Czesc wszystkim!
Marzenko, nie znam twej "histori" , albo nie opisalas , albo przeoczylam???
Ale dlaczego bedac sama z jednym dzieckiem nie masz na nic czasu???
to dziwne.
Weba - dzieci ktòre nie chca jesc i jeszcze nie bardzo sypiaja w nocy to zeczywiscie samo spedza sen z powiek.
Ja dzieki Bogu maciezynstwa nigdy sie nie balam bo z powolania jestem polozna! Ale kazda kobieta musi sie nauczyc maciezynstwa.
ROLA MATKI I OJCA TO NAJTRUDNIEJSZA RZECZ JAKA MAMY DO SPELNIENIA.
Tez czasem ma sie ochote od tego troche uciec , ale w glebi wiemy , iz takie maluchy glòwna potrzeba jaka maja to trzuc , ze mama i tata zawsze sa obecni.I masz racje z tymi wznymi mometami zapadajacymi w pamiec dzieciom ! Moje na szczescie jedza swietnie i czesto (ku zdziwieniu innych ) wcinaja wszelakiego rodzaju jarzyne.
Ale jak pisala tez Franci czas mija i za troche znajdziesz wiecej czasu na odpoczynek i czytanie.
Moje maluchy juz coraz wiecej rozumieja i jak ich prosze , zebysmy polezeli w ciszy i podumali , czy popatrzyli w ksiazeczki (tak cichutko) to tak robimy , wtedy umysl i cialo regeneruje sie na nastepne 5-6 godz.
Albo jak sie zle czuje to po prostu wchodze pod koludre a oni kolo mnie zajmuja sie konstruowaniem , ogladaniem , lepieniem czy spia razem ze mna i tak sobie rodzinnie odpoczywamy i pomagamy.Oni tez czasem maja zly dzien to nosze ich na rekach.
Wiec zawsze z kazdej sytuacji jest dobre wyjscie. Trzeba tylko miec glowe na karku i dobrze sie organizowac!!!
Ja sie wychowywalam z babcia (teraz ma 90lat) to dla mnie jedyny i najwspanialszy wzòr w zyciu!Nauczyla mni zycia i wszystkiego co z nim zwiazane - mòj maz tez jest jej wdzieczny - ha ha ha !
Ostatnio pewna dziewczyna (mloda mezatka z jednym dzieckiem) , powiedziala mi , iz nie chce wiecej dzieci bo dwòjce /tròjce nie da juz tego samego co jednemu dziecku - i tak jest szczesliwa. I dobrze pomyslalam , w Polsce czesto mòwia , ze dzieci sa dla bogatych!!!
A jak juz bieda to dziecko konczy w beczce , czy w klatce z psem przez 6 lat ( Wiadomosci z zeszlego tyg.) - co za dzicz nie ludzie............
Ale wracajac do poprzedniej mysli ! - samo to ze widze , ze moje maluchy kazdego dnia ucza sie czegos nowego , wiele rzeczy ich cieszy , sa zdrowe - to Marzenko juz jest motywacja do wyjscia z domu , pokaz dziecku jak kozystac z zycia , ile jest w okòl nas rzeczy ktòre zachwycaja , rozwijaja nas intelektualnie - nie wiem tez ile ma lat?
A tak na marginesie spòjz w Biblie , ze Pan Bòg stwozyl nas abysmy zyli razem i do tego tez jestesmy przyzwyczajeni - nie dziwne wiec ze czujesz sie samotna , moze opuszczona?Ale pisz tu do nas , to czasem pomaga nawet na handre!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To tyle przemyslen na dzien dzisiejszy.Teraz pora na bajke , pòzniej spacerek po chleb i mleko ,podwieczorek, zabawa z tata i tak leci.
Buziaki dla wszystkich!