Włoskie zarobki!!!

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 76
j atez wiecej zarabialam w POlsce powiem w sekrecie :(
oby nadszedl :)
a jedzcie wszyscy w pizdu :) mi tutaj dobrze
a ja pomimo, iz jestem od 3 lat na swoim w Polsce to jesli bede na swoim we Wloszech to z pewnoscia tam wiecej zarobie...
gajowy czemu dzis jestes taki wulgarny? :P
gajowy_szybciutko nic na to się nie poradzi, że sławi architekci wolą Polskę niż Włochy. Zahy Hadid czy Daniel Libeskind to już elita
Ci slawni architekci w Polsce pewnie maja duzo do zrobienia :)
Zniknie ta speluna Dworzec Centralny.D
ee tam elita, Libeskind to tylko dobry marketingowiec umie sie sprzedac i tyle, a w swiatku architektow wcale nie jest uznawany za jakiegos wybitnego architekta, sa lepsi, ale co ty tam infus mozesz wiedziec..:D:D
Czy społeczenstwo polskie składa sie tylko z ludzi po studiach,młodych,obrotnych,co z resztą? Mam 40 lat,srenie wykształcenie,do Włoch pojechałam 4 lat temu,miałam dosc 'bycia na swoim'',znałam tylko dwa słowa,nie jestem typem osoby która tylko siedzi,nic nie robi ,wiele oczekuje itd.Z czasem poznałam jezyk,miałam pracę,mieszkałam w małym miescie koło Rzymu-Rieti.Zyłam normalnie,wynajmowałam mieszkanie,bo było mnie na nie stac i na całą reszte bez niewiadomo czego.Zrobiłam błąd,ze wróciłam do Polski.Mieszkam w duzym miescie Wrocław,tak pracy w brud,sprzatanie 6 zł\g,sprzedawca 8[tel]netto,bo tylko to mogę robic z moim wykształceniem,i co mam swój sklep i na nic mi nie starcza.A przeciez jestem do ch.... u siebie,nie jestem straniera jak tam.Wszyscy narzekaja gdziekolwiek są za granica ,ale jak dobrze ktos napisał ;jaka cholere tam siedzicie?'' jak tu juz jest tak bosko?
Bardzo mądrze napisałaś. W Polsce wszyscy pracodawcy mają chore wymagania, najlepiej młoda, do 25 lat, z doświadczeniem i wyższym wykształceniem...A zarobki... pracuję w normalnym wymiarze godzin, w państwowej firmie i nigdy w życiu nie będzie mnie stać,żeby samej wynająć mieszkanie, bo nie wiem jak w innych miastach,ale w Gdańsku wynajem z opłatami ( nie w centrum) kosztuje więcej niż to co zarabiam przez miesiąc.
zarobki zarobkami ale tęsknota za ojczyzną :) ja zarabiam (też mam średnie i ledwo parę dni temu zdaną maturę) i zarabiam od 1500 do 2000 miesięcznie. w Polsce :) ale i tak wyjeżdżam do Włoch :)
sprzątam biura

fajna czysta praca :)
Daj mi cynk, ja też chce zarabiać 2000 zł ;)
To Ci się wyjątkowo poszczęściło, bo ja pracuje w biurze, w PKP Cargo i zajmuje się planowaniem czasu pracy i różnymi sprawami socjalnymi, zarabiam 2/3 tego co Ty.
Ja pracuję tam gdzie trzeba coś zrobić. Przeważnie sprzątam biura adwokatów w Krakowie. :) a raz nawet magistrat :) ze studenciakami :)
W Krakowie naprawdę jest łatwo o pracę :)

(przynajmniej mnie się tak wydaje)

kto chce to pracuje, jak się idzie ulicami miasta to bardzo często jest napisane: Przyjmę do pracy, kelner, kasier, sprzątacz a raz nawet na kościele Przyjmę organistę haha :). Penso che la vita qui sia piú facile. :) Przenieś się do nas. Kraków zaprasza!!!
Jednak mam nieodparte wrażenie że przesadzam :)
Każdy polski dyplom zawodowy trzeba nostryfikowac chcac pracowac w zawodzie we Włoszech.Tu juz były tematy dotyczace kosmetyczek,wystarczy poszukac w wyszukiwarce.I wcale kosmetyczka nie zarabia tak mało jak myślicie.Chociaz w Polsce mozna zarobic wiecej.Córka mojej znajomej,młoda dziewczyna(22 lata)po Studium Kosmetycznym zarabia srednio 2 polskie krajowe(są miesiace,ze przynosi na czysto ok.6 tysiecy złotych netto),nie we własnym gabinecie tylko u kogos i wcale nie w dużym miescie(w Polsce).Co prawda siedzi nieraz 10-12 godzin ale godnie zarabia.Na dodatek jeszcze kończy Studium Fryzjerskie.I wcale nie trzeba kończyc kosmetologii zeby wykonywac ten zawód i zarabiac.
Wracajac do pracy we Włoszech:kiedys jedna z kosmetyczek pisała,ze zanim doczeka sie nostryfikacji mozna robic np.paznokcie czy drobne zabiegi klientkom we własnym domu lub u nich.Biorac mniej niz klientka zapłaciłaby w salonie będzie sie miało stałe i wierne klientki,które będą taka kosmetyczkę sobie polecały.
diavolino zgadzam sie z Toba co do prac np.kosmetyczki czy fryzjerki we wloszech.Nie bede sie powtarzac...(juz pisalam o tym wczesniej) Mozna dorobic czekajac na tlumaczenie dokumentòw tak jak mòwisz w domu swoim lub u klientki.Nie tyllko paznokcie;nogi tez,nie wspomne o masazach.U mnie w niewielkim miasteczku jest rumunka jako (badante )i dorabia sobie masazami...ma glowe na karku...Dokladnie nie wiem ile bierze ale nie mniej niz 15 moja tesciowa ma do niej isc na masaz (byla kosmetyczka i robila masaze wiec na tym sie zna).Zreszta slyszalam juz 3-4 lata temu,ze ruskie robily "masaze" (takie tam glaskanie) swoim babkom i ich znajomym i braly 10 e.Czas trwania jakies 10-15 min.Mozna dorobic i zlapac klientòw jesli sie chce...Bo w rzeczywistosci rzemieslnicy nie zarabiaja tak malo....
a jednak nie macie racji moi drodzy... dotalam wlasnie oferte pracy od okolo listopada, zadnej nostryfikacji nei bede musiala robic, praca o dziwo w katanii, a poza tym wlasnie poszukiwali kogos z laurea breve, bo kosmetyczki nie moga do wielu czynnosci posadzic, a kosmetologa od dawna szukali
pod koniec kwietnia Unia Europejska przyjela nowy system European Qualifications Framework dzieki ktoremu dyplomy maturalne, magisterskie i inne beda uznawane bez zbednych formalnosci w calej europie.Do 2010 r panstwa Uni maja powiazac swoje sytemy kwalifikacji z europejskimi ramami kwalifikacji
ja nie musze ani w katanii, ani nigdzie indziej nostryfikowac dyplomu, poniewaz jak nam na poczatku studiow powiedziano, ze jest to kierunek typowo unijny, nowy i nasze dyplomy beda 2 jezyczne oraz ze nikt nam nie bedzie robil problemow, takze problem z glowy. jednakze nie znaczy to ze nie musze dalej sie doksztalcac, jest to bardzo rozlegly tematycznie kierunek i trzeba doksztalcac sie caly czas:-) poza tym kosmetyczki z krajow unijnych, ktore prowadza wlasne zaklady do max 10 lat musza zrobic licencjat kosmetologii, bo straca pozwolenie na prowadzenie zakladow, i wlasnie dlatego studiowaly ze mna babki nawet 50 letnie... takie zarzadzenia wprowadzila unia europejska, nam pozostaje sie tylko do nich dostosowac.
zatem : POWODZENIA !!!!!
i ciesze sie ,ze znalazlas prace !!!!
nie wiem czy to szczerze powiedziane, ale i tak nie dziekuje... :-)
no pewnie ,ze tak! Nie jestem zazdrosna o nic! I wiem jak trudno znalezc nam czyli Polkom prace a tym bardzie w zawodzie o ktòrym marzylas a przede wszystkim go studiowalas! POWODZENIA i TRZYMAM KCIUKI NAPRAWDE !!!!!
ale jestes swinia
czy tu wszyscy sa tak zgryzliwi?
kto , przepraszam jest swinia ? Ktos ,kto zyczy ci (specjalnie z malej literki )dobrej pracy ? O ,nie wiedzialam ,przepraszam WIELKA SWINIO !!!!!
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 76

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę