Włoskie zarobki!!!

Temat przeniesiony do archwium.
61-76 z 76
| następna
no tak to byl piatek trzynastego... juz sie niczemu nie dziwie...'miesem rzucali'...swinskim..pewnie z tej'swinskiej gorki' co narosla w kraju
caly czas mi dogryzasz, ja mowie ze da sie , t ze nie, ja mowie ze w wielu miejscach moj dyplom potraktuja dobrze, ty mowisz ze tak nie jest ze w ogole to go maja gdzies... to jak mam rozumiec twoje zyczenia?
ona ci chyba nie dogryza...ona ci daje do zrozumienia ze to 'sa Wlosi'inna rasa...ze jest mozliwosc ,mozliwosc ..podkreslam ,ze ci nie uznaja bo to 'sa Wlosi',stosuja swoje przestrzale przepisy i niewiele ich obchodzi co decyduje Unia.Szczegolnie na Poludniu...zostaw sobie ta mala furtke otwarta,aby sie nie rozczarowac bolesnie...I nie kloccie sie tu!Oj Didlina cos sie robisz jak terrona!
dogryzanie....he,he,he....Napisalam ,ze bez dokumentòw (jakichkolwiek ) nie wspomne o uznaniu szkòl czy dyplomòw tak latwo nie jest...,sama wiem po sobie i " przejsciach "moich znajomych.No ,còz zalezy to moze od miasta a raczej regionu.
No i teraz nauczylam sie jednego!Lepiej nie zyczyc nikomu bo tylko niestety od Polek moge cos takiego uslyszec,dziwne,prawda?
a ja wam powiem, ze wlasnie znalazlam moja pierwsza prace w mediolanie i zaczelam pracowac 6 tygodni temu jako fryzjerka z 5letnim doswiadczeniem ( pracowalam w USA ) i zaproponowali mi tylko 900 eu na miesiac w bardzo znanym salonie. Zgodzilam sie na 1000 i z wielka laska mi to dali. Wiec stwierdzilam ze nie warto i w sierpniu wracam do polski. Jednak jak sie pracuje dla kogos to nie to samo.
gaio terrona si, bo zawsze bronie mniejszosci :-) zarty zartami, poprostu nery biora sie stad, iz kazdy z nas pragnie znalezc prace w swoim zawodzie i sila rzeczy wierzy mocno, ze mu sie to uda, a kiedy slyszy, ze nie ze tak ze siak, poprostu denerwuje sie,a to normalna reakcja, gdy ktos zburza ci swoj spokoj wewnetrzny, poza tym powiem ci, ze owszem trzeba zdjac rozowe okulary jadac do wloch, ale z drugiej strony, absolutnie mocno wierzyc, ze wszystko sie uda i to napewno!!! bo ludzie bez wyobrazni niestety daleko nie zachodza, a stelline przepraszam, bo chyba zle zrozumialam jej intencje, zreszta na tym forum ostatnimi czasy jest bardzo napieta sytuacja, i chyba jest to miejsce spotkan osob pragnacych wyladowac swoje napiecie, problemy dnia codziennego
nikita ja tu jestem na swoim od 3 lat, rzesze klientek, sympatia itd, ale coz zrobic, przez cale zycie nie mam zamiaru latac do ukochanego samolotami, preferuje zyc blizej a nie skypowo, czy slyszac sie przez telefon...
diddlina 1 nie obrazlilam sie ;po prostu mnie zatkalo! No ale poczytalam na innym forum jakie wyzwiska lecialy ...tak wiec nic szkodliwego twoje slòwko ....Glowa do gòry ... nie ma co przejmowac sie takimi "drobiazgami " .... moglo byc gorzej ..
To zarty?Ja jestem pomocnikiem murarza w ok. Foggi i mam 1200€+ dodatki(barra4,cassa edile,asegnio famogliare).
a ja jako comessa w bolzano zarabiam 1007 euro - ani dobrze ani zle, ale ogolnie nie narzekam bo traktuja mnie powaznie. i doceniaja.
przeczytalam w prasie ,ze zarobki 61 procent.z osob zatrudnionych w policji nie przekraczaja 1.200eu i wlasnie tydzien temu rzad obcial im z przyznanych wczesniej na ogolne wydatki sluzb policyjnych pieniedzy 800 milionow eu/...i dziwic sie ,ze kreca lody na boku?..teraz to sie bedzie dzialo../co do innych zarobkow: to pomoc kuchenna w resturacji hotelowej,na polnocy Italii/praca 14 godz dziennie/ zarabia 850 eu,dziewczyna za mieszkanie placi polowe czynszu tj. 350 eu do spolki z druga osoba,wyzywienie ma zapewnione w pracy/:D
We Wloszech zarabia sie coraz gorzej.Z winy taniej sily roboczej np.Rumunow ,co ida za 25Euro :(
..wiesz darku..mysle, ze Chiny powinny wejsc do Uni Europ.bylaby to wspaniala konurencja dla Rumunow co ida po 25 eu...ale zaraz chwileczke gdzie ida..dokad..?
Świat się przewraca! Za moich czasów we Włoszech żaden szanujący się Rumun nie kalał sie fizyczną pracą. No, powiedzmy jednego znałem.
diddlina1 23 Maj 2008, 01:24 odpowiedz
a ja pomimo, iz jestem od 3 lat na swoim w Polsce to jesli bede na swoim we Wloszech to z pewnoscia tam wiecej zarobie...
Sorry, nie wiem ile zarabiasz, ale skoro myslisz, ze we Wloszech na swoim zarobisz wiecej, to Twoje zarobki usza byc marne. We Wloszech zjeza cie podatki i wszystkie inne oplaty
slonce, to na prawde zalezy od tego w jakim regionie pracujesz i u kogo. Pracujac w disco pubie jako barman w Toscani zarabia sie do 90 euro za wieczor, z kontratem partime, jesli robisz 4 wieczory to sobie policz. Czesto w biurze tyle nie zarobisz. Na stalkach dziewczyny biora od 700 do 1200 euro, zalezy u kogo pracujesz. za sprzatanie na godz od 6 euro w gore. Potem muszisz sie jeszcze utrzymac, affitto, le bollette, reszta
Temat przeniesiony do archwium.
61-76 z 76
| następna

»

Pomoc językowa - tłumaczenia