Pilnie szukam pracy jako badante lub na zastępstwo!

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 37
poprzednia |
Proszę o pomoc gdyż jestem w trudnej sytuacji.Szukam pracy jako badante we włoszech,najlepiej w północnej części mogę rownież kogoś zastąpić na dwa,trzy miesiące.Znam włoski w stopniu dobrym i mam doświadczenie 5 letnie jako badante.Mam prawko i nie palę.Mam 36 lat.Bardzo proszę o jakiś kontakt.
Zmartwię Cię ale niestety na forum nikt Ci nie pomoże. Sam szukam pracy we Włoszech dośc długo i niestety bez rezultatów.
Życzę powodzenia.
Zadzwon pod ten numer- 34[tel].
Jakis czas temu odezwala sie do mnie kobieta, ktora szukala opiekunki dla swojej matki.
Moze jeszcze aktualne.

Podajesz numer telefonu osoby, której nie znasz, na publicznym forum. Nie jest to zbyt rozsądne posunięcie. Od tego są prywatne wiadomości.
Od oceniania czy jest to rozsadne czy nie w tym przypadku jestem ja. :)
Chcialam przy okazji pokazac koledze, ktory wypowiedzial sie wczesniej, ze czasami na forum ktos komus moze pomoc w znalezieniu pracy.
Nie wiem czy byłabyś szczęśliwa gdyby ktoś twój prywatny numer umieścił gdzieś na forum.
ciao , mam prace w puglii kolo miasta Lecce , potrzebuja badante urgente
A nie ma jakiegoś miejsca dla faceta? Oczywiście w innej profesji;)
ja rozumiem że szukasz pracy tylko dlaczego wciskasz się ciągle w cudze tematy?na dodatek zupełnie nie mające nic wspólnego z tym czego potrzebujesz.załóż własny wątek i szukaj !
zresztą sam twierdzisz że na tym forum nikt ci nie pomoze.to po co innym przeszkadzasz?
edytowany przez Felicita78: 13 sty 2012
Czy napewno rozumiesz, ze on szuka pracy?
rozumiem że NIE szuka pracy jako badante a ten wątek własnie takiej pracy dotyczy.
Felicita78 jak nie masz nic konstruktywnego do dodania to tylko niepotrzebnie zaśmiecasz to forum.
Dzięki za wasze odpowiedzi!:) Trochę tu nie zaglądałam bo wiecie małe problemy rodzinne.Cały czas szukam tej pracy jako badante urgentemente:( Wiem,najlepiej być na miejscu,ale jestem teraz w Polsce.Przeglądam różne portale włoskie TROVIT,INDEET itp.Narazie kiszka i słabo.Ogłoszenia świeże są rozszarpywane przez straniere innych narodowości na miejscu we włoszech:( Ale może jeszcze los się do mnie uśmiechnie:) Pozdrawiam Was:)
Znalazlam to ogloszenie- http://www.subito.it/offerte-lavoro/domestica-bologna-36197334.htm
a ja szukam pracy we włoszech jako pielęgniarka byłam juz tam ale wróciłam (sprawy rodzinne) może jet jakaś firma co zatrudnia??
Powiem Ci ,że badante to prawie jak pielęgniarka.Ja musiałam nauczyć się robić zastrzyki,ale domięśniowe i zawsze przed posiłkem babci dawałam,bo była malata di diabete.No i w sumie pielęgnuje się taką starszą osobę - higiena intymna a nawet robiłam za fizjoterapeutę:).No ale prawda co prawda pięlęgniarka ma większą wiedzę i jest po studiach:)Powiem Ci,że przez agenzję to nie zawsze tak o.k.Najlepiej jak jest się na miejscu,bo można napewno szybciej coś znaleść.Ja musiałam wrócić do Polski z przyczyn rodzinnych i teraz tu zagrzęsłam.Ale cały czas szukam.Życzę Ci powodzenia! :)
dona-75. Pisze do Ciebie. Jeżeli udało Ci sie coś znaleźć jako badante a masz jakieś namiary na podobną pracę to daj cynk. Pracowałam cały rok we Włoszech , ale babcia mi zmarła 2 tygodnie temu. Zjechałam do kraju i siedze jak na szpilkach bo nic nie mam. Mogę wyjechać już 1.02.
Pozdrawiam.
Witam.Mam 35 lat rozumie włoski i porozumiewam sie w miare dobrze,.Szukam pracy we włoszech jako opiekunka do osoby starszej.Najchetniej okolice Rzymu lub Mediolanu.Na wymiane lub na stałe dla mnie i mamy.Posiadam zarówno ja jak i mama duże doświadczenie w opiece nad starszymi.Pracy szukam od marcam kwietnia wole z wyprzedzeniem.Może ktos pomoże?? mam naprawde trudną sytuacje.Pozdrawiam
Sory! Ale głupoty piszecie ze zwykłej cukrzycy robice rzeczy na miare odkrycia kosmosu a to zwykła igła o długośći centymetra lub długopis z igiełką.
Czy ktos pomoże znalezc prace od kwietnia do opieki sumieenej uczciwej osobie zz doąwiadczeniwm 35 lat..????
Nadal szukam pracy jako badante,ale myślę,że tu mało kto pomoże;(
Przeglądam regularnie włoskie portale i wysyłam oferty,ale nic.Jeśli ktoś ma wiarygodne namiary to będę wdzięczna.Szukam pracy bardziej w północnej częśći włoch.Powtórzę się,mam doświadczenie i comprendo bene italiano.Mogę też kogoś wymienić:)
Dona-75, masz niestety rację - tutaj nikt nie pomoże(chyba ze zdarzy się cud). Sam szukam pracy już naprawdę długo i niestety ale bez pomocnej ręki jest niesłychanie ciężko.
SempreSole chyba masz rację.Bo tu, to albo z nudów klikają albo dla zawarcia znajomości.Najlepiej jak ma się kogoś znajomego we włoszech:( Powodzenia i Tobie.
Nie zgodzę się z Tobą dona-75. Brak pomocy na forum ( mam na myśli pomoc w znalezieniu pracy jako badante) nie wynika ze złej woli ale ze specyfiki tego "zawodu". Tu nikt bez rekomendacji Cię nie przyjmie, pracujemy w domach prywatnych, przy obłożnie chorych osobach. Jak to sobie wyobrażasz? Np ja pracuję i chce jechać na urlop i wezmę kogoś nieznajomego kto ogłosił chęc podjęcia pracy na forum?? A niech taka osoba okradnie dom, niech "olewa" pracę aby tylko minął czas i aby zainkasowac wypłatę.Musimy wiedzieć kogo dajemy na swoje miejsce. Jeśli nie znamy się nikt nie zaryzykuje, a z kolei jak pracodawca usłyszy że chcę dać kogoś kogo wogóle nie znam też nie zgodzi się aby taka osoba podjęła pracę. Ja bynajmniej bym nie dała referencji np.Tobie skoro wogóle Cię nie znam więc i mój pracodawca by Cię nie przyjął.
To że Ty piszesz że masz doświadczenie, że znasz język itp to są tylko Twoje słowa.
Druga sprawa ...skoro pracowałaś gdzieś dlaczego nie masz tam mozliwości znaleźć pracę skoro jak twierdzisz jestes dobrym pracownikiem, znasz język itp ?
Przecież ludzie w okolicy wiedzą kim jesteś, znają Cię ...czemu nie masz propozycji? Ciągle ktos szuka badante.
Na północy wygląda to tak ....składasz swoje dokumenty w różnych biurach..np w ACLI, zostawiasz nr tel. do byłych pracodawców aby mogli udzielić Ci referencji w razie potrzeby, zostawiasz nr tel do siebie i czekasz. Zapewniam Cię że na północy nie czeka się długo jeśli ma się naprawdę dobrą opinię podpartą referencjami.
Do mnie tel dzwoni do tej pory kilka razy w miesiacu bo ludzie wiedzą że jestem na bezrobociu i może akurat bym chciała u nich podjąć prace.
Moja koleżanka równiez otrzymuje propozycje pracy a jest obecnie w PL.
Tak więc droga dona-75, nie komentuj złośliwie czy ktoś na forum klika z nudów czy dla zawarcia znajomości, nie miej pretensji do nikogo tylko weź sprawy w SWOJE ręce !
Przyjedź np do Trento, zatrzymaj się w miejscu dla osób poszukujących pracę ( adres znajdzie w moich starych postach) i zgłoś się do kilku biur w Trento zajmujących się sprawami tego typu. Poszukiwanie pracy zwykle nie trwa dłużej niez tydzien, dwa.
Nie narzekaj tylko działaj.
Jest takie powiedzonko "umiesz liczyć? licz na siebie" więc bierz sprawy w swoje ręce a będzie dobrze.
Powodzenia !

pzdr
M
edytowany przez Margo49: 29 sty 2012
Margo ma racje.

Nie zdecydowalabym sie polecic osoby, ktorej nie znam.

Kilka razy zalatwilam prace znajomym, jak mi sie wydawalo solidnym osobom.
Niestety, mialam z tego powodu zawsze tylko problemy i zadnego slowa dziekuje:(

A tak na marginesie to u mnie tez sporo osob szuka opiekunek.
Wiec uwazam, ze najtrudniej zalapac sie na pierwszy raz, a potem jesli ktos jest solidny i pracowity to sobie poradzi.

Wiec podsumowujac: opinie, ze wchodza tu ludzie tylko by kogos poznac it. sa dosc krzywdzace.
jestem infermiera szukam pracy jako badante albo w swoim zawodzie!!!firmy jakośnie robią naboru do włoch tylko jest teraz bum na niemcy!!! gdzie szukać pracy w szpitalu lub domu opieki????
Margo49- No niestety podczas gdy opiekowałam się babcią musiałam zjechać do Polski na pogrzeb taty.W tym czasie moja zaufana koleżanka zastąpiła mnie,(bo zgadzam się z tobą ciężko znaleść na zastępstwo kogoś zaufanego)ale staruszka umarła.Teraz zagrzęsłam w Polsce bez pracy.Pracowałam na czarno bo tak im było wygodniej.Potrzebowałam pracy by wyjść trochę z zadłużeń finansowych,więc i na czarno się zgodziłam.Nie chcę sie tu nikomu żalić,ale byłam z babcią psychicznie chorą bez dnia wolnego,więc droga Margo nie miałam możliwośći nawiązania znajomości,którzy by mi teraz pomogli w znalezieniu pracy.A rodzinka u której wcześniej pracowałam nie była za sympatyczna,więc na ich pomoc nie mam co liczyć.Do tej pory zawsze brałam sprawy w swoje ręce,ale chciałm sprobować prosić o pomoc na tym forym.Widzę to nie ma sensu.

słonce południa - nie przesadzaj,że skrzywdziłam kogoś mówiąc,że zawiera się tu znajomości - bo między innymi tak też jest:) A jeśli takie zapotrzebowanie jest u ciebie na badante,to czemu nie pomożesz tym wszystkim co piszą tu i proszą o pracę?

Pozdrowionka dla tych wszystkich co sperano di trovare un lavoro:)

Pomoglam kilku osobom z rodziny np. Cioci, ktora dobrze znam i moge reczyc za jej uczciwosc i pracowitosc. Pomoglam takze sasiadce poniewaz sie znamy.
Poza tym pomoglam tez kilku innym osobom, ktore mniej znalam np. znajomi znajomych i niestety tu juz nie bylo tak dobrze. Osoby nie okazaly sie ani uczciwe, ani chetne do pracy, a ja musialam swiecic oczami.

Nie oceniam oczywiscie osob szukajacych pracy za posrednictwem forum.
Tez zdarzylo mi sie byc bez pracy i wiem, ze nie jest to ciekawa sytuacja.
Ale najlepiej szukac pracy tak jak mowi Margo, za posrednictwem osob, ktore Cie znaja.

Wszystkie osoby, ktore pytaly mnie czy znam kogos do pracy jako badante od razu zaznaczyly mi, ze chca kogos kogo naprawde moge polecic. Duzo osob boi sie nawet wynajmowac za posrednictwem agencji poniewaz maja miejsce rozne nieciekawe sytuacje.
I ja , pomimo, iz zawsze chetnie pomagam jak tylko moge, to osoby, ktora znam z jednego postu z forum, niestety, polecic nie moge:(
I mysle, ze nie tylko ja mam takie podejscie.

Zastanow sie, czy Ty szukalabys opieki np. dla swojej chorej mamy za posrednictwem internetu i przyjela osobe, ktorej calkiem nie znasz?

W kazdym razie zycze Ci duzo powodzenia i mam nadzieje, ze wszystkim osobom, ktore pytaja o prace sie powiedzie. Tez pracowalam w czasie studiow jako badante (raz na zastepstwo dwa miesiace) i wiem, ze jest to bardzo wymagajaca praca. Dodatkowo z dala od rodziny i bliskich. Wiec wiem, ze nie jest latwo. Powodzenia!
dona-75, dlaczego w moim poście nie zauważyłaś chęci pomocy Tobie? Dałam wskazówki co zrobić, gdzie się udać aby znaleźć pracę.Dlaczego nie skorzystasz? Odważ się ! Jedź a znajdziesz ! Jestem niemal pewna !Ja będę 8 lutego w hotelu w Trento jak chcesz podam Ci moj nr tel, przyjedź, pokażę Ci gdzie się udać. Adresy zresztą podawałam na forum wcześniej.
Ja będę w Trento niewiele ponad dobę , wiele nie pomogę ale mogę zaprowadzić Cię do hostelu gdzie poszukujące pracy są przyjmowane za darmo, dostaje się 3 posiłki dziennie. Jest wiele wyjść z sytuacji, trzeba tylko chciec. Uwierz mi że nie ma w mych słowach złośliwości ale chęć zmotywowania Cię do działania ! Namiarów na pracę niestety nie podam Ci bo po pierwsze ich nie mam a po drugie ...no nie znam Cię, nie wiem kim jesteś. Nie będę ryzykować sorryy.. I tak już mój eks pracodawca szarga moją opinię jak może po tym jak pozwałam go o zapłatę.
Kolejna sprawa ..pisałas że pracowałas na czarno, nie miałaś wolnego itd...zapłacono Ci uczciwie za pracę? Za nadgodziny? Za urlop, 13 TRF ??

pzdr
M
Margo jesli pracowala na czarno to zapewne nie miala placone za urlop ,nadgodziny a juz na pweno TRF.Zgodzila sie sama na takie warunki jak piszer ,wiec nic juz zrobic nie moze.Jedynie posluchac ciebie .Ja na miejscu dona-75 spotkalabym sie z toba .

"jestem infermiera szukam pracy jako badante albo w swoim zawodzie!!!firmy jakośnie robią naboru do włoch tylko jest teraz bum na niemcy!!! gdzie szukać pracy w szpitalu lub domu opieki????"

Laretta15 firmy nie robia juz naborow bo nie ma, az takiego zapotrzebowania .Masz przetlumaczone dokumenty ?Zdawalas egzamin w IPASVI? Jesli tak to bez problemu skladajac papiery w jakiejkolwiek agencji dostaniesz prace (na pweno nie w szpitalu).Jesli nie to jako pielegniarka pracy nie dostaniesz. Z samymi przetlumaczonymi dokumentami przez przysieglego mozesz probowac w agencjach ,moze ci sie uda zalapac jako pomoc pielegniarska w jakims prywatnym domu opieki .
edytowany przez basik2811: 30 sty 2012
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 37
poprzednia |

« 

Pomoc językowa

»

Jezyk wloski i slownictwo tematyczne