witajcie!pisze do was od moich znajomych z regionu marche,bo jestem u nich do piatku,zabrali mnie na male "rzymskie wakacje".wiecie,ze poznalismy sie przez skype i dzisiaj mozemy zasiasc razem do stolu...to wspaniala sprawa ,zalozylismy nawet wspolnie taka nasza stronke internetowa...http://www.amicidelvoip.org/ jesli ktos jest zainteresowany,zapraszam.
wczoraj siedzielismy do pozna,urzadzilismy wspolna kolacje,a potem pojechalismy na przejazdzke samochodem terenowym,ktory bylam zmuszona prowadzic ja,ale mialam stracha,bo tutaj sa straszne gory i waskie uliczki,ale w sumie ubawilam sie do lez.mieszkam u przyjaciela wraz z jego rodzicami w wielkim domu,mam apartament do dyspozycji(pisze to wam,bo chce powiedziec ,ze ludzie sa wspaniali,poswiecaja sie dla przyjazni) i wlasnie pisze do was stad.to cudowni,ciepli ,wyrozumiali i tolerancyjni ludzie...z okna widze gory ,jest jeszcze snieg a
a w piatek wracam tam ,gdzie bylam wczesniej,bo mam spotkanie w sprawie pracy w hotelu w Riccione...mam nadzieje,ze bedzie dobrze.
Franci wszystko ci opowiem,bo musze sie ciebie poradzic -odezwala sie ta Kaska z Belarii.
Marzenka,dziekuje za pamiec,pozdrawiam cie serdecznie,ucaluj oliwke i trzymaj sie...jesli cos bede slyszala to cie powiem,musze sama sie najpierw jakos urzadzic,a to nie jest takie proste...teraz sezon juz sie zaczyna i wszyskie hotele maja juz komplet pracownikow poza tym musisz uczyc sie jezyka ,masz dostep do internetu,wykorzystaj czas jaki masz jesli myslisz o pracy tutaj,bo bez jezyka jest naprawde ciezko.ja jestem tutaj i jak tylko mam chwile wolna to sie ucze,siedze w slowniku i w ksiazkach do nauki wloskiego ,marzy mi sie czytac gazety albo ksiazki po wlosku ale nie wiem kiedy do tego dojde...
dzisiaj jedziemy troche nad morze,a potem wieczorem bedziemy robic placka po wegiersku,bo chca zjesc cos z naszej kuchni,mam nadzieje ,ze to dobry wybor,ale zobaczymy.robimy dzisiaj ostatnia wspolna kolacje,bo jutro wracam,ale jestem pewna,ze nastepnym razem oni odwiedza mnie.
pozdrawiam jeszcze raz,troche sie rozgadalam,ale jestem pod wielkim wrazeniem,nie moge w ogole spac,przezywam wszytko zbyt mocno.BUZIAKI