MATURA 2011

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 108
Tak, matura ustna wygląda tak samo. Też jutro zdaję, też w warszawie. A Ty w jakiej szkole? Bo ja jestem z hoffmanowej, ale że u mnie nie ma włoskiego, to mnie do jakiegoś baczyńskiego wysłali na egzamin.
no ja też mam w Baczyńskim:) o 8.30
Wow, nie spodziewałam się :D Ja jestem 3. na liście, nie wiem w sumie na którą mam, przyjdę na tę 8:30, bo wtedy się zaczyna egzamin. ah czyli jesteś pierwsza? wiesz, że tylko cztery osoby zdają tam jutro? :D
Powodzenia Wam dziewczyny :) Na pewno bedzie dobrze.
o kurcze no to nieźle.....ja tak szczerze to nie wiem czy jestem wystarczająco przygotowana;/ boję się strasznie ale trudno. Nie dziękujemy na razie żeby nie zapeszyć:P
i jak wam poszlo dziewczyny? trudne zestawy?
Spoko było, mam 19/20. Zestaw był łatwy, zresztą to była podstawa tylko :) Jeśli komuś się przyda, mogę opowiedzieć co w nim było :)
Czekamy jeszcze na info od ciupagi501, bo ja wyszłam jak ona jeszcze czekała na egzamin, więc nie wiem jak jej poszło :)
no jesli bylabys taka mila, to ja bardzo chetnie przyjrzalabym sie twojemu zestawowi.. zwlaszcza, ze tez zdaje w warszawie :P
Ok, już piszę (postaram się jak najdokładniej)
Rozmowy sterowane:
1. Chcesz zaprosić koleżankę do siebie do domu, we florencji chyba. spytaj:
- jaki dzień jej pasuje
- wyjaśnij jak do ciebie dojechać
- ile trwa podróż z centrum
2. Opowiadasz kolezance o uroczystym obiedzie na którym byłaś u włoskich przyjaciół.
- powiedz z jakiej był okazji
- opowiedz kim byli goście
- powiedz co jedliście
3. Zaparkowaliście w niedozwolonym miejscu, policjant chce wam wlepić mandat.
- przekonaj go że znak zakazu był niewidoczny
- poproś żeby nie dawał wam mandatu
- zapewnij, że już więcej tak nie zrobicie.

Obrazek:
Widać dużo wody, skały, dwie foki leżą jedna na drugiej, można się domyślić, że to w zoo. Na samym brzegu widać kolesia z czarno- siwymi włosami, ok. 40 lat, który trzyma dziecko, pewnie swoje, takie ok. 5 lat, na rękach, prawie nie widać ich twarzy, tzn na pewno facet jest uśmiechnięty. Ubrany jest w jakąś koszulę i kurtkę, dzieciaka ledwo widać, nie wiadomo w sumie jak jest ubrany. Raczej świeci słońce, bo jest dość jasno, pora roku to albo wiosna albo jesień.
Dostałam pytanie: dlaczego, według mnie, spędzają czas właśnie w zoo?
i drugie pytanie (myślałam, że to jakiś żart ;P): co najbardziej lubię robić w wolnym czasie? :D To drugie było takie na zbycie, pewnie przez to, że na tamto wcześniej odpowiadałam dość rozlegle ;) Ogólnie spodobał mi się ten arkusz, a numerek miał osiem, chociaż to pewnie bez różnicy.
A Ty kiedy masz egzamin? i w którym lo? :)
24ego, czyli dzien po pisemnym. w konopnickiej :)
Zgłaszam się i ja :)
Zdaję podstawę we Wrocławiu. Uczę się 3 lata, ale nie mam w planach italianistyki, raczej fil.hiszpańską albo angielską.
no udało się...:) miałam 18 na 20 z rozszerzonego!:) Maddalenaw wiesz że miałam troche lipę z tym świadectwem?:P musiałam latać do sekretariatu i do dyrektorki po jakieś papiery;/ ale na szczęście się udało chociaż trochę mnie to zestresowało
Weź, nie dość, że tyle czekałaś to jeszcze Ci kazali po papiery biegać :/ Ale co tam, i tak ich rozwaliłaś ;) A jakie tematy miałaś?
daj spokój tak się tym zestresowałam, ale w sumie to przez moją głupotę:P ten materiał stymulujący to miałam o podróżowaniu (parę obrazków i jakiś wykres) i do tego zadała mi ze 4 pytania a drugie no to wybrałam temat cos o rodzinie, że rodzice poświęcają dzieciom mało czasu i że ogólnie zmienił się model rodziny i do tego miałam ze 3 pytania:) nie było tak źle na szczeście
powodzenia jutro!
Bocca al lupo:)
IN bocca al lupo :)
In bocca al lupissimo!!!!! ;D Będzie dobrzee ;)
a ja po polsku TRZYMAM KCIUKI !! będzie dobrze dziewczyny, zobaczycie!!
I jak dziewczyny jak poszło ?? Ja coś czuję że może być 90 % ;) Egzamin nie był trudny :))
Ja pisałam tylko rozszerzoną i jestem już po :) Nieźle było, mam tylko wątpliwość co do jednego pytania w tych ze słuchu. było jakieś niejednoznaczne. Ciekawe kiedy cke wrzuci arkusz na stronę, bo chętnie bym porównała z Wami odp.
ja nie jestem pewna moich odpowiedzi z drugiej czesci. i chyba wole nie sprawdzac... jakie wypr wybralyscie?
Eeeej, są już arkusze na cke. Podam swoje odpowiedzi, bo jestem ciekawa, czy też tak macie. A co do wypr to ja pisałam opowiadanie, śmieszny ten temat był :D
zad.1
fotografia, rilassante, ingrandire, impegnante - raczej źle, w sekunde po oddaniu pracy zdałam sobie sprawę z tego, że powinno być impegnativo..., unicamente, originalità.
zad. 2
nonostante, non saresti stata, l'hai comprato, diglielo
zad. 3
opowiadanie
zad. 4
1. a
2. d
3. a
4. b
5. c
zad. 5
1. E
2. F
3. B
4. C
5. A
zad. 6
1. F
2. V
3. F.
4. V
5. F
zad. 7
1. d
2. b
3. b
4. c
zad. 8
1. a
2. e
3. c
4. d
5. f
zad. 9
1. c
2. a
3. d
4. b - właśnie się skapnęłam, chyba źle, rany, byłam pewna, że tam jest napisane furono... :/
5. a
6. b
chyba wole nie sprawdzac.. ale widze bledy w gramatyce. dzis mialam ustny, 20/20 :) podstawa, no ale jednak strasznie sie stresowalam.
shit, powtarzam sie :P
Do Goralka! Cz, możesz napisać zestaw z matury ustnej podstawowy co miałaś?
Pojutrze zdaje i się stresuję!Dzięki P
jasne

zestaw nr 14.

jestes we wloszech, dzwonisz w sprawie pracy nauczyciela
a) przedstaw sie, powiedz co robisz we wloszech i po co dzwonisz
b) spytaj, co wymagaja od ciebie studenci
c) umow sie na spotkanie w sprawie pracy

uczeszczasz na kurs gitary, dzwonisz do kolezanki
a) co robisz, opisz nauczyciela
b) opowiedz o innych uczestnikach
c) dlaczego wybrales ten kurs

jestes na wakacjach ze znajomymi, oni chca isc na plaze
a) zaproponuj cos innego
b) podaj powody, dla ktorych nie chcesz isc na plaze
c) wymysl kompromis

obrazek: 4 osoby, dwoch facetow w srednim wieku i para staruszkow, siedza przy laptopach w jakims biurze. pytania - co robi para staruszkow, jakie jest znaczenie komputera w zyciu staruszkow

mnie generalnie cisneli ze scenek, walilam po 20 zdan do kazdej kropki. ale udalo sie :)
Straszne dzieki, zawsze to jedna zmozliwych wersji. Dam znac jak poszło w czwartel.P
MM11 Zdajesz we Wrocławiu? Ja też mam w czwartek :(
Maddalena, tak sobie patrze na mature z wloskiego rozszerzona i nie wydaje mi sie per niente difficile... :) Rok temu przed przyjazdem do Wloch nie dotknelabym nawet podstawowej, hehe :) Mam nadzieje, ze dobrze Wam poszlo.
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 108

« 

Solo italiano

»

Życie, praca, nauka