Przerwa na caffe cd.

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 65
A ja wracam za 5 minut bo musze zapalic
No to tak trzymaj, zycze powodzenia i oby Twoje sny o Florencji jak najszybciej sie spelnily. A jak sie czegos bardzo pragnie to napewno sie spelni - wiem co mowie.
mam nadzieje, choć pewnie sama wiesz, że nie jest to proste...Szczególnie jak nie chcemy zadowolić się czymkolwiek...np. jakakolwiek pracą, bo znam języki, mam bdb wykształcenie, kilkuletnie doswiadczenie zawodowe itd.
Napotykam na wiele trudności tych zewnetrznych no i wewnetrznych....Ale damy radę..prima o poi...;)
O problemach z praca co wiem, jestem tu trzy miesiace i nic ale u mnie podstawowym problemem jest brak znajomosci jezyka wloskiego. Na poczatku tez bylam zdecydowana na tylko i wylacznie prace biurowa i to na nie byle jakim stanowisku, bo podobnie jak ty mam wyzsze wyksztalcenie, znam j.angielski i prawie lat doswiadczenia ale w tej chwili podejme kazda prace, ktora umozliwi mi nauczenie sie jezyka i dostarczy troche gotowki. Niestety tak sobie sama wybralam, popelnilam blad jeszcze bedac w Polsce nie uczac sie jezyka, zaczelam niecaly rok przed wyjazdem i okazalo sie ze to bylo za malo. Pewnie juz wszystkich zanudzilam.
skonczysz w koncu marudzic,czy nie?
Ale ja nie marudze, jest mi tu dobrze, mam taka cudna kolezanke jak ty!!!, wiec jak mogloby byc mi zle. A karolci chcialam tylko przyblizyc swoja osobe :)
no skoro w ten sposob to ujelas,to ok.....tylko w razie naszej kolacji mam nadzieje,ze nic mi nie podrzucisz do talerza??ojeju...to ja juz bede grzeczna......

monisiu,ale ciekawe rzeczy o sobie napisalas!!!
brava, tak trzymaj, przymilaj sie moja droga, ale to Faust gotuje wiec ja nie bede raczej miala mozliwosci czegos podsypac... no ale jak bardzo sie postarasz to zrobie wszystko zeby dostac sie do twojego talerza. A wlasnie gadaliscie cos i ustaliliscie w koncu jakis termin???
monika..nie załamuj mnie...wprawdzie włoski znam bardzo dobrze, łacznie z technicznym, ale mam nadzieję, ze uda mi się pracować w sensownym miejscu...buuuuu :))))))) no dobra juz nie smęcę..
co wy wszystkie sieste macie czy co? ;)))
Karola ja bede dopiero kolo 16, mam nadzieje ze jeszcze bedziesz, pa
ok, jestem jeszcze przez jakis czas :)
No juz jestem, sorki ale mialam kilka rzeczy do zrobienia
HALO HALO WIELKI SWIAT KUCHENNY BLAT :)
a ja juz sie ciesze na mysl o tym, ze do końca tygodnia mam wolne ..che bello...
Ale gdzies wyjezdzasz czy tak poprostu chcesz odpoczac? Sorki ale ja taka ciekawska troche jestem :)
nie, niestety nie wyjeżdżam, ale wiesz, zawsze to czas spędzony inaczej niz na codzień...to też może być miłe :)
będę miała czas na obmyslanie strategii na nowe życie na półwyspie ;))
No pewnie, lepsze to niz siedziec w pracy co?
A podjelas juz jakies kroki jesli chodzi o prace we Wloszech?
tak, chyba jestem we wszystkich możliwych portalach ;)))
poza tym wysyłam cv jesli pojawia sie cos co mnie interesuje..no i dałam znac znjaomym i wysłałam im cv, żeby gdzieś podrzucili, jak nadarzy się okazja...
No to super, kto wie moze za niedlugo bedziesz pisala do nas juz z Wloch... Zycze Ci tego z calego serca bo widze ze bardzo ci na tym zalezy.
nie widziałam twojego wpisu no..cavolo..;)
no zalezy, bo juz nie da sie tak dalej jechać ciałem tu a myslami tam..czuję się zdezintegrowana :))))))
będę pisac stad i stamtąd..i mam nadzieje, ze wkrótce też znajdziesz dobrą pracę , to wazne. Jak będe o czyms wiedziała to dam znac.
Trzymam kciuki za Ciebie, mna sie nie przejmuj ja tak czasami sobie lubie ponarzekac ale ogolnie jestem dobrej mysli, predzej czy pozniej napewno cos znajde, a teraz musze skupic sie na jezyku - to moj klucz do sukcesu! No a teraz to kasia powinna mnie pochwalic :)
Dobra ja narazie koncze bo wrocil moj amore i odrobina uwagi mu sie nalezy. Postaram sie zajrzec wieczorkiem a jak nie to do juterka.
No czesc dziewczynki, ja wlasnie chyba pokusze sie o kolejna kawe w dniu dzisiejszym bo jakos tak obudzic sie nie moge. Co u Was?
no, ze mnie nie bylo to rozumiem, ale gdzie wy wszystkie zniknęlyscie ???
buongiorno a tutti!!!
czesc karolka, ja jakos tak strasznie w niedoczasie bylam przez ostatnie pare dni ale teraz sprobuje sie poprawic, a co u Ciebie?? Wypoczelas chociaz troche?
juz zapomniałam ze wypoczywalam...zwalialo sie na mnie dzisiaj tyle pracy, ze ledwo zipie...no i szukam pracy niustajaco, wiec juz glowa mi peka, bo polówka jestem myslami o pracy tu a połówka o szukaniu tam..da pazzziiii :)
Spoko Karola, glowa do gory dasz rade, teraz jest Ci trudno, ale w momencie kiedy juz znajdziesz prace i sie tu przeprowadzic napewno docenisz wszystkie swoje starania.
Ale ma refleks ..wiem, wiem ..przepraszam ale osatanio w ogole tu nie zagladalam ..bylo doscv intensywnie... ale jestem znowu :-))) mama nadzieje, ze jeszce tu zajrzycie :-))) moze uda nam sie ozywsc nasza kaffke ....
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 65

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia