MATURA

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 111
Musimy do niech zaapelować, bo nie wydaje mi się, ale wchodzi na temat jakże odległy zapewne dla nich o nazwie 'MATURA' :)
A jak myślicie, która odp jest poprawna w zad 4.3
Spojrzalem na Wasze i na moje odpowiedzi, ktore zapamietalem i troszke sie zmartwilem.Roznia sie dosc czesto.Przyznaje sie, ze naprawde zle mi poszla ta matura, ale pytam sie dlaczego..?? przeciez na probnej mialem 80 procent.Rozwiazywalem teksty maturalne i wyniki mialem zblizone do tego z probnej.Najgorszy wynik to bylo 39%.A tutaj modle sie zeby bylo te ''wymarzone ''30%.Uratowalem sie z dwoma tekstami, ktore napisalem.Jestem zalamany, bo chcialem isc na Italianistyke, ale teraz z takim moim wynikiem to moge zapomniec o swoim marzeniu.Lubie Wloski naprawde, ale dlaczego akurat tak mi slabo poszedl:( W sobote zdaje w Poznaniu ustny, i tez sie boje.
Skąd wiesz, że źle Ci poszło skoro nie ma jeszcze odpowiedzi :)
Uwierz mi ja też żyję w stresie, bo tak jak Ty chcę iść na filologię włoską :)
niestety zawsze jest tak ze do wszystkich przedmiotow sa odpowiedzi :/ a o wloskim wszyscy zapominaja....ja tez jestem w stresie bo probna byla o niebo prostrza
Sądzę, że 4.3 A

Świadczy o tym pierwsze zdanie 2 akapitu:

«È per me un onore rendere omaggio al suo genio a nome di tutta l'Italia»
Skoro Wasze odp sa podobne, a moje troche sie roznia, to chyba cos w tym jest, ze sie pomylilem.Ja naprawde nie czulem sie wczoraj dobrze przy Wloskim.Poniewaz dowiedzialem sie o egzaminie w samym dniu zdawania!:(( wiem, ze to brzmi niezwykle i dziwnie.Ja sie nawet nie spodziewalem wczoraj rano, ze o 14 mam pisac Wloski.Dyrektorka mi powiedziala ze najblizszy egzamin ktory mam to 8 maja z geografii a nastepny 9 ustny wloski.Chcialbym isc na Italianistyke, bo lubie sie uczyc Wloskiego, ale tam Iwona wymagany jest chyba rozrzezony jezyk obcy lub polski.Nie wiem moze z podstawa Cie przyjma jak bedziesz miec kolo 80 procent lub wiecej.Innym wariantem jest studiowanie we Wloszech, ale tam jest masa rzeczy do zalatwienia i przede wszystkim trzeba miec pieniadze.Mam siostre ktora studjuje w Bari i moglaby mi pomoc.A powiedz mi na jaki uniwerek chcesz isc?? Torun?Szczecin?
Jak dla mnie to właśnie to zdanie potwierdza, że odp A nie jest prawidłowa, ale ok;)
Ja na UŚ do Sosnowca, bądź NKJO do Zabrza:)
Muszę się dostać na którąś z tych uczelni, bo na innym kierunku się nie widzę. Na UŚ, z tego co wiem, jest bardzo trudno się dostać, więc nie wiem jak to będzie :(
Po dokładniejszej analizie stwierdzam, że może i masz rację ale wtedy co damy ? Odpowiedź D ?
Ja jestem po technikum ochrony srodowiska, i nie chcialbym isc na studia o takim kierunku.Owszem bylem dobry z moich przedmiotow i ocgrone srodowiska rozumiem, ale to Wloski lubie i chce sie nadal go uczyc.Na innym kierunku sie nie widze, aniezeli na Filologii Wloskiej.Niech dadza mi szanse zebym sie dostal a pokarze im ze mam serce do nauki tego jezyka.Codziennie slucham Wloskich piosenek, ogladam wloskie programy, i wiem jedno... jezeli nawet mi zle ta matura poszla i nie dostane sie na studia nie przestane uczyc sie tego jezyka.

Moze jest ktos obecny na forum, i zna kryteria przyjecia na uniwerki gdzie jest filologia Wloska??Wiem , ze w necie mozna sprawdzic, ale tylko tak orjentacyjnie co trzeba spelnic zeby sie dostac.
nom, ja właśnie wzięłam D, na podstawie tego zdania: "Grazie alla sua
grande umanità rappresenterà sempre non solo la musica, ma l'Italia intera."
oo widzę pokrewną duszę:) kurczę, ja też mam niezłego fioła na punkcie wszystkiego, co włoskie! życzę Ci, żebyś mimo wszystko dostał się na italianistykę, 3maj się!
Hehe a mozna za rok poprawic wynik z Wloskiego?? istnieje taka mozliwosc?No zdalem Wloski na 34% ale mnie ten wynik nie zadowala, to istnieje mozliwosc poprawy go w nastepnym roku??
Pewnie, że tak! Do 5 lat po maturze możesz ją poprawiać :)
Hahahaha powaznie???!!!!!!?:))))) Jenyy to sie ciesze.Jeszcze w takim razie nie wszystko stracone:) Moze ten egzamin mi zle poszedl, to za rok bedzie lepiej, skoro sie go bede caly czas uczyl:)Wczoraj to byl przypadek:( No to italianistyka moze poczeka na mnie za rok:) Teraz trzeba czekac na wyniki, i sprawdzic jaka jest rekrutacja na uniwerki... moze akurat dzieki wynikowi ktory osuagnelem to wystarczy na to:p Chociaz szczerze oczywiscie w to watpie.Aha te 34 % to dalem tylko tak dla przykladu.Moze moj slynny ''czuj czuwaj [intuicja] mnie wczoraj nie zawiodla... Tak czy inaczej:) Powodzenia wszystkim zycze:)Tobie Iwona zebys dostala sie na ten wymarzony kierunek, a takze Wam wszystkiego dobrego:)! I mam nadzieje ze w koncu z jakoms osoba pogadam sobie poprzez gg, czy msn. Pozdrawiam
amoildiavolo
jesli mozesz pomodz;) to pisz na moje [gg] bylabym bardzo wdzieczna:)):***
No to dorzuce jeszcze moje odpowiedzi:

1. C B C B B
2. F D B A
3. F V F F F V
4. C C D B A D
5. F D A G B C
6. D G A E B C H I

odp z zadania 2,5 i 6 całkowicie nam sie pokrywaja. a reszta to sie dopiero okaze.
ivonka, a skad Ty jestes? Bo z tego co widze to na dalsze ksztalcenie wybierasz sie w moje okolice.
KiKa_Piccola ja jestem z Sosnowca :) A Ty ? I napisz czy też interesuje Cię filologia. Saluti.
Kika_Piccola
ps. w 2 miejscach moja matura różni się od Twojej
1.4 - A
4.3 - C
Więc jest nadzieja, że skoro w innych pytaniach odpowiedziałyśmy tak samo, to jest to dobrze :) Ciekawe co z tymi dwoma.
ivonka7, widac po naszych odpowiedziach, ze mamy podobne myslenie :)
ja jestem z Zabrza,ale to jeszcze tylko 3 tyg bo potem wyjezdzam do Wloch, no i na studia wybieram sie tam.
kika piccola a na jakie i gdzie sie wybierasz na studia? bo ja tez wyjezdzam do Rzymu
Ja sobie upatrzylam facoltà: Lingue e Civiltà dell'Europa Centro-Orientale all'Universita a Udine. w sumie ten kierunek jest tylko w Udine.
a Ty w Rzymie na jaki kierunek?
Żeby żaden portal nie mógł zamieścić odpowiedzi... ;/
włoskiego pewnie juz nie umieszcza...:) ale moze ktos zna specjalistow ktorzy by nam podali poprawne wyniki:) sama nie jestem w stanie czegos takiego zalatwic...:( juz niedlugo zaczynaja sie matury ustne:] mam nadzieje ze podzielicie sie pytaniami...:DD POWODZENIA wszystkim!;) na wloskim i innych przedmiotach!;))
Ogólnie powiedziałabym, że odpowiedzi w zadaniach ze słuchania i czytania były dwuznaczne i jestem bardzo ciekawa jaki będzie klucz. Poza tym zgadzam się z poprzednikiem; czy w zadaniu 2.4 nie powinno być "da" zamiast "di"?
Moje odpowiedzi (z tego, co pamiętam):
1.1 in 1.2 in 1.3 della 1.4 con 1.5 di 1.6 al
2.1 espressione 2.2 composta (da?) 2.3 progettazione 2.4 piacevole
4.1 D 4.2 A 4.3 B 4.4 B 4.5 C
5.1 D 5.2 F 5.3 C 5.4 A 5.5 E
6.1 V 6.2 F 6.3 V (źle) 6.4 V 6.5 F
7.1 G 7.2 C 7.3 A 7.4 E 7.5 F
8.1 B 8.2 A 8.3 B 8.4 C
9.1 B 9.2 C 9.3 D 9.4 A 9.5 C 9.6 C
Zapomniałam dodać, ze poziom rozszerzony ;)
Poszukałam z ciekawości o tym "di/da" w necie i znalazłam, że obie formy są używane, z tym że "da" jest częstsza.
Ej kurczę, pytałam kolegę z italii, jakby odpowiedział na to pytanie o susan czemu nie mieszka w los angeles, to powiedział mi, że sam nie wie i dla niego mogłaby być tak samo A, jak i B, i że pytanie jest źle zrobione:////

I weź tu człowieku wybierz odpowiedź....:/ Bez przesady, żeby Włoch miał problemy?
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 111

« 

Solo italiano

»

Pomoc językowa