~Klub miłośników Italii w Trójmieście~

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 93
Justin Twój mąż nie zna polskiego to będziemy przy nim mówić po włosku, super, przyda się mobilizacja :) Serdecznie zapraszamy, jeśli znasz innych miłośników włoskiego zaproś ich do nas. To trzeba się dobrze zgrać na następne spotkanie, może tym razem w jakiejś włoskiej knajpce, Włoch oceni czy ma coś wspólnego z włoskim smakiem :) Pozdrawiam wszystkich :*
mobilizacja jak przyda sie jak najbardziej-ale chyba mojemu mezowi hehe-aby w koncu cos zaczal po polsku mowic;-) ps.co do knajpek wloskich to jak na razie nic "ciekawego " w 3city nie znalazlam-a Wy???ha..no moze jedna-ale ciekawe bylo tylko menu hehe PENE ZE SZPINAKIEM!:))) pozdrawiam wszystkich,justin
Dokładnie,zgadzam się,że ciężko znaleźć jakieś włoskie restauracje,knajpki... próbowałam - z marnym skutkiem,chyba że w Sopocie coś się znajdzie :)
Insonnia ma rację, to świetna okazja dla obu stron,bo my będziemy mieli okazję podszlifować nasz włoski,a Włosi - polski. Bardzo opłacalna wymiana w doborowym towarzystwie hehe :)
Zastanawiajmy się zatem nad terminem!
Bacioni dla wszystkich:*
moj maz bedzie tu w przyszlym tygodniu,wiec jak tylko bedzie planowane jakies spotkanie do sie zapisujemy:)-najlepiej gdyby to byla jakas sobota... ps.co do knajpek wloskich-jest troche restauracji wloskich w trojmiescie ale chyba zadna z nich nie oddaje prawdziwego klimatu jaki panuje w tym kraju? byc moze kuchnia jest ok,ale brak mi tu chyba czegos...chyba baru:-) kawka,prosecco,aperitivo? myslicie ze mialoby cos takiego racje bytu w trojmiescie???
No to świetnie Justin! To możemy już ustalać spotkanko na piątek lub sobotę np.6-7 marca lub 13-14. Piszcie,który termian komu bardziej odpowiada :)
A co do miejsca iście włoskiego,to na pewno jest takie niezbędne w trójmieście i już zaplanowałam,że jak tylko wygram w totka otworzę taki bar-restaurację italiano!! :D
z checia sie dolacze do pomyslu hehe... musze tylko zaczac grac;-)
ciao tutti:) spotkanie:) -ja jak zwykle chetna, z tym, ze z swojej strony bym prosiła termin 13 marca, cóż , do tego czasu jestem pogrążona w pracy i nie dałabym rady sie spotkac, a ochota jak najbardziej jest:) a presto Tanti baci:)
A mnie dziewczęta to by tak 14.03 pasował, bo narazie cały czas mam szkołę w weekendy. Do tego czasu też może udałoby się Nam zebrać większe grono do spotkania :) Abbracci per tutti :*
witam,jesli chodzi o mnie to takze lepiej 14tego-po pierwsze sobota a po drugie 13ty to piatek brrr....;) ps.jesli mozna jaka jest srednia wieku osob na tym forum(i spotkaniach)?
No to świetnie,w takim razie termin już ustalony: 14.03.2009 - sobota.
Co do wieku,to mój jest młody, studiuję,ale czy to ma jakieś znaczenie?
Pozdrawiam :)
ok, 14 mi też pasuje:) zobaczymy ile tym razem się osób uzbiera:) baci
Dziećmi nie jesteśmy, ale za stare to też nie, ja mam 20 :) Aczkolwiek poziom rozmowy jest wyższy niż nasz wiek, o to się nie obawiaj :)
gdzie macie zamiar sie spotkac?? cos pisane bylo o sopocie??jak dla mnie sopot jest ok.ps.pytalam o wiek bo nie chcialam czasami byc "za duza" na to spotkanie:) pozdrawiam.justin
Miejsce jeszcze nie jest sprecyzowane,ale wiemy jedno,że zależy nam chyba na miejscu choć trochę z Italią związane? Może niech każdy poda swoją propozycję,wybierzemy najlepszą ;) Ja jestem w trakcie wymyślania :)
Baci :*
Witam.Slyszalam duzo pozytywnych opini o restauracji "Tersoro"-ktos z was tam byl?
Tesoro-nie Tersoro;))
Niestety nigdy nie miałam przyjemności... niestety muszę też odwołać swoją obecność na spotkaniu,ponieważ zapomniałam,że to już marzec i 13.marca moja mama ma imieniny i niestety nie uda mi się pogodzić dwóch imprez... a szkoda,może załapię się na kolejne spotkanie!
Abbraccioni :)
Confermo. Qui a Trojmiasto parlano molto bene di questo ristorante "Tesoro" a Sopot, sulla strada per l'ippodromo, quasi alla fine verso il mare. Dicono (gli italiani qui) che sono due cugini a gestirlo, che fanno mangiare italiano buonissimo, che sono simpatici. Dicono anche (non so se è vero) che in questo locale si parla solo italiano, nel senso che il personale parla solo italiano e i clienti polacchi trovano questo molto divertente.
Io non ci sono mai stato dentro, solo visto spesso di passaggio andando al lavoro, e davvero c'era sempre gente.
Come le volte scorse, anche a questo appuntamento non ci sarò (proprio in quei giorni sarò in Italia)..che sfortuna!
Non ci sono anche ragazzi in questo gruppo?! Non vorrei essere l'unico uomo italiano in mezzo a tutte polacche..
Comunque spero di raggiungervi in altra data!
Si, sono stata una volta li, buonissimo :) A nie robimy spotkania 14.03 w sobotę? Jaśmineczka wtedy byś mogła czy jedziesz do domu na weekend?
Właśnie 14 moja mama wyprawia imieniny... zapomniałam o tym zupełnie! No nic,liczę że moje zdrowie wypijecie i wszystko pięknie opowiecie mi potem ;) Chyba,że da się przełożyć na weekend później ,czyli 21.03,ale nie chcę już mieszać.
Jak dla mnie to się da. Czy ktoś ma coś przeciwko? Poznałam przez internet chłopaka, który przyjeżdża do Gdańska pracować w Lotosie, ma na imię Salvatore i ma 28 lat. Zaprosiłam go na nasze spotkanie, mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko. To kiedy ostateczny termin?
Byłoby świetnie,gdyby udało się zebrać wszystkich na 21.03,przy okazji pierwszy dzień wiosny byśmy uczcili godnie!! Hehehe :D Może EUG będzie też wtedy w Polsce?
Eug, quando sarai in Polonia?
witam mysle ze mozna poczekac do 21.03?moze wiecej osob sie zbierze?byloby fajniej mysle? pozdrawiam wszystkich justin
Sarò in Italia dal 6 al 14 marzo (salvo ulteriori variazioni per motivi di lavoro). Per il resto sarò sempre qui a Gdynia. Sarei contento se ci sarà anche questo ragazzo italiano che lavora per la LOTOS (forse per la Technip?), così non sarò l'unico uomo tra donne (soprattutto, la mia polacca mi permetterà di venire.... :-) ). Il 21 andrebbe bene (venerdì 20 andrebbe benissimo).
Ma questo club di Italianofili di Trojmiasto come sarà organizzato? Solo come un gruppo di conoscenti che ogni tanto si incontra per bere/mangiare insieme o potrebbe essere qualcosa di più organizzato (una associazione culturale, un centro di studio di italiano con corsi, scuola e servizio traduzioni..)? Perchè no? Chi farà il presidente e dove sarà la sede?! :-)
In primavera organizzeremo un incontro in siedziba della mia firma budowlana a Gdynia: c'è molto posto, un ufficio, delle stanze, possiamo fare grill. Io preparerò spaghetti al pesto, maccheroncini alla pizzaiola per tutti.
Ciao Eug-non sarai unico italiano-ci sara anche mio marito:)) e in questione di grill? un ottima idea!se avrai bisogno di una mano x preparazioni aiuteremo molto volentieri! saluti,justin
Bene!
Certo che ci sara' bisogno di una mano! Ma l'importante e' portare sorriso e simpatia. Quando arriva questa primavera?..
primavera? 21??? ;))
Variazione programmi! Ho dovuto spostare il viaggio in Italia dal 20 al 27!!
L'incontro per il 13 andrebbe benissimo. Lo facciamo? E il 14?
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 93

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie