Włoskie zarobki!!!

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 76
poprzednia |
Witam.Chciałabym sie dowiedziec ile mozna zarobic we włoszech w roznych zawodach???jestem tu od dłuzszego czasu i czy to co zarabiam jest stosowne czy tylko jestem wykozystywana.pozatym euro tak spada ze sama nie wiem jaki jest ses pracy tutaj.
Moze zamiast pytać o zarobki w "różnych zawodach", napisz, o jaki zawód Ci chodzi, wtedy forumowiczom będzie łatwiej udzielić Ci odpowiedzi. Bo wydaje mi się, ze nie ma sensu informować Cie o zarobkach spawacza czy tez pilota samolotów pasażerskich. ;)
ile mozna zarobic np.
jako opiekunka osoby starszej badz dziecka?
w barze czy pubie?
w pizzeri czy restauracji?
sprzatanie w hotelu lub mieszkan?
itd.moze napiszecie czym sie zajmujecie i ile zarabiacie?
>jako opiekunka osoby starszej

W zależności od regionu i zakresu obowiązków (osoba zdrowa, osoba chora, osoba samowystarczalna, osoba przykuta do łóżka itp.) można zarobić od 650 do 1200 euro (czasem więcej, zależy to również od pracodawcy).

Jeśli chodzi o pozostałe wymienione przez Ciebie zawody niestety nie orientuje się w zarobkach, wiec nie mogę Ci pomoc. Zajmuje się czymś zupełnie innym (o czym pisałam kilka razy na forum), jednak nie mam ochoty ujawniać swojej pensji.:)
sprobuj skorzystac sam z wyszukiwarki.zobacz tu: http://www.wloski.ang.pl/Ile_zarabiaja_Polacy_we_Wloszech_30134.html oraz tu http://www.wloski.ang.pl/Biedny_jak_Wloch_27703.html poczym uzyj dedukcji i logiki i sobie cos wyposrodkowujesz, ze srednia placa jest taka jak w kraju/no wlasnie doganiamy ich pomalu../ u nas..ok 1000 eu do 12oo eu skoro tak deklaruje ok 55 proc ludnosci :D pozdro..
http://praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,67738,4941342.html mozliwe ze po przeczytaniu i tego odechce sie Wloch i dziadowania w nich..bo skusisz sie na dobre zarobki w innym kraju :D
Salve:)Jezeli chodzi o zarobki to ja pracuje na godziny,sprzatanie mieszkan,prasowanie..i moja stawka to 7.00euro na godzine,kuzyn jest piekarzem,pracuje same nocki i ma 1.300euro,kolezanka zas pracuje jako pomoc kuchenna w restauracji na pol etatu i ma okolo 600.00euro.
Wszyscy mieszkamy kolo Foligno(UMBRIA) i napewno te zarobki roznia sie w innych regionach.
pozdrawiam:)))
Marmista z 3 letnim starzem- 1200
kosmetyczka ok 1000
barmanka ok 600-800
sprzatanie ok 6-8/godz
przynajmniej u mnie w okolicach Monzy
kosmetyczki to nie wiem gdzie zarabiaja 1000 euro no chyba ze w jakis spa...bo normalnie to 400-600
kosmetyczki czy fryzjerki na swoim zarabiaja spora kase jesli sa madre i nie daja sie naciagac na kupno zbytecznych rzeczy od przedstawicieli.Mam znajoma fryzjerke wloszke (5 lat)jak do niej chodze (ale najwiecej 3 razy do roku)no bo tez wydatek jak na moje skromne zarobki i powiem,ze to 400 euro jesli nie wiecej to zarobi leciutko w jeden dzien ale uwaga!nie mieszka w duzym miescie a raczej w "polach" ale ludzi ma sporo...po prostu kobitka pracuje 6 dni na 7 i na wakacje na 5 dni pomaga mezowi w domu....podziwiam ja za determinacje i dobra glowe do interesu a co do kosmetyczki to tak samo ale wiadomo jak na swoim to kasa twoja + polaty itp.Moja tesciowa byla kometyczka i na utrzymanie domu + budowa swojego(mieszkali na czynszu)+3 dzieci na studiach to majac glowe i nie kuszac sie na oferty przedstawicieli potrafila zarobic nie mòwie o kokosach ale PODZIWIAM JA!!!!Co do kosmetyczki to tez zalezy od dzialalnosci:masaze,manicure itp,solarium....Ale wiadomo pracowac U KOSMETYCZKI CZY FRYZJERKI to co innego....
kosmetyczki czy fryzjerki na swoim zarabiaja spora kase jesli sa madre i nie daja sie naciagac na kupno zbytecznych rzeczy od przedstawicieli.Mam znajoma fryzjerke wloszke (5 lat)jak do niej chodze (ale najwiecej 3 razy do roku)no bo tez wydatek jak na moje skromne zarobki i powiem,ze to 400 euro jesli nie wiecej to zarobi leciutko w jeden dzien ale uwaga!nie mieszka w duzym miescie a raczej w "polach" ale ludzi ma sporo...po prostu kobitka pracuje 6 dni na 7 i na wakacje na 5 dni pomaga mezowi w domu....podziwiam ja za determinacje i dobra glowe do interesu a co do kosmetyczki to tak samo ale wiadomo jak na swoim to kasa twoja + polaty itp.Moja tesciowa byla kometyczka i na utrzymanie domu + budowa swojego(mieszkali na czynszu)+3 dzieci na studiach to majac glowe i nie kuszac sie na oferty przedstawicieli potrafila zarobic nie mòwie o kokosach ale PODZIWIAM JA!!!!Co do kosmetyczki to tez zalezy od dzialalnosci:masaze,manicure itp,solarium....Ale wiadomo pracowac U KOSMETYCZKI CZY FRYZJERKI to co innego....
PRZEPRASZAM ZA BLAD:KASA TWOJA + OPLATY
no ale to wiem, ze jest logiczne, ze jak sie jest na swoim to ma sie wiecej, ale ja np jestem kosmetologiem i nie mam zamiaru pracowac tam u kogos jako kosmetyczka bo ne po to studia robilam, z tym ze niestety tam nie za bardzo wiedza co to jest kosmetologia i ewnetualnie proponuja mi jesli nie prace jako kosmetyczka za grosze to prace w aptece na promocjach kremow...i niby lepiej gdybym tam sama cos otworzyla, bo juz czesc sprzetow mam z Polski, ze swojego gabinetu ale boje sie czy tam bym dala rade "na swoim"...
odp DIDDLINA 1
Lepiej zebys miala kurs np.kosmetyczki (sa organizowane we wloszech ale niestety w Emilia-Romagna kosztuja sporo)sama sie pytalam bo mnie ciekawilo.Niestety kiedy podali mi cene prawie ze zemdlalam z wrazenia.Ale powiedzieli mi,ze takie kursy a raczej szkole dla kosmetyczek sa organizowane w Polsce i maja na to finansowanie z UE.A moze zròb sobie kurs np. na masaze -oplacalne-moja tesciowa od kiedy dostala dyplom na ich wykonywanie brala wiecej niz np.za makijaz,manicure,pedicure itp. tylko ,ze zanim ludzie sie przekonali minelo troche...(zalezy od tego gdzie mieszkasz)
stellina 30 ale w kosmetologii zaczynalismy od wszystkich podstawowych zabiegow jakie wykonuja kosmetyczki, takze to wszystko moge wykonywac wlacznie z masazami, pragne tylko isc na jakies kursy np masazow egzotycznych to w spa ma wziecie...juz mialam kilka propozycji pracy tylko ze nie tam gdzie ja akurat chce...a ja chce na sycylii,a tam krucho...no coz na razie jak wpadnie jakis nowy grosz to zajme sie tymi dodatkowymi kursami na masaze bo to zawsze jakis dodatek do umiejetnosci...zobaczymy czas pokaze...pozdrawiam
Jak juz podajecie zarobki to wpisujcie miasto! Bo wiadomo ze w kazdym regioni, miescie sa inne zarobki. Ja pracuje part time (25 h tygodniowo) w magazynie , Bologna , wyplata na miesiac to :700 euro circa.Wiem ze nawet dobrze jak na part time:)
DIDDLINA 1 we wloszech zeby wykonywac masaze MUSISZ MIEC ukonczona szkole np.kosmetyczek albo fizjoterapisty.Nie wiem czy szkola,ktòra skonczylas w Polsce ma wartos tez tutaj.Musialabys o to zapytac.Moja tesciowa(wloszka)skonczyla szkole kosmetyczek + kursy masazy na:shiatsu(tak sie to pisze?) i digitopressione(jak sie to poprawnie mòwi po polsku to nie wiem -masaz palcowy tzn.,ze robisz go palcami).Majac te "swistki" w rece mozesz otworzyc na swoim.A za masaze dobrze placa.Natomiast na poludniu nie wiem.Ja mieszkam niedaleko Imola(tam gdzie byly kiedys wyscigi formuly 1) a wiadomo,ze na pòlnocy place sa ciut wieksze niz na poludniu ale zycie i zarcie drogie jak cholera.No còz,jak sie ma wieksze mozliwosci pracy to wydaje sie wiecej....takie to uroki....
stellina kosmetologia to sa studia wyzsze jak dermatologia, za kilka lat bedzie to zawod medyczny, wraz z dyplomem po obronie mam wykaz umiejetnosci, przy tym to co potrafi kosmetyczka to jest smiech przy tym co robimy my, kosmetyczka nie ma prawa pracowac z laserami itd, jestem troche wkurzona bo to sa brednie, z pewnoscia ktos majac do wyboru przyjac kosmetyczke a kosmetologa to wybierze to drugie..Poza tym na masaz shiatsu itd robi sie dodatkowe kursy platne, tego nie ucza cie w szkole kosmetycznej...
ja napisalac Ci to co wiem.Musisz dowiedziec sie czy twoje studia sa tutaj uznane.Moja kolezanka konczyla szkole pielegniarek w Polsce i tutaj chcac pracowac w tym zawodzie uznali jej szkole,wyksztalcenie pielegniarskie(nie wiem jakim sposobem,bo nie wnikalam w szczegòly)ale miala tez staz jako pielegniarka przez dluzszy okres...Spròbuj popytac...czy tak bez zadnego problemu Cie zatrudnia...ja wiem po sobie,ze glupie dokumenty do obywatelstwa musza byc tlumaczone przez tlumacza przysieglego + potwierdzone w ambasadzie...
didi, musialabys sprobowac w jakichs hotelach, gdzie maja salony odnowy, moze na poczatek staz jakis; poszukaj w Taorminie...
Moglabys tez popytac w solariach :) tam czesto tez maja jakis maly zestaw uslug jak najbardziej podstawowych
stellina 30, no wlasnie licze sie z tym, ze za tlumaczenia niezle zaplace, choc dostane dokumenty po polsku i angielsku...Ale potrzebne po wlosku...
gajowy wolniutko Taormina juz potrzebuja ale tak dojezdzac z miejscowosci pod Katania dzien w dzien to chyba bez sensu...
Witam.mam szkole kosmetyczna-nie studia. ekonomiczna.nie uznali niczego.mam wpis w bezrobotnym tytuly nie wazne we Wloszech.aby byly wazne musze zalatwiac przez ambasade.duzo kosztuje.sprawdzaja jakie przedmioty byly i jakie trzeba zaliczyc.chcialam otworzyc cos swojego np.tipsy.nie moge bo musialabym pracowac pod kims legalnie przez 2lata.informacje jakie ja uzyskalam.pare miesiecy temu.
no to naprawde wolisz siedzic i zamartwiac sie nic nie robiac, niz wydac ta kase na te tlumaczenia itd, co i tak jest konieczne?
bida z nyndza w tej italii :( ja w Polsce zarabialam wiecej :(
Też więcej zarabiam w Polsce niż we Włoszech.D
gdybym ja miala kase na tlumaczenia to kupilabym sobie bilet powrotny do Polski.tu gdzie ja jestem jest bieda nie znalazlabym pracy.a swoje chcialam otworzyc z fondi perduti ktore byly tu 3mies.temu.ale za wysokie progi..
No ja zarabialam dokladnie 950 jak pracowalam w sredniej klasy salonie, nie w zadnym SPA
czesc , jestem informatyk . ogladam sie na oferty prace w polsce. Mam 8 lat doswiedczenia jako analytik programista. W Warszawie zaproponowano tak samo, albo czasami i wiecej niz wy wloszech. Do tego ze mieszkania w warszawie mozna wynajac nawet z polowy cene co w mediolanie tez moge potwierdzic ze w polsce ( w warszawie przenajmniej ) zarabia sie wiecej niz wy wloszech....
co racja to racja :| ja chce do Poooolski !!!
Ja sie tak zastanawiam, dlaczego Wy tu wszyscy siedzicie ...
czesc powolny gajowy ;) no dobra ja tu mam chlopa gdyby nie to juz mnie by tu nie bylo :D czekam tylko na moment kiedy sie przeniesiemy do Polski :D
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 76
poprzednia |

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę