Meldunek raz jeszcze

Temat przeniesiony do archwium.
31-38 z 38
| następna
vikiviktoria, napisałam Ci priwa.NIe doszło?
HEJ Margo!!! nic nie mam?!! na pieszo idzie pewnie daleko jestes :) nie , nic nie mam
HAHAHHA....daleeeeko

daj mi maila, napiszę na maila

albo odezwij sie na [gg]
Dziewczyny, zwłaszcza Agentcooper i Deelaylah, jesli mogę "podpinam się" pod wątek z moim pytaniem do Was...

Jestem w podobnej sytuacji jak Agentcooper, gdy otwierała działalność we Włoszech - jestem zwykle 2-3 miesiące tam, 2 miesiące w Polsce, pracuję zdalnie i chciałabym otworzyć działalność, regime per le nuove attivita', jak rozumiem, nie jest mi do tego potrzebna residenza i jest to świetna wiadomość.
Mam jednak dwie wątpliwości - regime per le nuove attivita', jak sama nazwa wskazuje, jest dla nowych firm, wyczytałam, że nie można prowadzić innej działalności 3 lata wstecz. Czy również działalność prowadzona w Polsce się do tego zalicza? Czy tylko we Włoszech?

Drugie pytanie - co z fakturami wystawianymi dla zagranicznych (tzn. spoza Włoch) klientów? Czy nie ma żadnych tego typu ograniczeń przy regime per le nuove attivita'? Bo już przy tym dei minimi wyczytałam, że nie można sprzedawać usług/towarów za granicę...

Będę Wam bardzo wdzięczna za wszelkie informacje!
Dzięki i pozdrawiam :)
To jednak pytanie do Agentki Cooper, bo dotyczy ono ściśle działalności gospodarczej, a ja w tej kwestii nie mam żadnego doświadczenia.:)
Dzięki za odzew, Deelaylah! :) Mam nadzieję, że Agentka Cooper jeszcze tu zajrzy... :)
Ciao tutti ! Czytajac to wszystko , moje zdanie jest takie: jak cie rodowity wloch nie wkreci w urzedy, do pracy..ecc i nie poswiadczy za ciebie to sama, sam mozesz g... zrobic, bo trzeba tam bardzo sie naszarpac, bo jest tu gorszy bajzel z dokumentacja niz w polsce. Moje dziedzko ledwo przyjeli do szkoly..nie mowiac o meldunku w municipio, tam dopiero jak okazesz sie praca , dostaniesz meldunek, nie ma szans..mieszkanie tez ciezko wynajac bez pracy legalnej..pozdrawiam !!
Kochani, czy jest ktos moze na forum kto mieszka w Milano? lub jego obrebie? ...
Temat przeniesiony do archwium.
31-38 z 38
| następna

»

Brak wkładu własnego

Zostaw uwagę