Mam pytanie :)

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 42
poprzednia |
Jest nie typowe , ale mysle ,że uzyskam odpowiedz:Poznałam włocha , jesteśmy razem już 3 miesiac. On chce żebyśmy razem zamieszkali u niego w Tropea. co wy o tym myslicie?
Witaj! Sorry ale pytasz tak na serio czy sobie zarty stroisz? ;) Po pierwsze jestescie razem nie "JUZ 3 miesiac" tylko ZALEDWIE 3 miesiac. On chce z Toba mieszkac a my mamy Ci powiedziec co masz robic? Nie wiemy jak to jest miedzy Wami i jakimi osobami jestescie. A Ty chcesz z nim mieszkac? Choc w gruncie rzeczy dopiero mieszkajac z kims mozna go tak naprawde poznac, jednak ja na Twoim miejscu bym sie nie spieszyla. Sadzac po pytaniu wydajesz sie byc bardzo mloda. Szanuj swoja wolnosc i niezaleznosc- tyle moge Ci poradzic. Moge sie mylic oczywiscie :)
Tropea hmm....stamtad to najlepsza jest .......cebula:-)
Mysle ze trzeba byc bardzo ostrozna w kontaktach z Wlochami.Maja inna mentalnosc a co za tym idzie posiadanie kobiety traktuja na rowni ze zniewoleniem.Pisze o tym ze slyszenia innych Polek i z wlasnych obserwacji!! Kobiete traktuja jak swoja WLASNOSC !! Jesli dochodzi do rozstania to potrafia niezle zatruc zycie poniewaz nie potrafia pogodzic sie z porazka.Jeszcze raz napisze....UWAZAJ NA WLOCHOW.Decyzja oczywiscie nalezy wylacznie do Ciebie.
....bez urazy!!!..ale bodajże rok temu!!w zimie ,jako że były długie wieczory ślęczałem nad komputerem 8 godzin dziennie!!...i jak dla mnie ciekawe,bo nie wiedziałem,ze włosi maja swoje stronki...jak zdobyc dziewczynę!!!..i jeszcze ciekawsze!!...jak zdobyc polkę...jak ją poznac???...co można mówic!!!...co ukryc!!...natrafiłem na nią przypadkowo....w goglach!!..wpisałem ragazza polaccha!!!...o ile się nie pomyliłem!!!....ale ciekawe jest co tam włosi!!...wypisują o polkach!!(korzystałem z translatora)....i wiecie co????....myślę,że polacy!!!...to są naprawdę......super faceci!!!....:D
Cytat: a4blanche
...myślę,że polacy!!!...to są naprawdę......super faceci!!!....:D

...nas nie chwalą, to chwalmy się sami :)))
:)
...i wiedziałem!!!!...w ciemno obstawiałem!!..ze mi dotniesz!!!:)))
Wiecie co nie ma sensu genaralizować, bo dupków mozna spotkać w każdym zakątku świata. A czytaliście co Włosi sądzą o swoich kobietach i dlaczego latają za obcymi kobietami? Ja znam Włocha, który mieszka 12 lat w Polsce i wiece dlaczego tutaj- bo uciekł od Włoszek, które stały się w ostatnich latach zimnymi babo- chlopami. Poczytajcie sobie na włoskich forach internetowych. Co do wpaniałości Polaków to nie byłabym taka przekonana, bo mam dość tego, że oni bez piwa zycia nie widzą i dzieki temu teraz jestem samotna mama 2 chłopców. Mieszkam w małym mieście, gdzie tych wspaniałych jest praktycznie zero, ale tych z różnymi problemami i skrzywieniami nie brak. Nie lubię stereotypowego myślenia, że Włosi to tacy okropni są w kontaktach z kobietami, my Polacy też mamy ciekawe i dziwne opinie na świecie.
edytowany przez anias25: 03 mar 2014
A chcecie dowiedzieć się co myślą Polacy o swoich rodaczkach? Poczytajcie sobie Kafeterię, tam, pomiędzy przeróżnymi wyzwiskami, najlepiej wychodzi "wspaniałość" naszych panów.
Gdyby panowie w Polsce wykrzesali z siebie trochę tych pieknych słówek dla swoich kobiet, nie wzdychałybyśmy do Włochów, Hiszpanów czy Francuzów. Włoskie podrywanie nazywamy pustymi bajerami, a oni o nas mówią, ze my w podrywaniu kobiet jesteśmy niesmiali i bierni. Poprostu trzeba brać pod uwagę, że komplemet w ustach Włocha jest rzeczą codzienną i normalną i nie trzeba natychmiast się zakochiwać w nim. Oni tacy już są. U nas tego brakuje dlatego też Polki tracą rozum w kontakcie z miłym Włochem. Mam kolegę Włocha, który mówi do mnie skarbie ( u niego to normalne) potrafi się do mnie przytulic na ulicy ( ludzi się pytają, czy my jesteśmy para), on w ten sposób okazuje swoją sympatię, czego w Polsce brak.
I tu przyznaję anias25 rację . Każdy człowiek potrzebuje czułości .
...to sobie znajdźcie!!!...to !!...co napisałem!!!!...Francję!!!...znam dobrze!!!....ale takiego chamstwa!!!!...to tylko u Włochów .....można szukac!!!....znam tez dobrze!!...inne kraje!!!...ale tylko!!...we Włoszech!!....tak pozwalacie sobą!!!...manipulować!!!!.....o!!!...zgrozo!!!!.....naprawdę...poczytajcie!!!!....kim????...nieraz???...w ogóle!!!!...jesteście!!!!
...żaden!!...francuz!!!...nie powiedział mi tego!!!...o polkach!!!...co włosi!!!!
...a najlepsze w tym wszystkim!!!....ze!!!....rozwrzeszczony Włoch!!!....majac polkę!!!...załatwiał sobie nocleg w formule...koło Grenoble!!!....pomagałem francuzowi!!...tłumaczyć!!...a tego krzykajacego...włoskiego debila!!!...miałem za nic!!!....i był z polką!!!....to jej wytłumaczyłem....niech sobie popatrzy w dowód!!!...jej jedynego!!!....i co było!!!....wielka awantura!!!....z tego co słyszałem!!!...nazywała...go oszustem!!!!.......a jeszcze lepsze!!!!....bo ten portier!!...francuz!!!...mówił!!!.mi!!!...bym!!..mu załatwił...takie polskie dziewczyny!!!....i co ja miałem!!!...powiedzieć!!!!....powiem!!!..wam!!!.....wstyd!!!!...ze!!!...hej!!!!
a4blanche ALE KRZYK :0 Pamiętaj ,ludzie są wszędzie tacy sami. To od nas zależy z kim się zadajemy.
Jest też takie przysłowie ,które popieram- MOGLIE E BUOI DEI PAESI TUOI.
....nie obraz!!!się!!!......ale ja to znam z autorefleksji!!!....z trzema dziewczynami!!!!...chodziłem!!!...a dwie są z dzieciakami we Włoszech!!!i co mają!!!...zniszczone zycie!!!!....autentyk!!!!...!!!!
....i nigdy widziałem!!!...tak bezmyślnej!!!!laski!!polskiej!!!...jak wtedy w Grenoble!!!...myślała,ze jest jedyną!!!!!....dobrze!!!,ze popatrzyła na dowód!!!.....czego!!!...niektórym!!!...brak!!!!
i co był żonaty?
Brak rozumu jest powszechną chorobą. No i analfabetyzm. Są też takie mądre ,które wychodzą za podpalanych a rodzinie tłumaczą ,że rodowity Włoch :)
....dopiero!!!...przy mnie się zorientowała!!!,ze był zonaty!!!!....a wciskał!!!...jej przez rok czasu!!!!,ze nie!!!!!
///typowe!!!....włoskie!!!!...myślenie!!!......złapać!!!!...stranierke!!!!
Ludzie przestańcie, uwzieliscie się na naród włoski? Znam kobiety w Polsce, które naiwnie wierzą, że choc facet pije lub ich nie szanuje, to się zmieni! Naiwna Polka w Polsce będzie również naiwna w innym kraju. Moje dwie koleżanki wyszły za mąż za Włochów i są szczęśliwe.
....no to masz!!!.....przypadek!!...od!!!.....reguły!!!!
...i nie mów mi nic!!!...proszę!!.....bo jak francuz!!!prosił mnie!!!....bym mu załatwił!!!...taka!!!polkę!!!.....to się!!....załamałem!!!...i powiedziałem mu....ze tylko we Włoszech...to jest możliwe!!!!
Ja od 6 lat jestem żoną Włocha i też nie narzekam:)
To tylko wymiana zdań. Zachowaj dystans do naszych wpisów bo się rozchorujesz ;) .Ja mam więcej niż dwie przyjaciółki . Liczy się człowiek . Co nie zmienia faktu ,że na długo Polka w Italii będzie postrzegana jako "łatwy " towar.
...odstępstwa!!!...od reguły!!!...też się zdarzają!!!....jesteś!!!...jedna!!!....na ...prawie...kilkaset!!!
...kiedyś pisałem!!!...jak francuzi!!!...określają!!Włochów!!....gitanes!!!.....cyganie!!!...i naprawdę !!...nic się!!...nie zmieniło!!!!
....i powiem!!...wam!!....ze mną rozmawia normalnie!!!....jak z człowiekiem!!!....a Włocha!!!...ma w d...ie!!!.....przynajmniej !!!!...tym się szczycę!!!...jak najpierw!!!..ze mną!!...a Włocha!!...na bok!!!!
Chłopcze uspokój się bo ci żyłka pęknie.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 42
poprzednia |