zenobio co wiedzialas...zaraz przyjdzie Lukarek zamiatac,porzadkowac...
Mastro Biada tym, którzy zło nazywają dobrem, a dobro złem,
którzy zamieniają ciemności na światło, a światło na ciemności"
Iz 5,20a
Też tak uważam. :d
A chcialem tylko, o pingwinkach pogadac.Cholera ,fajne to forum.Pingwinki mowia papa.Dobranoc,i nie wyzywac mnie, bo ide spac.
"Biada tym, którzy zło nazywają dobrem, a dobro złem.
Którzy zamieniają ciemności na światła a światła na ciemności, którzy przemieniają gorycz na słodycz, a słodycz na gorycz"
Nie interesuje mnie co ona robi ze swoją "pania", ale dlaczego nęci inne naiwne dziewczyny. One myślą, że tylko za ladny wygląd i szeroki uśmiech zarobia majątek.
nie sadz ,bo sam bedziesz sadzony.Ktos tam ,cos tam.
jak "pania"? jaka "pania"? ona ma warszatat pracy miedzy nogami,zawsze przy sobie.
Natomiast co do tego: "Niestety gdy sie wyzywa dziewczyny od d... dziwnie milczysz.Wiec ???". Nie wtrącam sie do takich dyskusji, gdzie nie mam nic do powiedzenia. Jedynie mogę wyrazić niezadowolenie, ze takie i podobne słowa padaja na tym forum.
Prostytucji zlikwidować się nie da, jest to jasne dla chyba dla wszystkich. Można jednak ograniczyć liczbę osób czerpiących korzyści z cudzego nierządu. Żeby jednak to zrobić, potrzebna jest współpraca między kobietami, które zostały sprzedane do klubow i na drogę a policją. Taka współpraca praktycznie nie istnieje z kilku powodów. Dziewczyny, które znalazły się tutaj pod przymusem, są przed wystawieniem ich na drogę bite, gwałcone i poniżane. Handlarze paraliżują ich umysł potężną dawką strachu, która wypacza psychikę na zawsze.
>>>>nie sadz ,bo sam bedziesz sadzony.Ktos tam ,cos tam.
a propos sadu,sadzenia...ludzie dziela sie na tych co siedzieli ,na tych co siedza i na tych co ewentualnie beda siedziec!Milej nocki.
moze mastro nie jest katolikiem ,moze to buddysta
Z tym makaronem nie chodzilo o to ze polski makaron jest na polskich sklepach a wloski we wloszech tylko dziwilo go to ze my Polacy mamy makaron niewazne czy jest on polski, wloski czy jakis inny:), nie ma sie czym zachwycac to fakt bo wiekszosc uwaza nas za kraj w którym nic nie ma, ale mozna zadac im głupie pytanie czy we Wloszech sa ziemniaki i niewazne czy polskie wloskie czy hiszpanskie:??Mnie przeraza fakt ze my Polacy jestesmy postrzegani jako "gorsi" nie uzywajac gorszych słow dlatego ze u niech pracujemy przeciez nie mozna spotkac Wlocha w Polsce sprzatajacego przeciez zadna praca nie hanbi
to nie chodzi o to ze byc moze uwazaja nas zagorszych,tak nie mysle,chodzi o o to, ze oni uwazaja sie za "ombelico del mondo' i niczym konie kopalniane maja te swoje klapki na oczach i nie widza nic wiecej,bo ich nie nauczono,nie pokazano im. Wmawia im sie z pokolenia na pokolenie ,ze Italia to "bel paese.".i w to wierza..Nie ma pikniejszego i lepszego kraju..no coz,Wlochom dobrze sie zyje z tymi myslami.Ja mowie o nich "dzieci we mgle"ale z symapatia i bez zlosliwosci jak to co niektorzy imputuja na forum innym forowiczom
http://wiadomosci.onet.pl/1235615,2678,kioskart.html Kobiety w niewoli mafii
W ciągu dwóch lat hiszpańska policja uwolniła ponad 3 tysiące cudzoziemek zmuszanych do prostytucji
Dziewczęta z Polski, które w latach 80. i jeszcze na początku 90. były często wymieniane w raportach policji obyczajowej we Włoszech i w Hiszpanii, są dziś w tym zawodzie coraz mniej obecne, a jeśli już, to stanowią elitę. Do przeszłości należą czasy, gdy stara szosa łącząca Rzym z Ostią, biegnąca obok nowej autostrady, nazywana była „Aleją Polek”
Mastro Lindo pingwinow nie widzialem ale spotkalem foki nad morzem w itali! i to na wolnosci!
dwie foczki: http://picasaweb.google.pl/Antonio.it.hd/Ischia/photo#5137767628983584658
To wygląda na to, ze popełniłam poważną gafę przy Włochu. Powiedziałam, ze najlepsze są polskie pomidory...
Dzieki z za poparcie.To prawda, ze wlosi sa dadufani w sobie i w swoim kraju.Dlaczego my acy nie jestesmy?Slyszalem kiedys z e u nas jest dziadostwo.ALE MAMY SWOJE DZIADOSTWO.
Sorry - Zadufani mialo byc.
Aahahahhahahahhahahahahahhahahhahahhahah

'cos tam ,ktos tam'

A teraz tak odnosnie czego innego, musicie na sile komentowac co pisze inny za kazdym razem odbiegajac od tematu? Ugryzcie sie wczesniej w jezyk bo wydaje sie ze jestescie grupa dzieciakow.
Mila Gebo Bardzo jasne ze najlepsze sa polskie pomidory,a szczegolnosci malinowe,malinowe,ja kocham malinowe,a tu nie ma...Nasze polskie malinowe to mistrzostwo swiata w smaku ,kolorze i ksztalcie!W tym sezonie nie jadlam ,bo mnie nie bylo w kraju.Mam ochote wyc zrozpaczy ,jak ja wytrzymam do nastepnego sezonu !Wiecie ze nawet moj jamnik Kubus mowi ze wloskie psie zarcie/w puszkach/ jest do niczego,ja tu na glowie staje by go w polskim stylu karmic,gotuje mu normalne mieso,podrobki.Najlepsze jest polskie jedzenie nr.1 to zupa pomidorowa.Lubicie?
My to chociaz jestesmy dumni z naszego typowo polskiego "dziadostwa"a Wlosi udaja, ze cos takiego u nich nie istnieje,nawet nie racza tego zauwazyc,bo po co bol glowy?:D
Po przebyciu setek kilometrow,dotarlem do Krakowa.Z cala pewnoscia moge powiedziec,ze na trasie oraz w zimnym Krakowie pingwinow BRAK.
no dzis krakow wyjatkowo zimny, wlasnie patrze na prognoze i w Wigilie ma padac snieg :) wiec wreszcie bedzie normalnie nie tak jak rok temu,potem tez bedzie padac tyle ze mnie juz w krakowie znowu nie bedzie :(
Temat przeniesiony do archwium.
61-88 z 88
| następna

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka