Jak dostać codice fiscale,włoski dowód osobisty...

Temat przeniesiony do archwium.
121-123 z 123
| następna
Na prawde tylko po znajomosci? Pracuje w HR ...i widze kilka polskich nazwisk wsrod pracownikow ...i zdaje mi sie, ze te osoby bez znajomosci dostaly prace. A w kwietniu nawet pewna Polke zatrudnialam na tempo indeterminato. ...zreszta nie wiem ...moze kogos znala... Wole optymistycznie patrzec ...choc ...moze bladze...
...chyba pomylilam watki ;-)
Agenzia delle Entrate bez problemu wydaje CF załątwiłam w ciągu 1 godziny bez żadnych problemów.
Z kolei dziś poszłam do vecchio Ufficio di Collocamneto po Certificato di disoccupazione i szczerze mówiąc nie wiem czy mam płakać na tymi wszystkimi impiegati pubblici czy mam sie śmiać czy co jeszcze.
w zeszlym tygodniu przyjechałam do Włoch - południe dzika Afryka - i póki co mogę przebywać 3 miesiące bez problemu z tego co się zorientowałam.
Rozmawiałam z consulente di lavoro odnoście tego zaświadczenie i powiedział że mam prawo do tego.
Jak się dziś okazało nie dokońca.
Pani w okienku nie rozumiała że my mamy inne dowody i że ona chce włoski i koniec.
Po chwili pokazuje paszport, na co rzekomo URZĘDNIK PAŃŚTWOWY odpowiada mi że : Z paszportem to ja se mogę podróżówać a nie legitymować!
Wziełam paiery poszłam do okienka obok i tam juz PAn był troche bardziej kumaty ale musze przyniesc zaświadczenie z Comune że mam residenze
121-123 z 123
| następna

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę