MATURA

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 111
dolaczam sie do Was:D zdawalam na podstawie tez sama z komisja;)) ale moja komisja byla jakas dziwna jedna pisala esy a facet chrzakal^^ jakos napisalam nie moge sie doczekac wynikow :D albo chociaz poprawne odpowiedzi:))
tez pozostal mi labirynt i guido dla zakochanych. No wiec mysle ze tutaj z tytulami ksiazek wszyscy mielismy dobrze ;)
ja mialem przypal.na jednej plycie nie bylo zadania 3 z podst heh przedluzyli mi o 15 min ale zdenerwowalem sie nie wiem co to bedzie niby cos napisalem.czekamy na odp
:)
ja pisałam rozszerzona. tematy z wypracowania były nieciekawe.
a druga czesc byla nawet łatwa. czytanki przedewszystkim :D
czekam na odp albo chociaz arkusze ;/ ale nadal ich nigdzie na necie nie widze.
Arkusze maja byc dzisiaj po 9. a odpowiedzi to sie raczej niedoczekamy, poniewaz te zamieszczane na portalach internetowych to są przykładowe rozwiązania napisane przez specjalistów/nauczycieli współpracujących z tymi portalami. A jako, że jesyk włoski, hiszpański itp. nie sa popularne to zapewne nikt nie pokusi się podanie przykładowych odpowiedzi.
Hahaha no to w czerwcu dowiemy sie jakie sa wyniki.Moze to i lepiej...Jak tylko ukarze sie akrusz to zrobie ten test maturalny jeszcze raz tym razem z moja nauczycielka od Wloskiego.
Jest włoski!!!!!!!!!!!!
http://www.cke.edu.pl/index.php?option=content&task=view&id=774&Itemid=2
olcia2461

Widzialem na forum, ze chcesz jechac do Wloch.Moze pogadamy na gg, albo np na nk?Mam rodzine we Wloszech, takze moglbym Ci pomoc.pozdrawiam.
ivonka7

Dai, ti prego.Parliamo un' po l'italiano???
Se vuoi, va bene :)
Ma adesso sto controllando le domande :)

Susan Sarandon non abita a Los Angeles perché:
A. lì è necessario usare l’automobile.
B. le piace il senso di isolamento.
C. non sa vivere senza sapere cosa fanno tutti.

Ktore jest poprawne?:)
Wydaje mi sie ze zaznaczylem odpowiedz pierwsza, chociaz nie pamietam dokladnie.Na pewno nie ostatnia,waham sie miedzy pierwsza a druga.
@ poprawana jest odp. A

Ragazzi zamieszczajcie swoje odpowiedzi. Ja zaznaczałem tak:

1 C B C A B

2 F D B A

3 F V V F F V

4 B C A A A D

5 F D A G B C

6 D G A E B C H I
witam, jakby ktos mial juz sprawdzone odpowiedzi z podstawy z matury to wrzuccie:)
Mi niestety nie chce wyswietlic arkusza...

Ivona jasne ze chcialbym pogadac:)Przeciez wybralismy jako nieliczni ten sam jezyk obcy:)Pewnie bylas juz we Wloszech i bymy mogli pogadac sobie o tym :) pozdro
Bysmy*
musisz dac otworz za pomoca internet albo firefox i otworzy ci sie
moje:

1 C B C B B
2 F D B A
3 F V F F F V
4 C C D B A D
5 F D A G B C
6 D G A E B C H I

a co do tego pytania o los angeles, to dla mnie jest źle sformułowane, bo i w tej odpowiedzi o samochodzie jest trochę prawdy i w tej z isolamento tak samo
jak komus się nie chcą otworzyć to niech spróbuje z tej strony

http://matura.gazeta.pl/matura/1,79505,6575878,Matura_2009__WOS___arkusze_i_rozwiazania.html
czescpodaje jakie odpowiedzi ja zrobilem na rozszerzonym,jak ktos pamieta swoje to niech sie wypowie

w Icz 1) da, in, da, come, ?, di 2)espressione, composta, protezione, piacevuole

w cz II) 1)D, A, B, D, C, 2) nie pamietam kolejnosci ale na pewnoi nie uzylemodpowiedzi B, 3)F,F, V, F,V, 4)nie pamietam, 5) nie bylem pewien ale B,D,B, C
właśnie, że nie, bo jej nie piace il senso di isolamento, a tam jest napisane, że się jej to podoba :)
Oj chyba nie :) pytają się dlaczego nie mieszka w LA a ona mówi że sens samotności jest nieznośny (a w teście masz jako B że sens samotności jej się podoba). Potem mówi, że nie da się poruszać na nogach i konieczne jest auto więc prawidłowa odpowieź jest tylko jedna i jet to odp. A
no wlasnie nie podba i dlatego nie mieszka w los angeles :) bo tam kazdy o wszystkim wie
zgadzam się z Szuri21 :)
Ma vediamo... forse Ci sbagliamo...
no wlasnie bo lubi sens samotnosci a mieszkajac w LA tego nie ma bo kazdy o wszystkim wie .
a macie z kim sprawdzic odpowiedzi? chodzi mi to o jakiegos nauczyciela czy lektora?
Ja nie mam nauczyciela i nigdy się włoskiego nie uczyłem wżadnej szkole :) więc na mnie w tych sprawach z nauczycielami nie liczcie.
Ja dopiero we wtorek ;/ Tylu dni życia w niewiedzy nie zdzierżę!
Aiuto!!
no wlasnie ja tez... a napewno nie zamieszcza tak szybko odpowiedzi na necie
może i tak, ale ja i tak nie jestem przekonana, najdłużej siedziałam właśnie nad tym pytaniem i najpierw wzięłam właśnie z samochodem, ale potem poprawiłam na isolamento, bo przecież w tej odpowiedzi jest, że tam jest KONIECZNE używanie samochodu, a to chyba wcale nie jest konieczne tylko ona tak musiałaby robić, bo jest sławna bla bla bla... podsumowując, głupie pytanie to było;]
ja też sama się uczę i nie mam się kogo poradzić:/ A może komuś z forum zechciałoby się maturkę dla relaxu rozwiązać?;P
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 111

« 

Solo italiano

»

Pomoc językowa