Pilnie szukam pracy jako badante lub na zastępstwo!

Temat przeniesiony do archwium.
31-37 z 37
| następna
Cytat: basik2811
(...) a juz na pweno TRF.

TFR tak dla sprostowania, chociaz rozumiem, ze to literowka.
edytowany przez marysia2: 30 sty 2012
hehe :) jaaaaasne że literówka :)
Basik, to że na czarno nie znaczy że cała reszta nie jest w miarę uczciwa.Zresztą miejsc w 100% uczciwych raczej nie ma.Ja osobiście znam 2 ! W jednym pracowała moja koleżanka ...tam było pilnowane co do centa i co do godziny.Nie wiem czy wynikało to z uczciwości pracodawcy czy z tego że pracodawca sam pracował w..... policji skarbowej :))) szkoda że babcia zmarła po 3 miesiącach bo koleżanka szybciutko by wyszła z dołka finansowego :))
drugie miejsce przy ojcu mojego adwokata ....rozumie się samo przez się dlaczego.

inna moja koleżanka obecnie pracuje na czarno ale urlop, 13 , TFR ma płacone jak przepisy każą...

pzdr
M
znalazlam swój stary wpis, wklejam, może się przyda....
Cytat:
Margo49: Zglosic s ię na via Prepositura18 , Casa dei Giovani. +39[tel]. Tam można się zatrzymać przez 3 tygodnie wraz z całodziennym utrzymaniem za 0.50 centów dziennie
biura gdzie się zapisujesz w sprawie poszukiwania pracy jest na via Matteotti , viciino bar Girasole
drugie jest na via Zambra 11, jedzie się tam autobusem verso TOP CENTER
moja przyjaciółka znalazła pracę w ciągu 5 dn ... istnieje tez NUMERO VERDE w TRENTO 8[tel]mozna dzwonic ,pomagają badante

pzdr
M
Tak,tak Marysiu literowka.
Masz racje Margo .Pamietam jak sama pracowalam na czarno w Portugalii jako niania mialam placone wszystko .We Wloszech 5 lat temu pracowalam jako badante tylko przez dwa miesiace ,tez na czarno.I nie moge powiedziec nic zlego na temat pracodawcy ,milo wspominam tamte czasy .Pan profesor matematyki spiewal i gral mi na gitarze Love Me Tender ,a falszowal przy tym strasznie :) ale bylo milo.Potem szybko praca w fabryce 8 m-cy i teraz od 3 lat( ponad 3) dom starcow.Chcialam powiedziec ze znajduja sie uczciwi pracodawcy jak i pracownicy i odwrotnie. Pracuje ze mna od nie dawna rosjanka (ktora tak na marginesie nam wszystkim nie przypadla do gustu),ale szefowej tak, do momentu gdy ta nie zaczela kombinowac.Teraz szefowa ubolewa bo zrobila jej kontrakt na rok a chetnie by sie jej pozbyla .To taki typ czlowieka ,ktory poczul sie pewnie i lekcewazy wszystkich .
Margo49 agdzie to jest??? jakie miasto!!!
laretta ...kurna zapomniałam miasta wpisać :) to Trento. Ale jakbyś wpadła na pomysł i wpisała prefiks w google to by Ci samo "wypluło" gdzie to :)))

pzdr
M

jakby co bede po 20
Witam, miałabym ogromną prośbę. Potrzebuję pilnie pracy jako badante. Mam doświadczenie, nie mam nałogów. Bardzo byłabym wdzięczna o jakąkolwiek pomoc, ponieważ jestem w trudnej sytuacji. Zostawiam nr tel : 862192610 albo 5[tel]. Jakby ktoś cos słyszał to bardzo prosiłabym o kontakt.Znam język wloski w stopniu komunikatywnym.
edytowany przez anna45: 29 lut 2012
Temat przeniesiony do archwium.
31-37 z 37
| następna

« 

Pomoc językowa

»

Jezyk wloski i slownictwo tematyczne