Praca

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 71
>hmm..nie mam tego nachalnego wloskiego zwyczaju/nie nabylam go
>jeszcze i NIE NABEDE! CROSS MY HEART/ startowac do ludzi zapytaniem o
>ich profesje..
Co jak co , ale to stwierdzenie mija się z prawdą.
Jak zresztą większość twoich "stwierdzeń" :D
Tak czytam sobie i inne posty....co do agencji przez neta nie wierze w skuteczne znalezienie pracy ale moze sie myle.Moja kolezanka codziennie posylala swoje CV i sie nie doczekala pozytywnego odzewu.A teraz gdy sa takie trudnosci....nie ma szans...Ale to tylko moje zdanie.Wiec nie pozostaje nic innego tylko dalej szukac i ...sie łudzic ze cos sie znajdzie.
Juz o tym wspominalam. Mieszkam we Wloszech od prawie 20 lat, a dopiero w ciagu ostatniego roku widze np. w sklepach ogloszenia "signora italiana cerca un lavoro come badante". Zreszta szukaja nie tylko jako badante, ale takze baby sitter.
Linn...masz calkowita racje.Dwa lata temu bylo na odwrot.Praca gonila prace i tylko Polek brakowalo zeby te prace zatrzymac.Od poczatku tamtego roku do...dzis jest dokladnie na odwrot.Jak ja szukalam pracy to rowniez nie raz natknelam sie na to ze Wloszka tez szukala czy to na godziny czy na noce.Nie piszac juz nic o ...totalnym naplywie...Rumunek...
może miała kiepskie cv
Niekoniecznie, chyba malo znasz Wlochy. To raczej normalne: setki cv, zero odpowiedzi. Niektorzy nawet ujmuja cos z cv, gdzz z lepszym uznawani sa za zbyt dobrych do danej pracy.
Tak dzieje sie z reszta i u Nas...w tonach mozna policzyc posylanie CV...raczej nie ma odpowiedzi.
linn? chce Cie zapytac o cos...Czy z latwoscia zaadoptowalas sie we Wloszech? Jakos wydaje mi sie ze na stale nie potrafilabym tam zamieszkac.Jedynie lubie miec poczucie tzw...wiecznych wakacji..(wolnosc)
a otóż znam dość dobrze. i sytuację wysyłania góry cv też. chodziło mi raczej o podejście samej agencji, czasem łatwiej jest uderzyć bezpośrednio do jakiejś firmy (nie mówię tu o tym, gdy agencje zajmują się pracą tymczasową i to one są pracodawcą)
Lenay....to prawda ze powinno sie zalatwiac sprawy ...raczej osobiscie..Niestety czasami jest to niemozliwe.Ale nawet osobiscie zostawialam swoje CV i bez powodzenia.
wiem, dlatego napisałam "czasem". na dodatek teraz wszyscy wykręcają się kryzysem, zasłaniają się tym argumentem gdzie popadnie..
Italianskie kolezanki.Mam pytanie.Ile placicie za internet?
Wakacje we Wloszech i zycie we Wloszech to 2 rozne rzeczy. Jesli tak podchodzisz, to mozesz sie rozczarowac. Mnie zajelo to chyba 2 lata, ale nie pamietam dokladnie.
Raczej wloskie...
Ja place 33,25 plus 20%.
linnn? ale to juz chyba korzystasz 24 godz na dobe.To napewno sie oplaca..Mozna poczytac ...zadzwonic...Ja na same karty wydawalam gdzies 20...jak nie wiecej
tauska ta babcia hehehe jak ją nazawalas co niby hehehsie euro nazywa niedlugo wyciagnie kopyta hehehe..niedlugo tzn..za liczbe lat jednocyfrowa..dekady jej nie daje, nie przetrzyma heheeh
nie Lavazza nie!Illy jest the best, numero uno ILLY..i to tak parzona w domciu w domowej kuchni..aromat idzie na cale mieszkanie :D
Jasne, ze 24. Teraz pije poranna kawe i moge wstukac to i owo. Nie te czasy, zeby miec internet przez kilka godzin. Dla jasnosci, mam staly telefon.
Milego dnia!!!! kolezanki...U mnie swieci Slonko!!!!!...A co do kawusi to masz na mysli te w puszkach? To do "Stoweczki" pisze hahaha...Masz racje ze dobra..tez nie taka tania...
Linn? a to roznica!!!!! bez stacjonarnego sa tylko abonamenty na godziny...buuuuu!!!!Ale i to w koncu wystarczy poniewaz trzeba....pracowac haha....
Znowoz zagladam na stronke i....cisza:( Posylam pozdrowka....:D
nie, to nie stoweczka to tylko 7z9.. Sette di Nove, Terziario aggiunto dell'Unimatrice Zero Uno ..ogladalas Star Trek Voyager? /ach, moj ulubiony :D/Siedem z Dziewięciu Trzecie Przyłącze Unimatrycy 01 / Seven of Nine Tertiary Adjunct. Geneza jest prosta kupilam wloski szmpon i odzywke po ktorym zamienilam sie w dokladnie w B'Elanna Torres..wyladowalam nawet wszpitalu ..pol szpitala zbieglo sie ogladac mnie he ma to nawet dobre strony bo kazdy sie dopytuje.ludzie ztoba sie zapoznaja.. heheheh..spojrzalam w lustro i pomyslam wygladam jak B'Elanna Torres...Ale to na nicka troche sie nie nadaje,pomyslalam , ze 7z9 jest wsam raz, troche z tego swiata i 'duzo duzo' nie z tego swiata:D..wiec zmienilam nicka..po .Oj teraz uzywam juz tylko ziolowych kosmetykow, zadnych wloskich wynalazkow z chemia ,konserwantami na ktore mam alergie..dokladnie zmienilam nicka z powodu choroby i nowego looku..tak jak kobieta wychodzi za maz i ma nowe nazwisko to ja postanowilam tez cos zmienic..mysle, ze jeszcze nie raz przyjdzie mi ochota na to wcale nie uwazam ze trzeba miec jednego nicka obligatoryjnie do smierci..po prostu sa kobiety ..co czesciej za maz wychodza..hehehe i maja nowe nazwiska :D/tak sie mowi, ze to zmienia osobowosc:D..w numerologi..suma cyfr sie zmienia i zostajesz inna liczba,w zyciu prywatnym/realu jestem' 2/..no byleby nie 2x albo 3 x DZIENNIE bo i taki jeden tu jest..ale to trol
Ojjj Sette...:D Ja tez interesuje sie troszke numerologia!!!Normalnie to jestem ----6----!!!!A to zainteresowanie przyszlo samo od siebie...Tez czytalam ze wystarczy zmienic jedna literke w podpisie i ...zmieniasz cale zycie haha....Nie wiem tak naprawde czy mozna w to wszystko wierzyc..ale jak sie ma troche czasu wolnego na wyjezdzie, za oknem brzydka pogoda to....glowe mozna sobie wszystkim zaprzatnac hihi!! No i mi sie zaprzatnely tym mysli..Ale tak naprawde to wierze w OPTYMIZM!Pozytywne nastawienie do ludzi i swiata.To mam wyprobowanei...dziala..Takze jest mi z tym bardzo dobrze.
.
:D http://www.sfora.biz/W-posredniaku-zaproponowali-etat-striptizerki-a16804
Zaproponowali w mysl zasady, ze zadna praca nie hanbi. ;)
Dzieki za fajna stronke :D pierwszy raz ja widze...lece.....POCZYTAC !!!z/w
Pozdrowienia dla "szkrobaczy " na tej stronce :D
No takkkk...dzis sobota i kolezanki zbieraja sile do....niedzielnego wypoczynku :DMilej niedzieli Wam zycze...Samych milusich wrazen....
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 71

»

Brak wkładu własnego