nowy sklep w milano

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 137
poprzednia |
jest polski sklep w milano , doslownie pod moim domem, nie do wiary
nie pozostaje jak zadac pytanie:
"Bona,gdzie mieszkasz?"

:))
Dawaj adres:)
Via Tito Vignoli rog Giambellino, ale jeszcze nie jest otwarty.
Przechodzilam przez ulice i widze auto z polska rejestracja, z ktorego rozladowuja i rozmawiaja po polsku wiec z ciekawosci sie zapytalam co tu bedzie i tak oto mi powiedzieli, ze polski sklep, ale fajnie
a , zapomnialabym bedzie tez sprzedaz przez internet z dostawa do domu
no zajebiscie!!! :D
jejku chyba nie zasne z wrazenia..juz mysle o tych tonach kielbachy, ktora zakupie, mam nadzieje, ze bedzie kielbacha aaaa? no powiedzcie, ze bedzie !!! ;|
A dlaczego nie zapytalas,kiedy otwieraja ?????
to ten sam, o ktorym ja pisalam,..... nie moge sie doczekac
Hi Bona10!napisz dokladnie gdzie sie znajduje ten sklep tzn.nr bo dzis szukalam i nie widzialam zadnego szyldu:( Czyli to bedzie tylko dostawa przez neta czy mozna bedzie tez osobiscie sie tam wybrac na zakupy:)
nie, no ja zrozumialam, ze to bedzie normalny sklep, ale przez net bedzie tez mozna kupowac, No i wlasnie nie zapytala o najwazniejsze- kiedy ootwieraja ??? O_O Stojkowego jakiego tam postawie zeby mi mojej kielbachy nie wyzarli !!!
widze , ze troche namieszalam, wiec dokladniej to tak: bedzie zarowno sklep jak i sprzedaz przez internet, pod jakim dokladnie sa numerem to nie pamietam ale jest on obok sklepu z odzieza HOLLYWOOD , zaraz na rogu Giambellino i Tito Vignoli, i pewnie, ze sie spytalam kiedy otworza ale nie bylo wlasciciela/lki i powiedzieli, ze za 3 tygodnie a bylo to zaraz przed swietami wiec teraz beda jakies dwa tygodnie. I nie maja jeszcze szyldu tylko ten stary co byl przed nimi tzn. parkiety czy cos takiego.
tak on jest pomiedzy sklepem Holywood a garazem samochodowym lub myjnia
tylko prosze, od kielbachy z daleka !!! :p
no tak :) w parkietach bedzie zurek i kiszone :) tak jak wolowina w kiosku ruchu :) Powinni tak zostawic !!!! :) Prawie jak MIS
Ojjj jak sie ciesze! Mam nadzieje, ze bedzie biala kielbaska, cwikla, majonez, ogorki, slodycze, ser bialy...mmmm az sie glodna zrobilam :) Jak tylko otworza, to biegne po zarelko:) Ciekawe jakie ceny beda.
zeby tylko biala pietruszka do pomidorowki byla:)i krowki do szyszek mniam:P
Moze i zadam glupie pytanie,ale nie znam dobrze Milano i nie wiem za bardzo gdzie znajduje sie ta ulica wiec jak ktos bylby tak mily i napisal jaka to stacja metra?
Alicja22 to jest niedaleko ronda Fratellini tam jest sklep Oviesse, potem dlaej sie idie od tego sklepu i druga w prawo i ta ulica jakies 300m.Albo tramwajem ale nie pamietam jaki nr tam kursuje bo ja szlam z buta!
Jakos nie moge skojarzyc gdzie ale moze sobie poradze dzieki za info.
na kazdym przystanku tramwajowym,autobusowym i metra jest mapa miasta....zobaczysz,ze dasz sobie rade

kliknij tutaj
http://www.reteimprese.it/Ragionieri_Milano_C280P16M2407#mappa

powieksz troche ta mapke .pierwszy ptaszek od lewej to via Giambellino.Sprawdz gdzie znajduje sie najblizsza stacja metra,i jak dojsc do sklepu....
ja np.pojade metrem do Porta Genova lub S.Agostino a pozniej spacerkiem wzdluz Via Savona-slyszalam,ze warto zobaczyc te ulice
Fajowo ze ktos pomyslal o tym zeby otowrzyc polski sklep:)W koncu sporo tu Polakow wiec na pewno bedzie zainteresowanie:)Ja sie bardzo ucieszylam na ta wiadomosc,bo nie zawsze moglam kupic protuktow potrzebnych mi do polskich potraw, a teraz w koncu bedzie taka mozliwosc:)
Dziekuje Kasiu z info .teraz juz kojarze ta ulice,wiem gdzie mniej wiecej sie znajduje. Dzieki milego dnia zycze.
Ja moge napisac jak bedzie otwarty , bo mieszkam bardzo blisko. Zas co do transportu jest tramwaj 14 lub autobus 61.
to trzymaj reke na pulsie, sprawdzaj srednio co 5 minut jaka jest sutuacja, otwarte juz cz jeszcze nie !!! liczymy tu wszyscy na Ciebie !!! mi mozesz dac cynk wczesniej zebym zdarzyla ta kielbache kupic !!!
to trzymaj reke na pulsie, sprawdzaj srednio co 5 minut jaka jest sutuacja, otwarte juz cz jeszcze nie !!! liczymy tu wszyscy na Ciebie !!! mi mozesz dac cynk wczesniej zebym zdarzyla ta kielbache kupic !!!
i jak otworzyli juz???
no wlasnie, no wlasnie ????? otworzyli, nie otworzyli??? juz mi kubki smokowe saczely pracowac na mysl o kielbasce, prosze nie trzymaj nas dluzej w niepewnosci !
*smakowe a nie smokowe :D ale w sumie to i smokowe moga byc, bo glodnam jak smok :D
no wlasnie a ja sie doczekac nie moge polksich parowczakow:D:D:D ciekawe jakie ceny beda!!
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 137
poprzednia |

« 

Kultura i obyczaje

»

Pomoc językowa - tłumaczenia