Co Włosi sadzą o Polsce,polakach i polkach??

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 124
moze dlatego czasami co madrzejsze Polki wezma madrzejszego Wlocha to czasami troche zawisci jest-a o jaka Ci pania chodzi,z jakiego programu
mulino-takie programy na początku jest dobrze glądac bo tam jest prosty język wiec szybko się można osłuchac,nic złego.
aaa co do tej KOBITY to może MIRIAM :):) (nie wiem czy pamiętasz taki ogólnoeuropejski program był o kobicie z przyrodzeniem).
A moze Valeria Marini,widzisz my tu udajemy a oblatane jestesmy w tv
nie wiem jakie ona ma tam przyrodzenie w majtki jej nie zagladalam :D ale mam na mysli taka blondynke, wlosy za ucho, glos takiej starej alkoholiczki,bardzo niski, nawet u facetow ciezko taki baryton sie slyszy :D jak ona mowi to mnie wszystko boli ;D
aaa Maria Defilip....nie wiem jak sie pisze jej nazwisko ...
program Amici...
Aaa oj strasznyy glos,ale robi programy,ktore wlasnie maja taki niesamowity 'chwyt'
aa tak, tak w tym programie faktycznie tez chalturzyla ;)
Aaa... to ta co komentuje to jakies reality show co faceci umawiaja sie z dziewczynami? Po poludniu jest chyba ten program?
Nie ogladam:) czasem przypadkiem podejrze, gdy moja wloska wspollokatorka gotujac w kuchni wlacza tam TV. :)
jej marito jest producentem programow ,ale też prowadzi jakiś program,też jest specyficzny..nieżle seee fafluniii ona grzmi on fafluniii :):):)
kurcze ale o co chodzi? W Polsce kobitka z takim glosem w telewizji raczej nie mialaby szans :) zdjeliby ja z anteny zanim zdarzylaby wycharczec jedno slowo :D
jasne, jasne ;)
Na szczescie moj IT tez nie trawi reality show. Lubi "Striscia la notizia", "Report", jakis "Zelig" czy cos tam... nie wiem co to jest ale chyba nie reality show(Boze, uchowaj :P ), programy o autach i ....wyscigi Formuly 1 i motocykli! :P :D :D :D
Naprawde nie ogladam! :) Zreszta ten glos przyprawia mnie o ciarki na plecach. :D
aaaaaaa jest taki program...co na randki chodza itd.. a poźniej się opluwają,wyzywają :):)

Raz oglądałam taki odcinek...że przyszła exs żona jednego z facetów jak już on sobie wybral nową lale
iii przed kamerami na całą IT...że ma jej oddać meble do kuchni :):)
ahahahahahaha to mi zapadło w pamięć....
wyszlo na to, ze jednak sporo wiecie o wloskich programach i ich prowadzacych
no widzisz, tak udajemy a my calymi dniami 'glupiejemy'przed wloska tv-ja ogladam w poludnie i wieczorem dziennik - i najgorsze,ze tutaj nawet w dzieniku podaja wiadomosci o VIPach wloskich,wiec slucham wiadomosci o polityce,wyborach i opowiadaja Ci jak to znany pilkarz ma dziecko,a to inny sie rozwiodl itp
Wiesz, ja na poczatek troche TV ogladalam, bo nie mialam internetu ani nawet kompa w domu,ani nawet odtwarzacza mp3 zeby chociaz muzyki posluchac i chcialam osluchac sie z jezykiem (wtedy jeszcze nie wiedzialam, ze ta TV taka debilna jest). Potem ogladalam tylko "Komisarza Rexa" :) a wiesz jak to jest: w czasie przerw na reklamie reklamuja inne programy i, chcac, nie chcac, uslyszy sie co nieco.Przed wakacjami ogladalam tez "Milionerow".
A pania z niskim glosem znam dzieki mojej wloskiej wspollokatorce, ktora zawsze jak gotuje musi wlaczyc TV w kuchni. :) Takze albo oglada w kuchni pania z niskim glosem, albo "Mode na sukces". :D Oh Dio! :) A nie, sorry, jeszcze wlacza tez "Forum" czy jakos tak - te rozprawy sadowe. :D "sadowe" z "a" z ogonkiem. :)
z historiii też coś wiemy,geografia nam też znana...języki obce też nie są nam obce.....
mówią że inteligencja to wiedza ogólna :):):):)
no jasne i co w zwiazku z tym? :D alez czegoz sie tu wstydzic ? :D my sie mamy wstydzic czy ci co tam pracuja ?! jak sadze w wiekszosci ogladamy to w celach dydaktycznych- w celu osluchania sie z jezykiem etc. bo niczego innego sila rzeczy nie ma w tej przekletej tv, ja traktuje to jako ciekawostke przyrodnicza, ktorej przygladam sie z zaciewawieniem i niedowierzaniem :D
to bylo do vanga :)
Jak mieli wybierac nowe veline, to wiecej w wiadomosciach mowiono o tym niz o owczesnej wizycie Busha w Rzymie. :) Co za wstyd dla narodu ta ich TV! :P
nadal powtarzam-dla zrozpaczonych Polek nie wiedzacych co ogladac-codziennie od 17 do 19 na la7 'Atlantide-storie di uomini...'
we wtorek wieczorem polityka na RaiTre z 'Ballarò' lub 'Impero' na la7 z archeologiem i pisarzem Valerio Massimo Manfredi
w czwartek wieczorem na RaiDue 'Voyager'-historia
Oj rzeczywiscie cieniutko jest
sadza, ze jestesmy pieprz.. zadupiem, a ostatnio jak moj facet byl u mnie w sierpniu i w tym samym czasie byly "zawieruchy" w rosji, to jego matka do mnie dzwonila z pretensjami, ze mu pozwolilam do mnie przyjechac a przeciez u nas wojna jest!!!
wcale nie mialam tego na mysli, tylko ze na poczatku mowicie, ze nie ogladacie wloskiej tv a pozniej... Ja, jak jestem wdomu,to tv mam wlaczony caly czas wlasnie w celu osluchania sie z jezykiem, nawet jesli wlosi robia bledy jezykowe zawsze cos zostanie w pamieci, jakies nowe slowo czy zwrot no i sytuacja kiedy sie go uzywa.
No bo nie ogladam. Jesli nie wlaczylam TV od pocz. wrzesnia czy sierpnia to chyba moge powiedziec, ze jej nie ogladam. Nie mam nawet TV w pokoju. ;)
Ja bym powiedziala, ze jestem oburzina tym, ze puszcza synka w daleka podroz i nawet nie wie gdzie synek jedzie. ;)
A chlopakowi nie bylo wstyd za ignorancje mamy? :)
w gwoili uściślenia-dla mnie "oglądać" oznacza usiąść przed TV i z zainteresowaniem sledzić kazdą minutę programu,a to że mamy pojęcie że jakiś program istnieje i jest o tym czy o tamtym nie oznacza że jestesmy jego fankami.
Tj i w PL i w IT o programach piszą w gazetach,necie itd...
przeciez wiadomo, ze wszedzie sa ludzie i parapety i cos mi sie wydaje, ze niektore z was mialy okazje poznac tylko parapety, :))))
co do Polski jako kraju wschodu.. tak naprawde Niemcy sa krajem polozonym w srodkowej Europiej i jezeli chce sie byc precyzyjnym to powinno sie pisac, ze Pl jest polozona w srodkowo wschodniej Europie. Tez musicie patrzec na to, ze chociaz nie ma juz od dawna muru w Berlinie, to wlasnie ten ostatni dzielil Europe na zachodnia i wschodnia, a wiec pozostaly slady "polityczne".

Chiny tez mowia o sobie panstwo srodka, a my o nich, ze sa na wschodzie, hahahhahaha ^^
A co mają sądzić?? Jak nic nie wiedzą z mediów.
Dzisiaj strzelano do Prezydenta RP...
z tego co widziałem na Interii pojawiła się wiadomość po 15ej...
mamy po 19tej ...
na ANSA.it - nic nie ma
---
repubblica.it taka wiadomość:
Mosca, 18:43
GEORGIA: SPARI RUSSI SU CONVOGLIO SAAKASHVILI, MOSCA NEGA
To wszystko... jedno zdanie... nawet słowa, że był tam Prezydent z kraju UE
---
corriere.it - nic nie ma
---
ilmessaggero.it - nic nie ma
---
rainews.24 - nic nie ma

Co Włosi mają sądzić o czymkolwiek jak nic im nie jest mówione czy pokazywane??
Kiedyś nawet oglądałem program nie pamiętam tytułu (pomarańczowe ciężarówki jeżdżą po świecie) - ano jechały... od Bałkanów poprzez Czechy na Litwie i innych krajach bałtyckich kończąc...
Nie wiem jak się teleportowały z Czech i Słowacji na Litwę...
Bo o Polsce nawet słowa nie było o_O
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 124

Zostaw uwagę