Codice fiscale problem >>??

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 95
To zupełnie nie moje rejony, wiec niestety nie.
Wielka szkoda Mam kilka adresow biur nieruchomosci ale tak na wszeki wypadek pytam Na miejscu kupie gazete wiec na pewno cos znajde ciekawego mam taka nadzieje
Mozesz tez szukac w necie, w tym temacie podalam kilka adresow sprawdzonych portali, wystarczy zmienic nazwe miejscowosci:

http://www.wloski.ang.pl/mieszkanie_do_wynajecie_poszukuje_33716.html
Super jestescie najlepsze Bardzo dziekuje zaraz sprawdze i napisze co i jak
Wiec sytuacja wyglada tak W tym rejonie mozna wynajac mieszkanie za ok 330e miesiecznie nawet w miare jest ok Co prawda nie jest to kawalerka tylko dwa pokoje Zauwazylam ze ciezko jest spotkac kawalerke Wlosi sie chyba nie lubuja w malych mieszkaniach Co prawda mieszkanie nie jest umeblowane ale to chyba lepiej poniewaz swoje meble tez musze gdzies pomiescic Tylko jest problem z kuchnia bo w niej tez nie ma mebli ani sprzetu AGD Ciezko tak kupic meble do kuchni pod wymiar do nie swojego mieszkania bo potem mysle tutaj o ewentualnej przeprowadzce do innego mieszkania ciezko jest ustawic meble ktore nie pasuja
Na stale do Reggio Calabria? Odwazna jestes. Mam nadzieje, ze masz juz prace.
Dlaczego twierdzisz ze jestem odwazna?????????? Co Twoim zdaniem tam jest nie tak????????? napisz prosze wszystko co wiesz z gory dziekuje
Jest tam bardzo wysokie bezrobocie / i nie jest to jedyny problem tego regionu, niestety /. Kalabryjczycy szukaja raczy gdzie indziej, a Ty chcesz tam jechac i to na stale. Naprawde planujesz wyjechac tam na stale i niewiele o tym regionie wiesz?
No chyba ze wyjezdzasz z powodow rodzinnych, ale wtedy chyba mieszkania nie szukalabys.
Nosze sie z zamiarem przprowadzki do Wloch juz ok roku powiem Tobie szczerze ze zastanawialm sie w jaki rejon Calabria bardzo mi sie podoba ale wiesz szczerze mowiac przeprowadzka do innego Panstwa to jest rozpoczecie zycia od nowa nie ma co ukrywac Nie mam tam rodziny i dlatego szukam rowniez mieszkania Wiem ze tam jest bezrobocie ale nie myslalam ze jest az tak zle jak piszesz Poznalam tam znajomego zwykla kolezenska stopa i wiesz on tez pytal co z praca pisal ze jest bezrobocie lecz nic wiecej nie wpominal o problemach tego rejonu Co to sa za problemy jesli moge Cie zapytac?????????? On jest jak na moj gust dziwnym facetem wcale nie wylewnym wrecz mozna powiedziec zimnym
wow podziwiam tak jechac w ciemno i to na poludnie...sama mieszkam od jakiegos czasu na poludniu Wloch, wczesniej mieszkalam w Rzymie i troszke na pln...na poludniu jest strasznie wysokie bezrobocie, wyemigrowalo stad chyba ok. 80% samych Wlochow, ogolnie jest o wiele gorzej niz w Polsce, ja na Twoim miejscu bym sie powaznie zastanowila nad ta decyzja zeby pozniej nie zalowac...znalesc prace bedzie Ci tam bardzo ciezko, a w Calabrii to juz w ogole...jaka Ty chcesz prace tam znalesc...nikomu nie ublizajac chyba przy zrywaniu oliwek w zime i winogron w lato..albo jako badante...
na oczy Ci sie nie udalo zobaczyc ! Ja mam carta d'identità elettronica od lutego 2006 , zaden problem z zalatwieniem
Raczej macie racje Wy jestescie bardziej rozeznanie w terenie domyslam sie ze tam mieszkacie Coz w takim razie proponujecie? jaki rejon Wloch ????????
No jako badante to pewnie nietrudno znalezc prace / czy zarobic odpowiednio do tej pracy, nie wiem /. Kalabria jest piekna, ale pracy tam nie ma. Co innego wakacje, co innego pobyt i praca, a na stale to juz w ogole sobie nie wyobrazam. No chyba ze masz tak jakies uklady i cos pewnego na oku. Jechac w ciemno mozna do Rzymu czy Mediolanu, do Kalabrii nie. Poczytaj najpierw o tym regionie, poznaj go, a potem decyduj.
Ja akurat mieszkam oczko wyzej, w Bazylikacie. Lepiej jest niz w Kalabrii, ale tez w ciemno bym nie jechala. Od pracy musisz zaczac, nie od regionu. Zreszta teraz jest gorzej wszedzie, wiec tez trudno radzic. W przyszlym roku ma stracic prace 900 tysiecy Wlochow, wiec to chyba daje obraz sytuacji.
Jestescie dziewczyny super duzo otrzymalam od Was rad Jestem z zawodu kosmetyczka Wiecie moze jakie sa tam zarobki w tym zawodzie?
lin_lin gdzie mieszkasz? moze jestesmy niedaleko siebie...mieszkasz w "glebi" Bazylikaty? ja na "zlepku" Apulli i Bazylikaty...
Ja tez na zlepku / 11 km do Apulii /. Niedaleko duzej fabryki samochodow.
Nie wiem ile zarabiaja kosmetyczki, ale to jest zawod, w ktorym musisz miec klientele. Fryzjerki pracuja czesto w domu, na czarno. Kosmetyczka raczej takich mozliwosci nie ma. Musisz miec sprzet, odpowiednie warunki. Zreszta sama najlepiej wiesz. Jesli ktos przyjmie Cie do zakladu w Kalabrii, to duzo nie zarobisz. Jak znam zycie. Moge sie mylic, ale chyba nie duzo.
To widze ze nie jest za ciekawie A jaki sa sradnie oczywiscie realne zarobki jaki moze osiagnac kobieta we Wloszech?
W Kalabrii "u kogos" w zakladzie moze Ci dadza 3[tel]euro:) Znam dziewczyny Wloszki, ktore od lat sa fryzjerkami i zarabiaja po 600 euro..,cieniutko Kochana, mowie o poludniu oczywiscie, mozesz ewentulanie "zaciagnac" sie na sezon do hotelu, jest zawsze nabor na kosmetyczki, na pld dadza Ci ok. 750-850 euro, ale czesto jest tak, ze na pierwszy sezon proponuja tylko staz i placa tylko tzw. rimborso spese, jest to ok. 300 euro miesiecznie a harowa po 10-12 godzin. Na Twoim miejscu skupilabym sie na szukaniu pracy na polnocy:) Mam kolezanke Wloszech w Turynie, ktora jest wlasnie kosmetyczka, zarabia ok.1200 euro, tylko koszty utrzymania 3x takie jak na pld...ale mysle, ze "na dzien dobry" na wiecej niz 800 to nie masz co liczyc...
lin_lin moge napisac do Ceibie na priv? jest taka opcja na tej stronie?
Zalazlam cos takiego: srednia placa imigranta w Kalabrii 8360 euro rocznie, Polaka we Wloszech 8400.
http://www.portalecnel.it/portale/rassegnastampaweb.nsf/0/C1256B96004BD704C125750B002C6228/$FILE/160-JYXY4.pdf
Na dole jest tez tabelka z placami kobiet.
Nawet aktualna ta tabelka.
To jest tragedia
Tego nie wiem.
Mozesz pisac na poczte w gazeta.pl Tylko dodaj drugie n, dokladnie jak w niku.
tak tak statystyki...tylko ja wiem z autopsji ile to sie trzeba naharowac, zeby w ogole jakis kontrakt zrobiono w pracy...moze po 3-4 latach bedzie na czas nieokresolny, niestety statysyki swoje a rzeczywistosc to zuplenie co innego, notabene na pld graniczy z cudem praca na kontrakcie i mysle ze w Kalabrii to taka kosmetyczka, mloda emigrantka jak najbardziej na czarno...nie mam na mysli oczywiscie prac takich jak: badante, baby sitter czy na campagni...
Jednym slowem nie jest kolorowo Pomysle nad zrobieniem w Polsce jakiegos kursu przewodnika wycieczek lub cos jeszcze Co Wy na to?????????
no ale do czego Ci taki kurs potrzebny we Wloszech? chyba, ze bedzie pracowac w Polsce i jezdzic z wycieczkami polskimi do Wloch to tak...ja mialam taki kurs w Polsce zrobiony i tu wszystko od poczatku...w ogole zdecyduj co bys chciala w zyciu robic, bo co kosmetyczka czy pilot wycieczek...
linn jak tutaj:
Le impronte digitali sono già previste dal 2001 nel nostro Paese per chi sceglie la carta d' identità elettronica-
wiec jak chcesz carta d'identità elettronica -to maja Twoje odciski palcow-a wydaja ja normalnie ,tylko kolejka troche dluzsza.
Od 2010 po prostu bedzie dla wszystkich tylko ta elettronica , tej starej juz nie beda wydawac-czyli zaden nowy eksperyment,kontynuacja
Wiesz moj wyuczony zawod to kosmetyczka ale jesli piszecie ze jest ak iepsko z zarobkami to warto pomyslec o czyms jeszcze zawsze jest wieksze prawdopodobienstwo wznalezieniu lepiej platnej pracy Wiesz jak sie szuka pracy to sie szuka wszedzie ne koniecznie w swoim zawodzie a pracodawca patrzy na umiejetnosci Zreszta sama wiesz jak jest bo tam mieszkasz ja moge sie tylko domyslac Nie wszyscy pracuja w swoim zawodzie
Ja taka carte moge tyko chciec. U mnie jej nie wydaja i juz. W przyszlym roku mija mi waznosc wloskiego dowodu, wiec powiem, ze chce elektroniczna. Pewnie mi dadza stempel o przedluzeniu na 5 lat i na tym sie skonczy.
Przyznam, ze jeszcze nie widzialam Wlocha, ktory mialby dowod elektroniczny. Nawet na Okeciu Wloch przede mna mial ksiazeczke, a ja polski dowod typu bankomat.
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 95

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Brak wkładu własnego