rachunek za gaz!

Temat przeniesiony do archwium.
31-39 z 39
| następna
No ja tez mysle, ze jesli ktos sie podlaczyl, to w sierpniu, jak nas nie bylo. Mieszkamy w cortile z dwoma sasiadami (bracmi) i jedym kolesiem, ktorego tez nigdy w domu nie ma, no i jest magazyn jednego sklepu meblowego(koles,ktory w nim pracuje nawet nam dzien dobry nie mowi-taki milutki). Oni wszyscy maja dostep i do licznika i do naszej caldai, bo jest ona umiejscowiona w piwnicy, ktora jest otwarta dla wszystkich. Teraz ja zamkne i mam to gdzies. Bo problem jest w tym, ze cale cortile nalezy do szefa mojego meza (i mieszkanie, ktore od niego wynajmujemy).On ma wszystko w d..., a do tej pory gaz byl zapisany na niego.Dokladnie we wrzesniu zmienilismy wlasciciela na mojego meza.Wiec ten rachunek jest jeszcze na szefa. Wiec sama tez nie moge zabardzo nic zrobic, bo to on by musial skladac te skargi itp, a znajac jego to palcem nie kiwnie. Na dniach dojdzie do niego rachunek, to sie o wszystkim dowie.
a może to jest rachunek zbiorczy dla tego Pana za cały budynek?!
Wg mnie pownnaś przeliczyć srednią Twojego zużycia tj pisałam Ci wcześniej i tyle mu zapłacić.
A od dziś spisywac licznik a pożniej na koniec kazdego miesiąca.
Kami, najwazniejsze rzeczy piszesz dopiero teraz. Jak moze ktos cos radzic, jesli nie zna sytuacji? Prawdopodobnie zuzycie dotyczy nie tylko tego mieszkania, ale calosci. Rachunek nie jest na Ciebie i to jest plus. On od Ciebie moze zazadac czesciowej wplaty, ale ciekawa jestem jak uzasadni tak wysokie zuzycie. Nie uzasadni, a Ty zaplac srednie zuzycie.
Rachunek nie jest na mnie, ale to jest tylko nasze zurzycie, bo mieszkamy tu rok i zawsze tak bylo.Ten licznik jest podlaczony tylko do nas,ma nadzieje :)
Niestety to zuzycie gazu musi miec jakies wytlumaczenia, a fakt, ze wlasnie od wrzesnia rachunki sa na was, jest dosc dziwnym zbiegiem okolicznosci.
..pewnie ze lipa..w lecie polecialo 1500 euro..ciekawe co robili????wode ciepla otwarta mieli non stop....glupota totalna...NIE PLAC DO WYJASNIENIE I SADZ IM ZAZALENIA!!!!!!!
poza tym durnie powinni dojsc do wniosku ze to niemozliwe(rachunek tak wysoki)..tylko ze im sie niechce myslec..to kopnij ich w doope i popedz do roboty..
Postaram sie, naprawde. Zobczymy, narazie rece mi opadaja, ale dzieki za wypowiedzi i pomoc. Zloze reklamacje i zobaczymy.
Temat przeniesiony do archwium.
31-39 z 39
| następna

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - tłumaczenia