Szukam pracy jako badante w calej Italii

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 80
praca dla badante http://www.wloski.ang.pl/forum/zycie-praca-nauka/224451
Cytat: SettediNove
jest przepowiednia ze czesc wloskiego buta w dol od Rzymu ,ktoregos dnia zniknie pod woda z powodu jakiegos groznego wybuchu ..tu u gory wiec jest bezpieczniej..:D
Ukryty superwulkan w Europie. Może zagrażać milionom ludzi.
Prawie 2000 lat temu Pompeje zostały zniszczone przez wybuch Wezuwiusza. Teraz może się zrealizować jeszcze straszniejszy scenariusz - niedaleko ruin starożytnego miasta znajduje się podziemny superwulkan, który bardzo niepokoi naukowców.

Mowa tu o Campi Flegrei - atrakcji turystycznej okolic Neapolu. Wulkan jest ukryty pod ziemią, ale na powierzchni widać świadectwa jego aktywności: kałuże wrzącego błota i unoszące się opary siarki. Starożytni Rzymianie wierzyli, że to właśnie tam znajdują się wrota piekieł.

Wulkanolodzy ostrzegają,że Campi Flegrei nie można lekceważyć. Okolica kaldery jest gesto zaludniona, w razie wybuchu bezpośrednio zagrożone byłyby 3 miliony osób. Nad Europą wzbiłyby się chmury pyłu, co spowodowałoby gwałtowne opady i uniemożliwiło loty samolotowe.
Skutki wybuchu tego wulkanu można porównać do uderzenia wielkiego meteorytu - twierdzi Giuseppe De Natale z włoskiego Instytutu Geofizyki i Wulkanologii.
calosc tu: http://deser.pl/deser/1,111857,12267018,Ukryty_superwulkan_w_Europie__Moze_zagrazac_milionom.html
Ja się śmierci nie boje na każdego kiedyś przyjdzie koniec, polecam do poczytania trzecią tajemnice fatimska. Swoich przyjaciół Bóg nie traci z oczu:)Pozdrawiam
...à propos Tajemnica fatimska... jest książka: Wojciech K. Kulczyk: "Czy jesteśmy sami we wszechświecie" autor twierdzi, że te cuda, które wtedy się działy i dzieją nadal, teraz przy użyciu odpowiedniego sprzętu, można wywołać na każdym poligonie wojskowym...dlatego Watykan broni się przed takim cudami. Autor załącza ksero oryginalnych dokumentów z pierwszych 'przesłuchań' dzieci i one różnią się w treści od tych, które znamy... komu i w co wierzyć???
:)
czesc szukam pracy jako colf , badante, domestica w całych włoszech . może tez byc na zastepstwo. znam dobrze jęz. włoski. od zaraz.
www.indeed.it
do sylvusi czy ty już wyjechałas do włoch . bo ja tez mam zamiar tam jechac a we dwoje byłoby razniej mam na ime aneta jesli jestes zainteresowana to sie odezwij.
atena12wyslalam ci dzis wiadomosc z numerem telefonu o prace- prosilam cie bys dala znac jak poszlo ,a tu na forum dowiaduje sie ze juz bedziesz szykowac sie do wyjazdu .Przykre to jesli ktos prosi o pomoc kiedy jest w potrzebie a pozniej kiedy juz ma prace to...widzicie dziewczyny czy warto wychodzic przed szereg?????
Cytat: atena12
do sylvusi czy ty już wyjechałas do włoch . bo ja tez mam zamiar tam jechac a we dwoje byłoby razniej mam na ime aneta jesli jestes zainteresowana to sie odezwij.
nie mam jeszcze pracy i na razie jeszcze nie wyjezdzam , poprostu zdecydowałam ze wolę północ , no i nie chcę nikomu płacic za prace , tym bardziej ze zarobki na południu są mizerne , bo jak mam zarobic 700 euro i od tego zapłacic 200 za znalezienie pracy to rezygnuję. no i nie rozumiem dlaczego sie tak zdenerwowałas ............ ?! a moze ta pomoc to nie była od serca............?!. dziekuje i zycze miłego dnia.
atena12witam cie ,napisalam Ci ze za ta prace sie nie placi i ze ten wloch nie bierze pieniedzy,ze tylko biora nasze Polki po 200 euro a slyszalam teraz juz 300-smieszne!Napisalas ze chcesz prace od zaraz wiec myslalam ze jestes w ciezkiej sytuacji ,a jak sie nie ma pracy to bierze sie nawet i za 700 sama wiesz.Pewnie ze masz racje ze 700 to malo i ze na polnocy placa wiecej ale nie wszyscy maja taka mozliwosc wybierania pracy ,dlatego nie denerwuje sie na ciebie moze masz racje zle to ujelam piszac tez zycze milego dnia i pozdrawiam
czesc wrzystkim jestem w potrzasku mialam prace i juz niemam bo ta osoba zmarla potrzebuje pilnie pracy na stale albo chociaz wrzesien ,pazdziernik jako oczywiscie badante albo cos do sprzatania moze ktoras z was cos ma albo wie to dajcie znac jestem z lubelskiego mam45 lat
Witajcie. Tez wybieram sie do Włoch- na Początek jako badante, bo chce zacząć płynnie mówić zanim znajdę cos w zawodzie. Szukałam ogłoszeń na rOznych portalach, znalazłam panią E. z Auila... Zgadnijcie ile chce? 450 euro! Nie ma na nia jakiejś siły??
Jesli chodzi o prace.. znajomi mówią, ze w Rzymie np.zawsze mozna znaleźć prace w kawiarni/restauracji w centrum- e vero?
nieprawdopodobne taka kasa ,wstydu nie ma .Ja tez mialam ta watpliwa przyjemnosc korzystac z posrednictwa polki ale wziela 100eur.Chetnie bym ci dala namiary ,ale niestety nie mam z nia kontaktu ,najprawdopodobnie zmienila numer .Pozdrawiam ii zycze ci znalezienia uczciwych pracodawcow .
witaj martashh zobacz jaki wyzysk co sie dziwic innym krajom ze nas wyzysuja jak rodaczki robia to samo jakbys cos miala co kolwiek to pisz ja tez nie mowie po wlosku dobrze ale bylam tam z przerwami 3 lata i dawalam sobie rade pozdrawiam
dziwczyny jak bedziecie cos slyszeli o pracy jakiejkolwiek to piszcie lub dzwoncie bo jestem w duzej potrzebie dzieki z goru moj numer 695268978
Wiecie, czytniki RSS ściągają mi codziennie z rożnych portali po kilkanaście ogłoszeń tego typu, choć ja szukam tylko w jednym mieście. Nie chce mi sie wierzyc, w ten caly kryzys. Jak to właściwie jest z ta praca w Italii??
kryzys jest i bedzie sie poglebial w przyszylym roku 2013 ma byc jeszcze gorzej bo recesja wIt rosnie i rosnie..tak jak i u nas wPl pogorszy sie od pazdziernika tego roku i potrwa do marca/kwietnia 2013 ale nie bedzie to AZ tak wielki kryzys jak beda starszyc niektorzy politycy ..ale bedzie i minie z wiosna.Podziekujecie mi w maju 2013 za informacje
wystarczy poczytac troszke o aktualnej sytuacji ekonomicznej Wloch...
znajdujesz wiele ogloszen?byc moze...,ale trzeba brac takze pod uwage,ze w takich Wloszech my Polki nie jestesmy same...,oprocz nas sa takze inne cudzoziemki ktorym to Wlosi daja prace,czyli ilosc ogloszen podzielmy przez 3 a nawet 4....
Cytat: martashh
Wiecie, czytniki RSS ściągają mi codziennie z rożnych portali po kilkanaście ogłoszeń tego typu, choć ja szukam tylko w jednym mieście. Nie chce mi sie wierzyc, w ten caly kryzys. Jak to właściwie jest z ta praca w Italii??
pierwsza wazna rzecz to ze 50% kobiet nie ma pracy...wez to na poprawke przy szukaniu pracy dla siebie...inne rzeczy znajdziesz w info z wczoraj ,,ktore wkleilam na forum..odnosnie zarobkow regionow gdzie jest praca i nie szukaj' pod latarnia bo tam jasniej'..tylko szukaj pracy tam gdzie jeszcze ona jest..NA POLNOCY..w 3 najbogatszych regionach Itali..proste?..jasne, ze proste!Proponuje szukac pracy w krajach Eu gdzie ona jest a nie w biednych Wloszech..gdzie w kazdej chwili mopga rozwiazac ci kontrakt bo pracodawcy pogorszy sie sytuacaja finansowa..tu nie ma nic pewnego..moze tylko to, ze slonce jest bardziej gorace
kryzys : "... masowe zjawisko ucieczki z Włoch po przejściu na emeryturę jest nowe; utrwaliło się w ciągu ostatnich trzech lat - podkreśla włoska prasa. Odnotowuje, że exodus ten towarzyszy wyjazdowi młodych Włochów, uciekających przed rekordowym bezrobociem w ich grupie wiekowej, sięgającym 36 procent. Emigrują też naukowcy, pozbawieni z powodu kryzysu i cięć w nakładach z budżetu szansy kontynuowania pracy badawczej...: http://www.rp.pl/artykul/33,928187-Emeryci-uciekaja-z-Wloch.html
wszystko sie zgadza ale zawsze jest problem jezykowy ja pamietam jak pojechalam do wloch nieznajac ani jednego slowa po wlosku ale bylam w tej leprzej sytuacji bo mialam tam siostre i mialam gdzie sie zatrzymac i jednoczesnie uczyc sie podstawowych slow chce powiedziec ze jadac do innego kraju niemajac tam nikogo i bez jezyka jest raczej niemozliwe i prubujemy szukac pracy gdzie juz bylismy mimo kryzysu .Ale dobrze miec i takie informacje pozdrawiam
pracy sie szuka tam gdzie:
po 1.jest dobra pensja
po 2.pracodawca jest wyplacalny i uczciwy,daje kontrakt i placi na czas
po 3. pracy szuka sie w kraju w ktorym ekonomia stoi dobrze a nie lezy na dwoch lopatkach i kwiczy
po 4.zna sie jezyk w stopniu komunikatywnym
po 5.wyjezdza sie gdy juz posiada sie odlozone srodki platnicze na wyjazd i pierwszy miesiac utrzymania sie jak mieszkanie/noclegi ok 15/20 eu /na noc/ i wyzywienie ok 5/10 eu.na dzien .
Poza tym, że nie bardzo wiem jak sprawdzić firmę, do której aplikuję a kraj wybrałam z miłości nie do słońca, ale do Polaka, który tam jest - to wszystko jest na tak. Znam Polaków tam mieszkających, więc w razie kłopotów mam gdzie pojść, znalazłam mieszkanie z Polkami, no i myślałam, że jeśli nie znajdę szybko pracy w zawodzie, to może spróbuję w kawiarni, o której to pracy mówiły mi dziewczyny, z którymi rozmawiałam w sprawie mieszkania. Mój włoski jest komunikatywny choć uczę się go na razie tylko w Polsce a chciałabym mówić płynnie, stąd pomysł badante i rozmowy z panią E... Czy w takim razie dalej nie mam szans na powodzenie? I dlaczego tak naskakujecie, skoro same jak rozumiem jesteście "po słonecznej" stronie granicy??
dobrze myslisz..jedz ..kupuj bilet i jedz ,chlopak czeka!:D
dobrze myslisz..jedz ..kupuj bilet i jedz ,chlopak czeka!:D

,ze skromnie dodam......a polki Ci na pewno pomoga:-)
:)
nikt tutaj na nikogo nie fuka...sama napisalas ze nie chce ci sie wierzyc we wloski kryzys...a tak poza tym slyszeliscie Angela Merkel przewiduje ze Wlochy sami sie podniasa z dna bez niczyjej pomocy...co wy na to?
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Dlug-Wloch-siegnal-1-9-biliona-euro-2389583.html
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Dlug-Wloch-siegnal-1-9-biliona-euro-2389583.html

Ale Monti już widzi światełko w tunelu ;-)
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 80

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Do autora strony - uwagi, propozycje