Jak najtaniej dotrzeć do Turynu z Polski?

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 79
Cytat: Margo49
PRZYPUSZCZAM ŻE WIĘKSZOŚĆ POLAKÓW SIĘ ZE MNĄ ZGODZI !! MY TEŻ ŻAŁUJEMY ŻE JESTEŚ POLKĄ !!

Zdanie Polakow mnie nie obchodzi.
Zreszta, kto powiedzial, ze wiekszosc ma racje?
To pochwal się nam tu marshmallow co osiągnęłaś po wyrwaniu się z tego, jak to okreslasz, polskiego kurnika? Kim jesteś ? Bo z Twoich postów nie widać abyś była spełnioną kobietą , swiadomą swojej wartości. Wręcz przeciwnie, ja widzę sfrustrowaną starą pannę , niepewną nawet tego kim jest dla najbliższych.
Widać jakieś kiepskie ziarno Ci podsypują w tym włoskim kurniku że tak żenująco gdaczesz

To raczej po Twoich wypowiedziach widac, ze jestes bardzo sfrustrowana.
Masz racje, spelniona nie jestem, bo i wymagania niemale, wiec zaspokojenie ich wymaga czasu i cierpliwosci...
Olusiu, szkoda palców na klikanie z taką ja ona. Wszyscy wiemy jak wygląda to cudowne, włoskie życie.
Jej wypowiedzi mówią o niej wszystko. Co, kto i komu chce przetłumaczyć?? To tak jak ten dziad co gadał do obrazu ......
Ona nie zmieni zdania, ten nieambitny typ tak ma. Byle napis made in ... a juz się rozpływa w ochach i achach ...a że po in jest china ..nieważne ...china też zagranica.. podróba, tandeta ale zagramanica...
I taka własnie ona jest, tandetna podróba Polki .......
Nie wyszło jej w życiu, więc czyja wina? POLSKI ! Ma byle jakie życie, więc czyja jest wina? POLSKI !
Niewykształciła się , nic nie zdobyła, nic sobą nie reprezentuje ....TO TEŻ PEWNIE WINA POLSKI :))))
Cytat: marshmallow
Zdanie Polakow mnie nie obchodzi.
Zreszta, kto powiedzial, ze wiekszosc ma racje?

To oby Wlosi mieli o Tobie dobre zdanie ...skoro na ich zdaniu Ci nalezy. ...a co z zalowaniem ma wspolnego racja?! ....ja tez zaluje, ze jestes Polka.

Szczyt glupoty wrzucac cala narodowosc do jednego worka. Czytajac Twoje wypowiedzi, czuje sie obrazona i ja i moja rodzina i moi znajomi Polacy.

Zastanawiam sie gdzie Ty w Polsce zylas i jaka masz rodzine i znajomych o 'kiczowatym wyczuciu piekna' i zyjacych w tym 'syfie' (...cokolwiek ten syf dla Ciebie oznacza) ...i czy patrzysz na zycie we Wloszech przez jakies rozowe okulary?!

...a znasz jakiegokolwiek Wlocha, ktory byl w Polsce i mial podobne do Ciebie zdanie?! ...bo ja, a wrecz przeciwnie.
edytowany przez marysia2: 01 lut 2012
Nie wyszło jej w życiu, więc czyja wina? POLSKI ! Ma byle jakie życie, więc czyja jest wina? POLSKI !

Margo ...o czym Ty mowisz ...do niej zycie sie usmiechnelo - MIESZKA PRZECIEZ WE WLOSZECH ....ACH I OCH!
;-)
Marysiu, bywałaś w świecie,poznałaś "kopę" ludzi i wiesz dobrze zapewne jak ludzi inteligentni traktują takie jak ona. Nikt kogoś takiego nie szanuje, nikt nie traktuje poważnie i naprawdę szkoda naszych nerwów na takie indywiduum.
Dlaczego Ty czujesz się obrażona przez kogoś takiego jak ona??? Ty ??? Kobieta inteligentna, wykształcona masz się czuć obrażona? Marysiu, przestań! Ona Ci do pięt nie dorasta !
Czuję że wkurzyła Cię ona , ale uwierz mi że szkoda nerwów na coś takiego :)))))
Ona pisze o wymaganiach??? Ona???? Ta która jakiemuś Egipcjaninowi panienki podstawiała aby przekonać się czy ją nie zdradza???? To są wymagania???????????????????
litościiiiii.....
Olusiu, szkoda palców na klikanie z taką ja ona. Wszyscy wiemy jak wygląda to cudowne, włoskie życie.
Jej wypowiedzi mówią o niej wszystko. Co, kto i komu chce przetłumaczyć?? To tak jak ten dziad co gadał do obrazu ......
Ona nie zmieni zdania, ten nieambitny typ tak ma. Byle napis made in ... a juz się rozpływa w ochach i achach ...a że po in jest china ..nieważne ...china też zagranica.. podróba, tandeta ale zagramanica...
I taka własnie ona jest, tandetna podróba Polki .......
Niewykształciła się , nic nie zdobyła, nic sobą nie reprezentuje ....TO TEŻ PEWNIE WINA POLSKI :))))

Nieambitny typ? Nic soba nie reprezentuje? Tandetna podroba? Jak czytam takie pierdolenie, to mi rece opadaja. Jestem na 100 % pewna jak prezentuje sie osoba, ktora takie slowa wypowiada, w koncu to Polaczka zagranica.
Do moich wypowiedzi sie nie odniesiesz ...i to moze i dobrze...

A tak apropos Polski to dzis zmarla Wislawa Szymborska ...i jakos dziwnie dowiedzialam sie o tym ...od Wlocha ...ktory jest zreszta tlumaczem jej wierszy na wloski.

Zastanawiajaca jest Twoja niechec do Polski przy jednoczesnym 'slepym', w moim mniemaniu, wpatrzeniu we Wlochy ...a jednoczesnie mnostwo Wlochow (...czyli nacja 'o niebo lepsza' od Polakow) ...docenia kulture Polska ...a caly ten 'nasz syf'.
Margo ...nie, nie wkurzyla mnie ...ja zbyt wielu ludzi poznalam, wielu narodowosci i zyjacych w roznych krajach ...zeby ludzic sie, ze ludzie podobnego pokroju sa tylko rodem z Polski ...sa w kazdej narodowosci ...i o dziwo ( ;-) ) z Wlochami wlacznie ;-)

I nawiasem mowiac ...w zadnym kraju, w ktorym zylam do tej pory ...nie spotkalam sie z takimi utrudnieniami dla mieszkancow, w zadnym kraju biurokracja i brak kompetencji urzednikow nawet do piet siega temu co jest we Wloszech.

To wlasnie Wlosi, ktorzy wyemigrowali z Wloch dziwia mi sie, ze sie zdecydowalam na zamieszkanie we Wloszech ...i to Wlosi mi powtarzaja: 'Wlochy to piekny kraj, tylko szkoda, ze sa tam Wlosi'

Cytat: marysia2
Do moich wypowiedzi sie nie odniesiesz ...i to moze i dobrze...

A tak apropos Polski to dzis zmarla Wislawa Szymborska ...i jakos dziwnie dowiedzialam sie o tym ...od Wlocha ...ktory jest zreszta tlumaczem jej wierszy na wloski.

Zastanawiajaca jest Twoja niechec do Polski przy jednoczesnym 'slepym', w moim mniemaniu, wpatrzeniu we Wlochy ...a jednoczesnie mnostwo Wlochow (...czyli nacja 'o niebo lepsza' od Polakow) ...docenia kulture Polska ...a caly ten 'nasz syf'.

Kiedy stwierdzilam, ze jestem slepo wpatrzona we Wlochow?
Ich tez mam dosyc, i gdyby nie mozliwosci jakie mi daje Rzym, aby wykonywac prace marzen, juz dawno by mnie tutaj nie bylo.
Ja natomiast wypieram sie swojej polskosci

...wypierajac sie ...chcesz sie ukazac jako: 'beznarodowa' ...czy masz ambicje na jakas jeszcze inna nacje, 'jeszcze lepsza' niz Wlosi?

Jednak nie jesteśmy kimś, do kogo inni sie chca upodabniac, na kogo sie patrzy z podziwem.

...a jaka wg Ciebie nacja jest taka, ze inni sie chca upodabniac, na ktora sie patrzy z podziwem?

Z powyzszego, byc moze blednie, wyciagnelam wnioski, ze Wlochy to nacja 'lepsza' od Polakow wg Ciebie.
Zreszta kazdy miec moze swoje marzenia ...i tez zgadzam sie, ze pokojowka w b&b moze byc praca marzen ...i jezeli Twoja praca marzen jest praca w b&b w Rzymie, to gratuluje sukcesu. Nie kazdy ma szczescie miec prace marzen.

Ja osobiscie ...co do pracy marzen ...to sama nie wiem co by to bylo... jednak robilam mniej wiecej to samo i w Polsce i w Irlandii i w Rzymie.

Rzym jest przepiekny ...ale strasznie drogi i meczacy ...i nie jest to tylko moje zdanie ...ale i wielu Wlochow, ktorzy w Rzymie sa nie dla pracy marzen ...tylko w ogole dla pracy....

Dokladnie dzis w pracy rozmawialam z Wlochami, mieszkajacymi w Rzymie i w Pradze ...i jakos o wiele wiele wiele bardziej sobie chwalil zycie Wloch mieszkajacy w Pradze.
edytowany przez marysia2: 01 lut 2012
praca marzeń ??????????? hahahahaahahah !!!!!hahhahhaahah!!!! chyba zapomniałaś że jest cała historia Twoich wpisów gdzie szukasz pracy jako sprzątaczka, opiekunka itp !!!!! hahahahaah dobreeeee !!!

ale poszperałam sobie troszkę w Twoich wpisach i ciekawych rzeczy się naczytałam :)))
ot np taki wpisik :))) o czym świadczący??

Cytat:
marshmallow
13 gru 2010
Tak, masz racje, po calej nocy spedzonej przed komputerem juz nie kontaktowalam dobrze...

Albo cos takiego... nietrudno jest zirytowac Wlocha, zeby uslyszec taka wiazanke:
ma sei una lurida barbona polacca, come tutte voi venute a sciacallare in italia sta morta di fame del cazzo brutta nana e non ti lavi vaffanculo

kuźwa ....ja zirytowałam już niejednego włocha, ale TAK to mnie nikt nie potraktował :))))))))

gratuluję marshmallow !!! ale taka jak Ty pewnie uważa że komplement usłyszała, wszak z włoskich ust wyszedł :)))
"jezeli Twoja praca marzen jest praca w b&b..."

Bingo! Powinnyscie wszystkie pracowac jako jasnowidzki.

Ostatni moj wpis w tym temacie, bo szkoda mi czasu na takie rzeczy.
Zegnam.
Cytat:
marshmallow
04 sty 2012
Od 17 stycznia, na kilka dni, albo moze i dluzej, jeszcze nie podjelam decyzji na ile wyjezdzam.
Bed and breakfast Vatican Holiday.
Godziny pracy 10-13. Placa ok.6 euro za godzine.

kategoria: Włochy / grupa: Życie, praca, nauka
marshmallow
18 lis 2010
Witajcie.
Czy ktoras z Was bylaby zainteresowana sprzataniem dwa razy w tygodniu, wtorki i piatki, w godzinach porannych w dzielnicy Nuovo Salario za 8 euro na godzine u wloskiego malzenstwa, z polskim akcentem w postaci tesciowej?
Ja szukam dla siebie pracy, w tej chwili chcialabym znalezc taka z zamieszkaniem, albo w poblizu miejsca gdzie teraz mieszkam i pracuje, ale dopoki nie znajde, to czepiam sie roznych zajec.
Byc moze bedzie do odstapienia praca jako badante 70-letniej kobiety-od godz.8 do 14 od poniedzialku do piatku w dzielnicy Garbatella.
Byc moze, bo sama jeszcze nie wiem, jak to bedzie, ale oglaszam sie zawczasu, zeby w ostatniej chwili nie szukac.
W najblizszym czasie raczej to sprzatanie bedzie do odstapienia.
Jakby co, to piszcie na [email]

nie chce mi się więcej szukać ...... masz rację, żegnaj się bo co niby miałabyś powiedzieć po tym jak się ośmieszyłaś kompletnie Dumna Włoszko Wykonująca Ambitną Pracę Marzeń :)))))))
edytowany przez Margo49: 02 lut 2012
Cytat:
nietrudno jest zirytowac Wlocha, zeby uslyszec taka wiazanke:
ma sei una lurida barbona polacca, come tutte voi venute a sciacallare in italia sta morta di fame del cazzo brutta nana e non ti lavi vaffanculo

....wow ...to nawet nie chce wiedziec, z kim przystawalas w Polsce... strach sie bac...

I mam nadzieje, ze nie spotkam sie nigdy z Wlochami, ktorzy Cie poznali lub slyszeli cos o Tobie ....bo nie potrzebnie bym musiala zetknac sie z uprzedzeniami do Polakow, z ktorymi zdarza mi sie spotkac ....i ktore coraz mniej mnie dziwia... a nawet w ogole mnie przestaly dziwic.... po Twoich wpisach....
edytowany przez marysia2: 02 lut 2012
Tego kwiatuszka nie odmowię sobie zacytować :)))
może to jest TA praca marzeń :))

Cytat:
marshmallow
23 paź 2011
W jednej z dyskotek w Rzymie chcą organizować wieczory polskie...
Ja chce robić u nich za naganiacza. Przyjdziecie? ;)
marysia2
23 paź 2011
W jednej z dyskotek w Rzymie chcą organizować wieczory polskie...

Serio?
marshmallow
23 paź 2011
Serio, serio.
marysia2
23 paź 2011
A jaka to dyskoteka? Wieczory to znaczy ...dyskoteka z polska muzyka? ...szczerze mowiac jestem srednim bywalcem dyskotek ...ale czasami bywam. ...czasami czasami. ...polska moze by mnie skusila. ...ciekawe czy na wiecej niz jeden raz ;-)

Tzn ...ze jest troche Polakow w Rzymie :-)
marshmallow
23 paź 2011
Dyskoteka Gilda- przy Piazza di Spagna.
edytowany przez Margo49: 02 lut 2012
Ja ide spac ...dzis tzn 2 lutego ...bo juz jest 2 luty, mam urodziny :-)
Dobranoc :-)
Wszystkiego najlepszego :))))
zdradzisz które?
zdradzisz które?

a skad ;-)

Dziekuje za zyczenia... spadam ...jutro swietowanie ...a w biurze mi ulgi nie dadza ;-)
Cytat:
marshmallow
04 sty 2012
Od 17 stycznia, na kilka dni, albo moze i dluzej, jeszcze nie podjelam decyzji na ile wyjezdzam.
Bed and breakfast Vatican Holiday.
Godziny pracy 10-13. Placa ok.6 euro za godzine.

kategoria: Włochy / grupa: Życie, praca, nauka
marshmallow
18 lis 2010
Witajcie.
Czy ktoras z Was bylaby zainteresowana sprzataniem dwa razy w tygodniu, wtorki i piatki, w godzinach porannych w dzielnicy Nuovo Salario za 8 euro na godzine u wloskiego malzenstwa, z polskim akcentem w postaci tesciowej?
Ja szukam dla siebie pracy, w tej chwili chcialabym znalezc taka z zamieszkaniem, albo w poblizu miejsca gdzie teraz mieszkam i pracuje, ale dopoki nie znajde, to czepiam sie roznych zajec.
Byc moze bedzie do odstapienia praca jako badante 70-letniej kobiety-od godz.8 do 14 od poniedzialku do piatku w dzielnicy Garbatella.
Byc moze, bo sama jeszcze nie wiem, jak to bedzie, ale oglaszam sie zawczasu, zeby w ostatniej chwili nie szukac.
W najblizszym czasie raczej to sprzatanie bedzie do odstapienia.
Jakby co, to piszcie na [email]

nie chce mi się więcej szukać ...... masz rację, żegnaj się bo co niby miałabyś powiedzieć po tym jak się ośmieszyłaś kompletnie Dumna Włoszko Wykonująca Ambitną Pracę Marzeń :)))))))

Zmienilam zdanie, jeszcze cos napisze.
Osmieszasz sie Ty, w Twoim wieku kobiety maja powazniejsze zajecia i przyjemnosci niz przesiadywanie non stop na forum i czepianie sie kazdego slowa.

Ale fajnie, ze znowu ktos uznal moje wypowiedzi za tak szalenie interesujace, ze zechcial poswiecic kilka godzin ze swojego cennego zycia na doglebne ich analizowanie.
Jutro bedzie duzo smiechu, jak poopowiadam, jakie z Was frajerki, hahaha.
O rany dlaczego wszystkie kretynki to kopie settedinove ?
Dziewczyno wez przeczytaj swoje teksty ,i je lepiej przeanalizuj .Jestem pewna ze sama stwierdzisz iz jestes kretynka.Jestes w nich zmienna jak kameleon ,sama nie wiesz o co ci chodzi.
Pewnie , jak poopowiadasz swoim koleszkom ze swojego podworka ,ktorzy kapuja tak jak ty, to nie ma sie co dziwic ze beda sie smiac .
wszystkiego naj Marysiu
Dziekuje :-)
Ale fajnie, ze znowu ktos uznal moje wypowiedzi za tak szalenie interesujace, ze zechcial poswiecic kilka godzin ze swojego cennego zycia na doglebne ich analizowanie.
Jutro bedzie duzo smiechu, jak poopowiadam, jakie z Was frajerki, hahaha.

idąc Twoim tokiem rozumowania to każdy przestępca powinien być szczęśliwy bo policja, prokuratura, sąd poświęcają mu wiele godzin swojego cennego życia na dogłębne analizowanie jego poczynań.
Typowy abnegat intelektualny z Ciebie.
Aida Kosjan Przybysz?Ha!!Wiecie co?Poszukam jej na Facebook'u ;-))!!Byc moze i dla mnie cos przewidzi(pytanie tylko co?),a moze wyleczy z przygnebienia ze zas urlopu sie skonczyl...Aaa...powolam sie na polke,ktòra byla niepewna swojego egipskiego narzeczonego!!!Ooo!!Wlasnie tak zrobie ;-p
ps.skad tyle pesymizmu...Moze ktos ci placi,zeby prowokowac.No bo mysle,ze takie osoby co widza wszystko na nie,nie istnieja....
Urodziny?Wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!
Marshmallow skontaktuj sie z Diabolikiem69 z innego forum,porozmawiacie sobie,widzac,ze macie jednakowe poglady....A moze to jedna i ta sama osoba? :-0
Cytat: mia77
Urodziny?Wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!

Dziekuje:-)
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 79

« 

Pomoc językowa